LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osijek Software City

Okupljanje najboljih razvojnih programera i bogate nagrade na 4. OSC Hackathonu

Udruga osječkih IT tvrtki - Osijek Software City organizira četvrti po redu OSC Hackathon. Ove godine Hackathon će se održati 10. listopada, a prijave se primaju do 30. rujna.

Udruga osječkih IT tvrtki - Osijek Software City organizira četvrti po redu OSC Hackathon. Ove godine Hackathon će se održati 10. listopada, a prijave se primaju do 30. rujna.

OSC Hackathon četvrti je po redu događaj namijenjen developerima kako bi zajedno razvili nove aplikacije, a organizira ga udruga Osijek Software City. Održat će se 10. listopada 2015. u Poduzetničkom inkubatoru BIOS, a radni dio natjecanja trajat će 24 sata.

Pripreme za natjecanje počinju u 9 sati, a cijeli program završit će 11. listopada u 19 sati, kada će se znati odluka sedmeročlanoga žirija i kada će biti proglašeni pobjednici. Sve će završiti kratkim druženjem sudionika i organizatora. Tijekom trajanja ovoga događaja svi će sudionici imati osiguranu hranu i piće. Hackathon je natjecanje otvorenoga tipa, što omogućava posjetiteljima da promatraju radove natjecatelja, ali bez ometanja. 

Ove godine natjecatelji su podijeljeni u dvije skupine: seniori (IT stručnjaci s iskustvom kojima je to posao) i juniori (srednjoškolci, studenti i svi ostali koji su zainteresirani za razvoj programskih rješenja). Kapacitet natjecanja je 96 sudionika - u svakoj kategoriji može se natjecati najviše 12 timova, a svaki tim može imati najviše četiri člana. Svi timovi imat će isti zadatak, odnosno problem iz područja društvene odgovornosti za koji će se tražiti programsko rješenje.

Pobjednicima natjecanja bit će dodijeljene i (novčane) nagrade. U kategoriji seniora ona će iznositi 4 000 kuna po članu tima (za 1. mjesto), 2 000 kuna za drugo mjesto i 1 000 kuna po članu tima za osvojeno treće mjesto. U kategoriji juniora pobjednici će dobiti poklon paket sponzora. Prijave su otvorene do 30. rujna, a svi dodatni upiti primaju se na adresu elektroničke pošte organizatora.

Kako je bilo na drugom OSC Hackathonu možete pogledati na Youtube livestreamu u videoprilogu.

 

FOTO: OSC