LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tribina „Inovacije i transfer tehnologije, poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske“

Okrugli stol „Inkubatori i tehnološki parkovi – čimbenici razvoja inovacijskog sustava”

Ovaj okrugli stol drugi je u nizu javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima inovativnog gospodarstva i izlaska Hrvatske iz krize.

Ovaj okrugli stol drugi je u nizu javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima inovativnog gospodarstva i izlaska Hrvatske iz krize.

U četvrtak 19. veljače u 11 sati, u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održat će se okrugli stol „Inkubatori i tehnološki parkovi - čimbenici razvoja inovacijskog sustava” u sklopu tribine „Inovacije i transfer tehnologije, poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske“.

Ovaj okrugli stol drugi je u nizu javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima inovativnog gospodarstva i izlaska Hrvatske iz krize. Organiziran je u u suradnji Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te partnera Udruge inovatora Hrvatske.

Nakon uvodnog predavanja dr. Lise Cowey, stručnjakinje za inovacije na PA SIIF projektu BISTEC - Building innovation support through efficient  cooperation network, na okruglom stolu uslijedit će rasprava sudionika u kojoj će sudjelovati prorektor za informatizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Zlatan Car, direktor razvojne agencije Zagreb – TPZ d.o.o. Frane Šesnić i direktor Tehnološkog parka Varaždin d.o.o. mr.sc. Andrija Petrović.

Moderator tribine bit će prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga. prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Polazište tribine i okruglog stola jest ideja da je razvoj inovativnih proizvoda i usluga rješenje je za gospodarsku stabilnost i napredak Republike Hrvatske. Sveučilište u Zagrebu, kao najstarije i vodeće hrvatsko sveučilište, nosi najveću odgovornost u promicanju inovacije i stvaranju platforme za transfer znanja i tehnologije u gospodarstvo. Znanje i iskustvo koje Sveučilište u Zagrebu ima, zajedno s ostalim institucijama iz područja znanosti i tehnologije, nužno je otvoriti gospodarstvu i dati potporu tvrtkama koje nemaju vlastitih potencijala za razvoj.

S jasnim ciljem, a to je sveopći boljitak i podizanje kvalitete života, i velikim entuzijazmom za njegovim ostvarenjem, bitno je otvarati javne diskusije, promišljati i razgovarati o instrumentima zaokreta prema inovativnom gospodarstvu.

FOTO: UNIZG