LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PsiHelp

Novim humanitarnim projektom do bolje psihološke pomoći diljem Hrvatske

Projektom PsiHelp želi se pomoći svakoj osobi u Republici Hrvatskoj u očuvanju mentalnoga zdravlja, kao i boljem razumijevanju mentalnih problema. Na projektu rade studenti psihologije i drugih struka u suradnji sa psiholozima i psihijatrima.

Projektom PsiHelp želi se pomoći svakoj osobi u Republici Hrvatskoj u očuvanju mentalnoga zdravlja, kao i boljem razumijevanju mentalnih problema. Na projektu rade studenti psihologije i drugih struka u suradnji sa psiholozima i psihijatrima.

Hrvatsko psihološko društvo Psihomnia ovih je dana predstavilo humanitarni projekt PsiHelp, kojime se nastoji pomoći u očuvanju mentalnoga zdravlja. Na projektu radi velik broj volontera koji su uglavnom studenti psihologije, ali i drugih struka, te je s nama svoja iskustva podijelila volonterka i studentica psihologije Iva Peroš.

Projektom PsiHelp želi se ostvariti nekoliko ciljeva, a to su:

  • izrada web-stranice s potpunim popisom savjetovališta i psihoterapija na području Republike Hrvatske
  • osmišljavanje i održavanje radionica o važnosti i načinima čuvanja mentalnog zdravlja kod različitih populacija
  • snimanje i produkcija kratkih i edukativnih YouTube filmova o psihičkim poteškoćama.

Volonteri će u projektu raditi u suradnji sa stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja, odnosno psiholozima i psihijatrima, a predviđeno trajanje projekta je godinu dana, s time da će projekt biti uvijek dostupan svim stanovnicima Republike Hrvatske. Jedna od volonterki je i studentica psihologije Iva Peroš koja naglašava kako se psihički problemi još uvijek ne shvaćaju ozbiljno što oni projektom žele promijeniti, i to u svakome kutku države.

– Prijavila sam se za volontiranje na ovome projektu jer smatram da je u našem društvu svijest o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja zabrinjavajuće niska, a najveću odgovornost za podizanje te svijesti imaju psiholozi i mi koji smo na putu da to postanemo. Veliki problem je i stigmatizacija te nedovoljno shvaćanje psihičkih problema, naročito kod mladih ljudi. Mnogi kasniji problemi se mogu izbjeći prevencijom i pravovremenom reakcijom na simptome koji se često počinju javljati u adolescenciji. Navedeni problemi su naročito izraženi u manjim sredinama te smatram da je najveća snaga i potencijal ovog projekta što pokriva cijelu Republiku Hrvatsku. – kazala nam je studentica psihologije i volonterka na projektu PsiHelp Iva Peroš.

Volonterka Iva naglašava kako ostvarenje njihovih ciljeva uvelike ovisi o financijskoj i medijskoj podršci sponzora te poziva sve koji mogu i žele doprinijeti provedbi ovoga projekta da ih kontaktiraju na e-adresu projekt.psihelp@gmail.com ili na društvenim mrežama.

FOTO: FACEBOOK