LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ulaganje u kadrove

Na jesen počinje program osposobljavanja za europske projekte

Program bi trebao zaposlenicima unutar gospodarstva, državne uprave te jedinica lokalne i regionalne samouprave pomoći u izradi EU projekata

Program bi trebao zaposlenicima unutar gospodarstva, državne uprave te jedinica lokalne i regionalne samouprave pomoći u izradi EU projekata

Pravni, Ekonomski, Građevinski i Agronomski fakultet odlučili su zajedničkom suradnjom pokrenuti novi poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij pod nazivom Priprema i provedba EU projekata. Prvi polaznici moći će se prijaviti u drugoj polovici rujna ove godine Cilj je polaznike osposobiti za djelotvorniju provedbu projekata financiranih sredstvima Europske unije. 

Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu, Miljenko Šimpraga, smatra kako se Hrvatska ne može razvijati ukoliko se u obzir ne uzmu svi potencijali koje posjeduje. Među njima je i Sveučilište u Zagrebu na kojemu je potrebno uvesti dodatna znanja kako bi hrvatsko gospodarstvo postalo konkurentno.

Predsjednik Vlade Branko Grčić vidi veliki potencijal u ovom programu: ― Ogroman je potencijal koji se mjeri negdje u prosjeku dvadesetak posto rasta BDP-a u sedam godina i to samo zahvaljujući EU fondovima.

Isto tako, naglasio je kako je stiglo izvješće prema kojemu je Hrvatska ugovorila sva sredstva koja su bila na raspolaganju iz IPA-e i sav novac iz strukturnih fondova za prvih šest mjeseci članstva.

FOTO: NOVILIST.HR