Svečani program

NSK pruža novi pogled na kilometre svojih polica povodom 411. godine postojanja

NSK

Dani otvorenih vrata, koncert i svečani program očekuju se od 20. do 22. veljače u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Prijavite se i vi i zavirite u one dijelove koje dosad niste imali prilike vidjeti.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 20. i 21. veljače ove godine organizira tradicionalne Dane otvorenih vrata. Čini to povodom Dana knjižnice koji se obilježava 22. veljače, na datum kad je svjetlo dana ugledala prva hrvatska tiskana knjiga Misal po zakonu rimskog dvora, jedno od najvrjednijih djela hrvatske kulture koje Knjižnica čuva.

Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata za sve zainteresirane organiziran je obilazak Knjižnice pod stručnim vodstvom u 10, 12, 14 i 16 sati. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca na poveznici

Obilazak uključuje posjet Zbirkama građe posebne vrste – Zbirci rukopisa i starih knjiga, Zbirci muzikalija i audiomaterijala, Grafičkoj zbirci te Zbirci zemljopisnih karata i atlasa. Osim navedenog, posjetitelji će moći razgledati Čitaonice s otvorenim pristupom građi, Čitaonicu periodike, Zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu, Zbirku inozemne Croatice, Zbirku službenih publikacija, Centar za mikrografiju te Zatvoreno spremište.

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika 21. veljače u 20 sati u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje održat će se i koncert. Nastupit će glazbenice Lidija Bajuk, Dunja Knebl i Elis Lovrić s izvedbama na trima hrvatskim narječjima.

Dan NSK bit će obilježen 22. veljače svečanim programom u 12 sati kada će se predstaviti najznačajniji aktualni projekti Knjižnice i dodijeliti Nagrada Knjižnice za poseban doprinos knjižničarskoj struci.

Obilježite i vi 411. godinu postojanja knjižnice, a u međuvremenu sudjelujte u kvizu Jeste li znali? i provjerite svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini.

Komentari na članak

Vezani članci

Dokažite svoje znanje o glazbenim legendama

Peto kolo „Kvizanja"

Pokažite svoje znanje o glazbenim legendama

Otvorene su prijave za novo kolo kvizanja. Natječite se u znanju o glazbenim legendama 9. ožujka u Info zoni!

Učenje

Tjedan otvorenog obrazovanja

SRCE „webinarom” otvara pitanje zloupotrebe obrazovanja na primjeru plagiranja

SRCE organizira „webinar” kojem je svrha promoviranje otvorenog obrazovanja i ukazivanje na važnost očuvanja akademske časti. Održat će se u petak, 9. ožujka, s početkom u 13 sati.

LSPR

Natječaj za stipendije

Osvojite stipendiju Londonske škole za odnose s javnošću

Londonska škola za odnose s javnošću objavila je natječaj za dodjelu triju stipendija. Na natječaj se možete prijaviti do 1. listopada 2016. godine.

Motivation Up Marko Pavičić

HUB365

Motivirajte se na 7. Motivation Up eventu

Sedmi po redu event na kojem Motivation Up slavi svoj prvi rođendan održat će se na lokaciji HUB385, 7. listopada 2016., od 18 do 20 sati. Među govornicima na eventu bit će i jedan od osnivača Motivation Up-a, Marko Pavičić, student Dominik Benger i poduzetnik Dalibor Šumiga.

stipendija međimurje

Financijska potpora za redovne studente

Međimurska županija dodjeljuje jednokratne stipendije u iznosu od 600 kuna

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport raspisuje javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore u iznosu od 600 kn redovnim studentima za akademsku godinu 2017/2018. Prijave traju do 2. svibnja 2018.