Hrvatsko Nadzemlje Split

O snu i spavanju na susretu mladih u Splitu

Susret mladih grada Splita u svibnju

Što su to zapravo snovi? Kako oni nastaju i zašto se pojavljuju? Govore li nam išta snovi, možemo li ih kako tumačiti i koja im je simbolika?

U srijedu 18. svibnja 2016. u 20:30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu održat će se susret mladih na temu Svi nešto sanjamo. Organizira ga Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Uveličat će ga svojim pjevanjem glazbeni sastav mladih Petrus iz Omiša Priko.

Kažu da čovjek na spavanje potroši trećinu života. Osim ako si student, tada je san rjeđi od juhe u menzi. Što su to zapravo snovi? Kako oni nastaju i zašto se pojavljuju? Govore li nam išta snovi, možemo li ih kako tumačiti i koja im je simbolika? Proizlaze li oni iz određenih traumatičnih događaja ili su projekcija naših fantazija, želja i slično?

Danas su pristupačne brojne sanjarice i TV emisije koje daju svakakva objašnjenja za gotovo svake detalje sna, dok se i u Bibliji pojavljuju neki tekstovi u kojima Bog progovara ljudima kroz snove.

O navedenim i još mnogim pitanjima na susretu mladih će govoriti isusovac p. Mijo Nikić, profesor psihologije, psihologije religije i povijesti religija na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Poziv p. Mija Nikića pogledajte u videu:

Komentari na članak

Vezani članci

Dáil Éireann

Na današnji dan

VIDEO: Krvavi sukobi u Irskoj opjevani u hitovima grupa U2 i The Cranberries

Mnogi teoretičari promatraju Irsku kao ogledni primjer kolonijalizma unutar same Europe. Ni nakon gotovo sto godina neovisnosti u Irskoj ne jenjavaju politički sukobi i podijeljenost među njezinim građanima.

FSK

Festival svjetske književnosti 2017.

Najveća europska imena posjećuju knjiške moljce u Zagrebu i Splitu

Festival svjetske književnosti održava se od 3. do 9. rujna u Zagrebu i Splitu. Ove je godine u središtu Festivala njemačka književnosti, a gosti su svjetski poznati autori. Ulaz na sve programe je besplatan.

Voće i povrće

Neka vaša kuhinja postane vaš laboratorij

VIDEO: Kuhajte jednostavnije i brže uz par kemičarskih savjeta

Donosimo vam nekoliko jednostavnih kemičarskih savjeta uz koje će vaši obroci biti svježiji, zdraviji i ukusniji.

Virus ebole

BBC objasnio smrtonosnu bolest

VIDEO: Ebola objašnjena u 60 sekundi

Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije oko 1000 ljudi izgubilo je život zbog opasnog virusa ebole. Najveća epidemija u prošlosti zbila se 1976. godine, a ovogodišnja postaje sve opasnija.

Naslovna

Radite li vi takav posao?

10 zanimanja koja najviše privlače psihopate

Psihopata nema samo u filmovima, oni postoje i oko nas. Donosimo popis 10 poslova najmanje i najviše zanimljivih psihopatima. Je li i vaše zanimanje među njima?