Kreativna riznica

Održava se još jedna internacionalna večer poezije i glazbe u Osijeku

Poezija, stihovi, pismo, pisanje

Osječki i Erasmus studenti obilježili dan poezije čitajući najdraže pjesme na materinskim jezicima, a ako ste propustili ovaj kulturni događaj možete ga ponovno uhvatiti na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 11. travnja 2019. godine.

Dana 21. ožujka 2019. na Svjetski dan poezije provedena je još jedna Internacionalna večer poezije i glazbe u Osijeku. Događaj okuplja studente programa Erasmus i domaće studente te ostale mlade spajajući stihove poezije s glazbom nastalom 2017. godine Ideja je pokrenuta suradnjom Ekonomskog fakulteta u Osijeku i prof. mr. sc. Sande Katavić Čaušić te Erasmus Student Networka Osijek.

 – Ovo događanje, sada već tradicionalno događanje pod nazivom International evening of Poetry and music, koje je 2017. započelo u sklopu Kreativne riznice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, željeli smo datumski simbolično spojiti sa Svjetskim danom poezije te ga otvoriti za potencijalno širu publiku. U realizaciji su nam izašli u susret Poetry cafe Magis i sponzor Julius Meinl, na čemu smo iznimno zahvalni te se nadamo širenju događaja i popularizaciji upravo ovakvih večeri. – rekla je prof. mr. sc. Sanda Katavić Čaušić. 

Uz šalicu kave Osječani su imali priliku čuti dragulje poezije na njemačkom, turskom, francuskom, talijanskom i mnogim drugim jezicima. Erasmus studenti u suradnji s domaćim studentima uljepšali su ovu kulturnu večer čitajući svoje omiljene pjesme na svojim materinskim jezicima uz glazbenu pratnju.

Čari poezije moći ćete iskusiti još jednom, i to 11. travnja 2019. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u sklopu Kreativne riznice.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/bike-cyclist-man-leisure-riding-1160095/

Tradicionalna aktivnost u Osijeku

Filozofski fakultet organizira još jednu biciklijadu

Filozofski fakultet u Osijeku organizira tradicionalnu biciklijadu, čiji je početak planiran u petak u 9:30 ispred Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Dječak igra nogomet

Nogoš Igram, Europu Biram

Osječani organizirali niz aktivnosti kako bi potakli glasanje na predstojećim izborima za Europski parlament

Dođite, dobro se zabavite uz mali nogomet i usput naučite nešto novo o Europskoj uniji i njezinim zemljama članicama.

Advent u Osijeku

Kada glamur i nepraktičnost zamijene idilu

Besmisao i kaos obilježili Advent u Osijeku, ništa od studentskih cijena i sadržaja

Mnogi će se složiti da advent u Osijeku nema istu čar kao u protekle dvije godine. Toplu, rustikalnu atmosferu malog, ali smislenog i simpatičnog adventa u Tvrđi prekinula je nekakva nelogična i nesimetrična postava ovogodišnjeg adventa u centru grada. Pitanje je: što promijeniti i kako se vratiti na staro?

https://pixabay.com/en/analog-antique-exposure-black-body-1705135/

Rovinj Photodays 2018.

Zgrabi fotić koji si objesio o klin, kreni u nove avanture fotkanja i osvoji nagrade

Otvorene su prijave za fotografski natječaj Rovinj PhotoDays 2018. Prijaviti se možeš do 31. siječnja, a participacije nema.

Humanitarni stand-up show

Darivanje u božićnom duhu

Božićna humanitarna akcija za terapijsko jahanje

Sudjelujte u božićnoj humanitarnoj akciji za udrugu MOGU! Za Vaše veliko i humano srce Ekonomski fakultet organizirao je „stand-up“ nastup Marine Orsag i gostiju iz Studija smijeha.