Kutak za informiranje mladih

Niz informacija o mogućnostima mobilnosti moguće pronaći u CERM-ovu e-priručniku!

Putovanje 1

U sklopu projekta Centra za razvoj mladih nastao je e-priručnik o mogućnostima mobilnosti koje mladi imaju. Pruža informacije o pozitivnim aspektima mobilnosti, školovanju u inozemstvu, Erasmus+ programu, načinima prijave i odabiru gradova za razmjenu, ali i o drugim programima te ljetnim školama.

U sklopu projekta Kutak za informiranje mladih izrađen je e-priručnik koji objedinjuje niz informacija vezanih uz mogućnosti mobilnosti mladih. Pod nazivom Mogućnosti mobilnosti može se besplatno preuzeti na CERM-ovoj službenoj stranici

U priručniku je moguće saznati ponešto o pozitivnim aspektima mobilnosti, školovanju u inozemstvu, Erasmus+ programu, načinima prijave i odabiru gradova za razmjenu. Dostupne su tu informacije i o drugim programima te ljetnim školama. Čitateljima se nudi niz iskustava iz prve ruke, ali i savjeta za prevladavanje prepreka koje odlazak u inozemstvo ponekad donosi sa sobom.

Centar za razvoj mladih, naime, u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih tijekom 12 mjeseci radi na informiranju mladih na području Grada Zagreba uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Jedna je od glavnih aktivnosti projekta osnivanje i rad informativnog centra koji je za trajanja projekta, 40 sati tjedno, otvoren za mlade koji imaju potrebu za individualnim savjetovanjima i konzultacijama o raznim pitanjima. Fokus je, prilikom pozivanja mladih u Centar, stavljen na pitanja o zapošljavanju, mobilnosti i aktivnom sudjelovanju u društvu.

Projekt obuhvaća, između ostalog, i izradu 3 e-priručnika o navedenim temama koji će trajno biti dostupni online kako bi se i naredne generacije mladih mogle informirati te kako bi projekt dugoročno ostvarivao pozitivne utjecaje na društvo.

Komentari na članak

Vezani članci

Putovanje

Promicanje mobilnosti

Vaše uspomene s putovanja mogu postati dio izložbe

„Želja nam je kroz različite predmete ispričati priče o povodima za promjenom životne okoline, upoznavanje novih kultura i mjesta te tako i druge motivirati na mobilnost.” – objašnjava Ivana Bartulović iz Info zone.

Erasmus+

Erasmus+ konferencija

Predstavljene mogućnosti međunarodne mobilnosti u sklopu programa Erasmus+

Erasmus+ konferenciju organizirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Cilj je konferencije bio predstaviti Erasmus+ kao najveći program Europske unije.

https://www.flickr.com/photos/zforzoey/37519754841/in/photolist-ZauxWR-29ycuNm-4WwrjL-a4qPbA-XHegua-2zGsqZ-nSWE7i-4sk7W4-ovK11x-7BHJHR-ix8zta-6zGDCg-6zpzEA-aCYJXd-9grNDL-6tbofe-85c3tr-8gvfW4-67HfFq-oZxPY6-RQsvJ5-8wC1jC-4HFZUX-awzvhu-F5auaY-56Fu2H-qZkriB-5HtL2r-7TmD81-bvD4CU-7HCq25-abzYtf-5dkNwm-aySNZH-6NoSGu-At7ZY-4v4RER-7P66JE-2aKcMMN-6dwUdf-2dj3TmB-q5b4Cp-e1gnkP-8a2H91-5ttCGp-4SQ89a-6NS3ku-djQwxS-ogJcwM-bRQLV6

Informativni petak: mobilnost mladih

Sve što trebaš znati o Erasmus+ programu mobilnosti

Erasmus+ program mobilnosti predstavlja projekt Europske unije za mobilnost mladih. Studentima je omogućen boravak u inozemstvu u svrhu studijskog boravka, stručne prakse ili kombinacije studijskog boravka i prakse uz pružanje financijske potpore u obliku stipendije.

https://pixabay.com/photos/flag-europe-switzerland-eu-2786733/

Boravak u inozemstvu

Raspisan novi krug natječaja za Erasmus+ mobilnost studenata Osječkog sveučilišta

Novi krug prijave na Erasmus+ program razmjene studenata otvorilo je Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a natječaj je aktivan do 11. listopada. Donosimo vam popis potrebne dokumentacije za prijavu.

MK

Praksa u CERM-u: tebe tražimo

Postani kompetentniji kandidat za posao stjecanjem iskustva u HR-u, društvenoj suradnji ili u web-administraciji!

Ako želiš steći iskustva koja će ti koristiti kada dobiješ diplomu i kreneš u potragu za poslom jer će te istaknuti među ostalim kandidatima – tebe tražimo! Naime, CERM zaprima prijave za obavljanje prakse do 23. listopada u 23:59. Između ostalih, otvorene su pozicije u timovima: ljudski resursi, društvena suradnja i web-administracija.