Svečani program

NSK pruža novi pogled na kilometre svojih polica povodom 411. godine postojanja

NSK

Dani otvorenih vrata, koncert i svečani program očekuju se od 20. do 22. veljače u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Prijavite se i vi i zavirite u one dijelove koje dosad niste imali prilike vidjeti.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 20. i 21. veljače ove godine organizira tradicionalne Dane otvorenih vrata. Čini to povodom Dana knjižnice koji se obilježava 22. veljače, na datum kad je svjetlo dana ugledala prva hrvatska tiskana knjiga Misal po zakonu rimskog dvora, jedno od najvrjednijih djela hrvatske kulture koje Knjižnica čuva.

Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata za sve zainteresirane organiziran je obilazak Knjižnice pod stručnim vodstvom u 10, 12, 14 i 16 sati. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca na poveznici

Obilazak uključuje posjet Zbirkama građe posebne vrste – Zbirci rukopisa i starih knjiga, Zbirci muzikalija i audiomaterijala, Grafičkoj zbirci te Zbirci zemljopisnih karata i atlasa. Osim navedenog, posjetitelji će moći razgledati Čitaonice s otvorenim pristupom građi, Čitaonicu periodike, Zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu, Zbirku inozemne Croatice, Zbirku službenih publikacija, Centar za mikrografiju te Zatvoreno spremište.

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika 21. veljače u 20 sati u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje održat će se i koncert. Nastupit će glazbenice Lidija Bajuk, Dunja Knebl i Elis Lovrić s izvedbama na trima hrvatskim narječjima.

Dan NSK bit će obilježen 22. veljače svečanim programom u 12 sati kada će se predstaviti najznačajniji aktualni projekti Knjižnice i dodijeliti Nagrada Knjižnice za poseban doprinos knjižničarskoj struci.

Obilježite i vi 411. godinu postojanja knjižnice, a u međuvremenu sudjelujte u kvizu Jeste li znali? i provjerite svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatska zastava

Natjecanje razvojnih projekata

"Hrvatska pamet Hrvatskoj" osigurala 30 000 kuna za studentske projekte

U trećoj sezoni projekta "Hrvatska pamet Hrvatskoj", vrijednim će se nagradama nagraditi tri najbolja rada, i to svaki u iznosu od čak 10.000 kuna. Prijavite se, upoznajte se s poslodavcima i nekim od najvećih poduzeća u Hrvatskoj, razmijenite ideje, naučite nešto novo, osvojite nagradu i otvorite si put ka uspjehu.

World in a City

Učite strane jezike od izvornih govornika

AIESEC ponovno organizira projekt "World in a City"

Tijekom razdoblja od 5 tjedana, sudionici će imati priliku dobiti konkretno znanje i razviti svoje komunikacijske vještine kroz interaktivni rad sa stranim studentima volonterima.

Orijentacijsko trčanje

Orijentacijsko trčanje u prostorima FER-a

Prijavite se na noćnu orijentacijsku utrku u zatvorenom

Treću godinu zaredom zagrebački FER organizira jedinstveni događaj: noćno orijentacijsko trčanje u prostorima fakulteta.

erasmus

Studiranje u inozemstvu

Raspisan Erasmus+ natječaj za mobilnost; prijave studenata Muzičke akademije ponešto drugačije od ostalih

Svi studenti koji se prijavljuju, ispunjavaju i šalju samo jednu „online” prijavu u kojoj je moguće odabrati do tri različita inozemna sveučilišta, a rok za prijavu je 15. veljače 2018. do 12 sati.

Pravni fakultet u Zagrebu

Počinju prijave za 2014. godinu

Natječaj za akademsku mobilnost

Sveučilište u Zagrebu je raspisalo natječaj za akademsku mobilnost u 2014. godini.