Mali plac s Tavana i Vinoljupci gostuju u Art Parku

Najšarmantniji zagrebački park otkriva svoju gastro stranu

Vinoljupci u Tomićevoj

Ove ćete subote moći uživati u pravom doživljaju gradskog piknika uz degustacije proizvoda hrvatskih OPG-ovaca, mogućnost kupnje zdravih namirnica i specijalnih piknik paketića te opuštajući akustični koncert i radionicu za djecu.

Zelena umjetnička oaza u samom središtu Zagreba, Art Park, ove subote 9. srpnja 2016., ugostit će dva zanimljiva gastro projekta. U parku koji se nalazi između Tomićeve, Strossmayerovog šetališta i Ilice moći ćete uživati u pravom doživljaju gradskog piknika uz degustacije proizvoda hrvatskih OPG-ovaca, mogućnost kupnje zdravih namirnica i specijalnih piknik paketića te opuštajući akustični koncert i radionicu za djecu.

Od 11 do 15 sati u Art Parku gostovat će Mali plac s Tavanamobilna tržnica koja okuplja male proizvođače organske hrane iz raznih regija Hrvatske i predstavlja ih u raznim zanimljivim gradskim prostorima. Tako će se ove subote zdrava nabavka moći obaviti u umjetničkom okruženju, a posjetitelje Art Parka očekuje velik izbor organskih i sezonskih namirnica, kao i hrvatski OPG-ovci, od kojih će iz prve ruke moći doznati sve o njihovim proizvodima.

Mali plac s Tavana, FOTO: Vitamin C

Od 13:30 do 15:00 Malom placu će se pridružiti Vinoljupci, koji će u sklopu jednodnevne vinske manifestacije Vinoljupci u Tomićevoj održati Vinski piknik u Art Parku. Povodom toga u parku će se moći kupiti piknik paketići po promotivnoj cijeni s ukusnim zalogajima restorana Njummy te buteljom Poy pjenušca.

Vinski piknik pratit će akustični koncert, dok će istovremeno projekt učenja stranih jezika kroz glumu, pod imenom Malo kazalište, za djecu u dobi od 5 do 10 godina održati besplatnu radionicu Francuski za male gurmane. Mali će gurmani kroz ovu jedinstvenu i nagrađivanu metodu te uz stručno vodstvo Marije Vukelić, prof. francuskog jezika i književnosti, u 45 minuta naučiti osnovne gastronomske pojmove na francuskom jeziku i pritom uživati svim osjetilima. 

Stol za ping pong zadovoljit će potrebe posjetitelja koji se zažele rekreacije, a također mogu razgledati i stalni postav galerije ulične umjetnosti na otvorenom.

Art Park, FOTO: Silvio Lončarić

Projekt Art Park pokrenula je udruga Pimp my Pump, koja je revitalizirala, očistila i oslikala ovaj prekrasan, ali zapušten park kako bi ga vratila svojim sugrađanima, ali i s ponosom pokazala svim turistima. Na ovoj se lokaciji svakodnevno, sve do listopada, može razgledati galerija na otvorenom, ali se isto tako može sudjelovati u raznovrsnim besplatnim programima namijenjenim svim uzrastima.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljudi ispred Hrvatskog Zavoda za zapošljvanje

Zagreb prednjači po broju zaposlenih

U veljači zaposleno 1 900 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), Zagreb je prvi po zaposlenosti građana.

Zagreb Classic na Tomislavcu

Festival na Tomislavcu

„Jalta, Jalta” i „Gubec-beg” besplatno na Zagreb Classicu

Na velikoj pozornici Trga kralja Tomislava publika će dočekati još dvije velike glazbene poslastice. Prva je na repertoaru scenska izvedba mjuzikla „Jalta, Jalta“, a potom i koncertna izvedba rock opere „Gubec-beg“.

Fitness

Mo Farah vam neće biti ravan

Najbolje besplatne aplikacije za tjelovježbu

Ništa ne nedostaje ugodno popunjenim ljepoticama i ljepotanima, ali za sve koji su si obećali skinuti višak kilograma, donosimo popis aplikacija koje bi mogle pomoći u ostvarivanju tog cilja.

Dan liječničkih karijera

Okrugli stol

Imaju li mladi liječnici budućnost u Hrvatskoj?

Prvi Dan liječničkih karijera u Republici Hrvatskoj održat će se 10. lipnja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Studenti završnih godina te mladi liječnici dobit će priliku pratiti izlaganja i rasprave te sudjelovati na radionicama koje će im pomoći da pronađu svoje mjesto u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Kratki na brzinu

Revija filmova u Svetom Ivanu Zelini

„Kratki na brzinu“ otkriva koliko je snažan kratkometražni film

Filmovi mnogih hrvatskih filmaša prikazat će se na četvrtom festivalu kratkometražnog filma „Kratki na brzinu“. Na predstavljanjima će se razgovarati s redateljima i scenaristima, a osim središnjeg sadržaja, pripremljena su i mnoga popratna događanja.