LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Autohtoni hrvatski gastroproizvodi

Nova zanimljiva gastropriča Malog placa i Croatian Design Superstorea

S ciljem promocije malih domaćih proizvođača i upoznavanja posjetitelja s hrvatskim tradicijskim proizvodima, Mali plac i Croatian Design Superstore udružuju se u novi projekt predstavljanja lokalnih, autohtonih hrvatskih gastroproizvoda.

S ciljem promocije malih domaćih proizvođača i upoznavanja posjetitelja s hrvatskim tradicijskim proizvodima, Mali plac i Croatian Design Superstore udružuju se u novi projekt predstavljanja lokalnih, autohtonih hrvatskih gastroproizvoda.

Iako prvenstveno posvećen hrvatskom dizajnu, Croatian Design Superstore od rujna postaje bogatiji za jedinstvenu gastropriču s fokusom na hranu s izvora, autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode koje pod svojom kapom okuplja Mali plac, poznata mala mobilna tržnica lokalnih, organskih proizvoda. Jaka poveznica Malog placa i Croatian Design Superstora proizlazi iz, iako fokusom različitih, u osnovi zajedničkih, nastojanja afirmiranja hrvatskog, autohtonog i originalnog, što ovu suradnju čini tek najavom njihovih daljnjih aktivnosti.

– Trudimo se da posjet Superstoreu zaista bude cjelovito i zanimljivo dizajnersko iskustvo u svakom pogledu, kontinuirano koristeći café kao poligon za nove dizajnerske koncepte i ideje. Upravo se zato suradnja s Malim placem čini prirodnim korakom naprijed. – kaže Ira Payer, kreativna direktorica platforme.

Mali će plac, za početak, u Croatian Design Superstoreu gostovati dvije subote, 17. rujna i 1. listopada, a zdrava nabavka sezonskih namirnica, uz kušanje gastrodelicija domaćih OPG-ova, moći će se obaviti oba dana između 10 i 16 sati. Posjetitelji će u to vrijeme imati i priliku upoznati se s malim proizvođačima iz raznih regija Hrvatske te doznati sve što ih zanima o njihovim proizvodima.

Na popisu mnogobrojnih namirnica Malog placa nalaze se i delicije koje se ne mogu pronaći na uobičajenim prodajnim mjestima, a koje ćete ovom prilikom moći kupiti u CDSS-u. Među njima su i proizvodi Slow Food Internationala – Pelješki varenik i češnjak iz Ljubitovice, tradicionalni sir prgice, domaće suhe smokve, sušene ekorajčice, besvkasni kruh po staroj recepturi, ekomaline i sirove veganske torte.

FOTO: Sanjin Kaštelan

Mali plac već četiri godine u kontinuitetu stvara platformu koja na zanimljiv i inovativan način promiče vrijednosti lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane te direktnog i osobnog predstavljanja malih proizvođača. Od svojih početaka predstavlja puno više od samog placa, a postaje poznat kao mjesto susreta, druženja i kušanja te razmjene zdrave hrane, ideja i kreativnosti. Dosad je održano preko 300 njegovih izdanja na raznim gradskim lokacijama, a ostvarene su i brojne suradnje s drugim relevantnim projektima i manifestacijama, među kojima se ističu Mijene srca (Muzej prekinutih veza), Dan D (HDD), Artomat (HDLU), Tjedan dizajna (Lauba) i Art Park.

Croatian Design Superstore originalni je koncept u Zagrebu koji afirmira hrvatski dizajn kao značajan segment domaće kulturne i kreativne industrije, pruža kvalitetan i zanimljiv sadržaj turističkim posjetiteljima, podiže razinu ponude i povećava atraktivnost destinacije te pomaže njezinu brendiranju. Otvoren u ožujku 2015. u središtu Zagreba u Martićevoj 4, ubrzo je postao svakodnevno okupljalište domaćih i stranih kreativaca i nezaobilazna destinacija turističkih posjetitelja. Proizašao iz putujućeg pop-up koncepta, CDSS je danas jedinstvena platforma za tržišnu i kulturnu afirmaciju domaćeg dizajna u obliku izložbenog prostora, dizajnerskog studija i caféa.U njegovom multifunkcionalnom dizajnerskom prostoru organiziraju se brojni događaji i programske aktivnosti vezane uz promociju hrvatskog dizajna i dizajnera, pa tako i razna nekonvencionalna druženja.

FOTO: SANJIN KAŠTELAN