Maratonsko natjecanje

Na splitskom sveučilištu 24 sata trajat će stvaranje pametnijih gradova

Panorama 2

Do 14. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u 24-satnom „Smart City Challenge hackathonu“. Prijaviti se mogu svi punoljetni kako bi razvili potpuno novo rješenje jednog od zadanih izazova.

Smart City Challenge hackathon maratonsko je natjecanje koje će se održati od petka, 16. studenog do nedjelje, 18. studenog na Sveučilištu u Splitu u sklopu Global Entrepreneurship Weeka. Sudionici će trebati odgovoriti na jedan od zadanih izazova: Internet svari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Natjecanje će trajati 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Timovi će nakon natjecanja imati na raspolaganju dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi im omogućili što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Prijave traju do 14. studenog 2018. Broj je sudionika ograničen, a rezultati prijava bit će objavljeni istog dana. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju.

Organizatori su natjecanja Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split, udruga UPiT i tvrtka Lil Code Lab, a ono se odvija pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije. Raspored aktivnosti, kao i ostale zanimljive informacije, možete saznati na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

4. regional case study pobjednici

Završeno natjecanje Start-Up udruge

Timovi Jaruni, Know How, Pod repom i Flavum briljirali na Regional Case Studyju

Na završnoj ceremoniji natjecanja Regional Case Study (RCS) na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli kompanije su proglasile pobjedničke timove. U 4. izdanju natjecanja sudjelovalo je 300 natjecatelja, studenata sa svih sveučilišta u Hrvatskoj.

Turnir G2A.COM Overwatch Challenge Adria

G2A.COM Overwatch Challenge Adria

Sudjelujte u prvom regionalnom turniru u Overwatchu i osvojite bogate nagrade

Cilj je turnira Overwatch Challenge Adria omogućiti profiliranje i izgradnju domaće scene igrača, gdje su pravila rađena po uzoru na internacionalne Overwatch turnire.

SCool Fest

SCool Fest 2016

Počele prijave za Studentske dane sporta

Prijavite svoju ekipu za jedan od sportova koji će se održati na ovogodišnjem SCool Festu. Broj ekipa je ograničen, stoga požurite.

TVZ MC2 2014

TVZ Mobile Challenge Cup

Na pripremama za TVZ-ovo natjecanje sudjeluje više od 200 studenata

Studenti će se kroz radionice upoznati s osnovama odabranog operativnog mobilnog sustava, vizualnim izgledom aplikacija, spajanjem mobilnih aplikacija na web servise te bazama podataka. Po završetku radionica bit će u stanju izraditi mobilnu aplikaciju za odabranu platformu.

Vaterpolist

Utakmice će se prenositi na portalu studentskisport.com

Livestream UNISPORT natjecanja u vaterpolu i plivanju

Za sve ljubitelje vaterpola osiguran je prijenos uživo utakmica završnice natjecanja.