LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nove cijene

Niža cijena javnog gradskog prijevoza

Od sutra će se jeftinije plaćati karte za jedan smjer te dnevne, trodnevne i tjedne karte javnog gradskog prijevoza.

Od sutra će se jeftinije plaćati karte za jedan smjer te dnevne, trodnevne i tjedne karte javnog gradskog prijevoza.

Gotovo da nema kioska na kojem danas možete kupiti kartu za ZET i to zato što se od sutra u prodaju puštaju jeftinije karte za javni gradski prijevoz. Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić danas je na konferenciji za medije najavio da će nova cijena karte za jedan smjer biti 10 kuna bez obzira je li kupljena u vozilu ZET-a ili na nekom od kioska. Osim jeftinije karte za jedan smjer i dnevna karta će se od sutra plaćati 30 kuna umjesto dosadašnjih 40 kuna. Vožnju uspinjačom će građani umjesto pet kuna plaćati četiri kune, a nove cijene uvode se na kupnju trodnevne karte koja će po novome koštati 70 kuna te na tjedne karte za koje će građani od sutra izdvajati 150 kuna. Također će se promijeniti i cijena hitne vožnje koja još danas iznosi 40 kuna, a od sutra 20 kuna.

Ipak, Holding misli na zaradu te će cijene mjesečne i godišnje pokazne karte ostati nepromijenjene. Tako će i dalje opća mjesečna karta koštati 360 kuna, srednjoškolska 90 kuna, a studentska, socijalna i umirovljenička 120 kuna. Cijena opće godišnje karte je 3480 kuna, osnovnoškolske 870 kuna, a srednjoškolske, studentske, socijalne i umirovljeničke 1200 kuna. 

Da su Hrvati u nečemu složni i da su društveni mediji i nove tehnologije izašle iz čisto virtualnog svijeta svjedoči činjenica da je zbog lošeg iskustva u procesu modernizacije direktor ZET-a, Dubravko Barićević još uvijek suzdržan oko vraćanja usluge prijevoza u funkciju i to zbog mogućnosti malverzacije oko kupnje karte tom uslugom.

Kako bilo, čini se da su protivljenje i stalno negodovanje počeli davati plodove jer ovim promjenama svjedočimo prvom snižavanju cijena karata javnog prijevoza.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR