LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razvoj obrazovanja u najpoznatijoj turističkoj destinaciji Hrvatske

Novalja ulaže u znanje i obrazovanje

S obzirom na promjene u svijetu koje su zahvaljujući razvoju novih tehnologija brze i teško predvidive, nameće se važnost uspostave kvalitetnog obrazovanja u Novalji.

S obzirom na promjene u svijetu koje su zahvaljujući razvoju novih tehnologija brze i teško predvidive, nameće se važnost uspostave kvalitetnog obrazovanja u Novalji.

U srijedu, 7. listopada, s početkom u 11 sati u prostoru Gradske vijećnice u Novalji potpisan je sporazum o suradnji između Grada Novalje i Obrazovne Grupe Zrinski kojim je Grad Novalja prvi puta dobio visokoškolsku instituciju, srednjoškolsko obrazovanje i cjeloživotno učenje kojim se mogu steći razne prekvalifikacije.

Na potpisivanju sporazuma bili su prisutni predstavnici Grada Novalje, Turističke zajednice Grada Novalje te predstavnici Obrazovne Grupe Zrinski.

Uvod u ovaj, za Grad Novalju bitan strateški potez, dao je gradonačelnik Ante Dabo koji je napomenuo da je Novalja turistička destinacija od koje Grad živi određeni broj mjeseci u godini, no ulaganjem u znanje i u obrazovanje Novalja može kvalitetno živjeti i rasti tijekom cijele godine S obzirom na promjene koje su u svijetu zahvaljujući razvoju novih tehnologija brze i teško predvidive, nameće se važnost uspostave kvalitetnog obrazovanja u Novalji, jer upravo takvo obrazovanje bitno utječe na život svakog pojedinca, na odnose u društvu i na sam razvoj grada, a posebice rast prihoda za sve stanovnike i to svih 12 mjeseci.

Stoga je Grad Novalja odlučio uspostaviti stratešku i akademsku suradnju s Obrazovnom Grupom Zrinski, koja prva, i za sada jedina, u Hrvatskoj nudi brojne programe online edukacija, slijedom koje će stanovnici Grada Novalje po prvi puta biti u mogućnosti studirati ne napuštajući svoj grad, što mnogi zbog usklađivanja radnih obaveza i školovanja do sada nisu bili u mogućnosti. Nakon uvodne riječi, predstavnici Obrazovne grupe Zrinski okupljenim su građanima kroz kratku prezentaciju predstavili svoju ustanovu te brojne benefite koje im ona od sada nadalje omogućuje.

Vitomir Tafra, mag.oec. predsjednik upravnog vijeća Obrazovne Grupe Zrinski, predstavio je ustanovu kao privatnu školu koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.

Mr.sc. Zdravko Tkalec, prodekan za kvalitetu, okupljenima je predstavio djelovanje Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski koje nudi, za Novaljce također zanimljive, programe stjecanja školske ili srednje stručne spreme, prekvalifikacije i doškolovanja te osposobljavanja i usavršavanja.

Dekan Obrazovne Grupe Zrinski dr.sc. Ivica Katavić u svom je obraćanju napomenuo da svi važni razvojni dokumenti Europske unije posebnu pozornost daju upravo poduzetništvu i obrazovanju, što su osnovne odrednice odnosno fokusi djelovanja Obrazovne Grupe Zrinski, čija je vizija postati regionalnim liderom istraživanja i visokog obrazovanja za poduzetništvo.

Dekan je također istaknuo da potpisivanje sporazuma s Gradom Novaljom građanima omogućuje i posebne popuste na iznose školarina, dok se Gradonačelnik nadovezao izjavivši da će u gradskom proračunu osigurati sredstva za stipendiranje i ovog vida obrazovanja.

Kao završetak predstavljanja Obrazovne Grupe Zrinski, Hedda Martina Šola, m. econ. prodekanica za poslovnu i međunarodnu suradnju Visoke škole za ekonomiju Nikola Šubić Zrinski, naglasila je da je kvalitetno akademsko obrazovanje izuzetno važno za jačanje razvoja Grada Novalje kao turističke destinacije, čime se Novalja približava međunarodnim standardima vodećih svjetskih modernih otočnih naselja, što ova suradnja  i omogućuje.

Načelnik Općine Kolana g. Josip Zubović naglasio je kako je ovaj hvalevrijedan potez Grada Novalja ujedno i prilika za modernizaciju i razvoj Općine Kolan te je ovom prigodom najavio da želi akumulirati ukupni fond znanja cijele Općine kako bi ista znanja Kolanjci mogli primijeniti u razvoju poduzetničkih grana Kolana, a u cilju podizanja svijesti o praćenju tržišnih trendova. Općina Kolan već sljedeći tjedan samo za svoje građane i sugrađanke omogućuje istu takvu suradnju s Obrazovnom Grupom Zrinski.

Direktorica Turističke zajednice Grada Novalje Marina Šćiran Rizner napomenula je da je ova suradnja izvrstan korak u radu na dizanju kvalitete cjelokupne ponude Novalje i u tom smislu daljnjeg razvoja i vrednovanja Novalje kao turističke destinacije s mozaičnom i visokokvalitetnom ponudom.

Puna gradska vijećnica posvjedočila je da ovakvi potezi Grada imaju pozitivan odjek u lokalnoj zajednici te građani shvaćaju koliko je kvalitetno obrazovanje bitno za njihov osobni razvoj i dobitak, pa tako i razvoj Grada Novalje.

Upisi na studije i programe otvoreni su do kraja mjeseca listopada samo za Novaljce i to po posebnim promotivnim cijenama koje su rezultat ostvarene međusobne suradnje, a građani se za sva pitanja mogu obratiti Gradu Novalji ili Obrazovnoj Grupi Zrinski.