Svečani program

NSK pruža novi pogled na kilometre svojih polica povodom 411. godine postojanja

NSK

Dani otvorenih vrata, koncert i svečani program očekuju se od 20. do 22. veljače u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Prijavite se i vi i zavirite u one dijelove koje dosad niste imali prilike vidjeti.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 20. i 21. veljače ove godine organizira tradicionalne Dane otvorenih vrata. Čini to povodom Dana knjižnice koji se obilježava 22. veljače, na datum kad je svjetlo dana ugledala prva hrvatska tiskana knjiga Misal po zakonu rimskog dvora, jedno od najvrjednijih djela hrvatske kulture koje Knjižnica čuva.

Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata za sve zainteresirane organiziran je obilazak Knjižnice pod stručnim vodstvom u 10, 12, 14 i 16 sati. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca na poveznici

Obilazak uključuje posjet Zbirkama građe posebne vrste – Zbirci rukopisa i starih knjiga, Zbirci muzikalija i audiomaterijala, Grafičkoj zbirci te Zbirci zemljopisnih karata i atlasa. Osim navedenog, posjetitelji će moći razgledati Čitaonice s otvorenim pristupom građi, Čitaonicu periodike, Zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu, Zbirku inozemne Croatice, Zbirku službenih publikacija, Centar za mikrografiju te Zatvoreno spremište.

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika 21. veljače u 20 sati u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje održat će se i koncert. Nastupit će glazbenice Lidija Bajuk, Dunja Knebl i Elis Lovrić s izvedbama na trima hrvatskim narječjima.

Dan NSK bit će obilježen 22. veljače svečanim programom u 12 sati kada će se predstaviti najznačajniji aktualni projekti Knjižnice i dodijeliti Nagrada Knjižnice za poseban doprinos knjižničarskoj struci.

Obilježite i vi 411. godinu postojanja knjižnice, a u međuvremenu sudjelujte u kvizu Jeste li znali? i provjerite svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini.

Komentari na članak

Vezani članci

Konferencija "Kreativno poduzetništvo"

Poziv sudionicima

Velika poduzetnička imena gostuju na konferenciji „Kreativno poduzetništvo"

Saša Cvetojević, Ivo Špigel, Krešimir Macan, Davorin Štetner, Mateo Perak i brojni drugi gosti predstavit će temeljne segmente poduzetništva svim zainteresiranim srednjoškolcima i studentima.

FAK rođendan

FAK-ov filmski kviz

Pridružite se FAK-u i Velikom filmskom kvizu u rođendanskoj proslavi!

U opuštenoj će se atmosferi i uz obilje alkohola obilježiti jedna dvadesetina stoljeća postojanja FAK-ove mrežne stranice.

Growww 2015

INA poziva

Prijavite se na „Growww 2015.”

INA je otvorila šesti po redu natječaj „Growww” u sklopu kojega se mladim talentima pruža prilika za jednogodišnji pripravnički staž u INA Grupi.

Nizozemska

University of Twente

Ugrabi stipendiju za diplomski studij u Nizozemskoj

Oduvijek sanjaš o upoznavanju države tulipana, klompi i vjetrenjača? Donosimo ti informacije kako vidjeti sve te ljepote u ulozi studenta.

Pixabay

Regionalno esport natjecanje

Battle4Split: U tijeku prijave za humanitarno FIFA 18 natjecanje

Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je prepoznala esport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju takvog sadržaja u lokalnoj zajednici, održat će se i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. Lokalne tvrtke borit će se s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu.