LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Zaigraj za ljubav“ s Hrvatskim Nadzemljem

Na valentinovskom susretu Hrvatsko Nadzemlje igrama i smijehom zagrijalo usamljena srca mladih

Susret je bio ispunjen raznoraznim igrama u duhu Valentinova i začinjenim, naravno, neizbježnim i Nadzemlju svojstvenim humorom.

Susret je bio ispunjen raznoraznim igrama u duhu Valentinova i začinjenim, naravno, neizbježnim i Nadzemlju svojstvenim humorom.

Ekipa Hrvatskog Nadzemlja u srijedu, 15. veljače, organizirala je, za ovaj dio godine već tradicionalno poznat, valentinovski susret za mlade grada Splita i okolice. Zabavnim igrama i ostalim veselim sadržajem Nadzemljaši su stvorili zaista ugodno i bezbrižno ozračje koje je sigurno dobrodošlo svim prisutnima pritisnutim ispitnim rokom.

Susret je bio ispunjen raznoraznim igrama u duhu Valentinova i začinjenim, naravno, neizbježnim i Nadzemlju svojstvenim humorom. Dok su prošle godine na valentinovskom susretu natjecatelji bili parovi, ove godine su pozornicom Nadbiskupijskog sjemeništa kao sudionici igara kraljevali samci. No, jesu li kao samci i otišli sa susreta? Ekipa Nadzemljaša se koncepcijom samih igara potrudila da natjecatelji zajednički, u paru dođu i do zajedničke nagrade. Je li nadzemljaški romantičarski trik urodio plodom? Trebalo bi pitati same natjecatelje. U svakom slučaju, kroz četiri zabavne i inovativne igre, smijeha, radosti i ovacija nije nedostajalo kako ni kod samih natjecatelja, tako ni kod publike.

FOTO: Hrvatsko Nadzemlje

Na susretu je za smijeh odgovoran bio i čuveni klipić Iza kamere kroz koji je publika uvedena u pozadinu skromne nadzemljaške filmske industrije pune pozitive i zaigranosti. U pauzi između pojedinih igara, mjesto je našlo i prekrasno, životno i nadasve simpatično svjedočanstvo mladog bračnog para Špar koje je ostavilo pravi primjer svim okupljenim mladima – primjer božje veličine i snage ljubavi koju On svojim milosrđem blagoslovi.

Pjesmom je ovomjesečni susret uveličao glazbeni sastav Konkatedrala iz konkatedrale sv. Petra u Splitu. Ovoga puta, uz duhovne pjesme, na repertoaru se našla i pokoja ljubavne tematike. Susret se priveo kraju nagradnom igrom za okupljenu publiku objavljivanjem aktualnih obavijesti i pozdravnom riječju studentskog kapelana i povjerenika za mlade don Mihaela Provića. Kraj je obilježio još jedan kratki klipić Nadzemljaša pripremljene skrivene kamere te meditativna molitva.

Sljedeći susret Hrvatskog Nadzemlja s temom o modernim ovisnostima održat će se 15. ožujka s gostom predavačem don Ivanom Filipovićem, svećenikom iz Đakova koji je i sam bio ovisnik.

FOTO: HRVATSKO NADZEMLJE SPLIT