LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko Nadzemlje Split

O snu i spavanju na susretu mladih u Splitu

Što su to zapravo snovi? Kako oni nastaju i zašto se pojavljuju? Govore li nam išta snovi, možemo li ih kako tumačiti i koja im je simbolika?

Što su to zapravo snovi? Kako oni nastaju i zašto se pojavljuju? Govore li nam išta snovi, možemo li ih kako tumačiti i koja im je simbolika?

U srijedu 18. svibnja 2016. u 20:30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu održat će se susret mladih na temu Svi nešto sanjamo. Organizira ga Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Uveličat će ga svojim pjevanjem glazbeni sastav mladih Petrus iz Omiša Priko.

Kažu da čovjek na spavanje potroši trećinu života. Osim ako si student, tada je san rjeđi od juhe u menzi. Što su to zapravo snovi? Kako oni nastaju i zašto se pojavljuju? Govore li nam išta snovi, možemo li ih kako tumačiti i koja im je simbolika? Proizlaze li oni iz određenih traumatičnih događaja ili su projekcija naših fantazija, želja i slično?

Danas su pristupačne brojne sanjarice i TV emisije koje daju svakakva objašnjenja za gotovo svake detalje sna, dok se i u Bibliji pojavljuju neki tekstovi u kojima Bog progovara ljudima kroz snove.

O navedenim i još mnogim pitanjima na susretu mladih će govoriti isusovac p. Mijo Nikić, profesor psihologije, psihologije religije i povijesti religija na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Poziv p. Mija Nikića pogledajte u videu:

FOTO: FACEBOOK/HRVATSKO NADZEMLJE SPLIT