LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razvoj regionalnih edukacijskih programa

Na FOI-ju uspješno priveden kraju EU projekt digitalne transformacije, vrijedan više od 2 milijuna eura

Fakultet organizacije i informatike, kao jedan od predvodnika u edukaciji i provođenju digitalne transformacije, na sebe je preuzeo zadatak uključivanja razvijene metodike i platforme za e-učenje u nastavne procese, čime će se omogućiti dugoročna održivost projekta vrijednog više od 2 milijuna eura koji je upravo uspješno završio.

Fakultet organizacije i informatike, kao jedan od predvodnika u edukaciji i provođenju digitalne transformacije, na sebe je preuzeo zadatak uključivanja razvijene metodike i platforme za e-učenje u nastavne procese, čime će se omogućiti dugoročna održivost projekta vrijednog više od 2 milijuna eura koji je upravo uspješno završio.

Na Fakultetu organizacije i informatike uspješno je proveden projekt naziva Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans koji se unutar Interreg Transnacionalnog programa Dunav provodio od 1. siječnja 2017. godine  Njegov glavni cilj bio je razviti regionalne edukacijske programe za mala i srednja poduzeća, kroz koje im se pružaju znanja potrebna za aktivnu digitalnu transformaciju poslovanja.

Voditelj projekta na FOI-ju bio je prof. dr. sc. Vjeran Strahonja koji je predvodio tim stručnjaka i istraživača s višegodišnjim iskustvom na sličnim projektima. Njihova ekspertna znanja u području planiranja, dizajna, razvoja i evaluacije metodika primjene IKT-a doprinijela su kvaliteti okvira digitalne transformacije razvijenog u okviru projekta, a ujedno i predstavljenog kroz DIGITRANS platformu za e-učenje. Platforma će biti i dalje dostupna na digitrans.me kako bi je svi zainteresirani poduzetnici mogli i dalje koristiti i olakšati si izazove digitalne transformacije. Primjenom DIGITRANS metodike, mala i srednje velika poduzeća osnažena su vještinama koje bi im trebale omogućiti uspješan proces digitalne transformacije i stvoriti kompetitivne prednosti potrebne za daljnji rast i razvoj.

Svoje znanje i iskustvo FOI eksperti demonstrirali su i kroz cijeli niz radionica održanih za mnogobrojne gospodarstvenike i menadžere koji su u potrebi digitalnog transformiranja svojih poslovnih procesa. Uz to, Fakultet organizacije i informatike, kao jedan od predvodnika u edukaciji i provođenju digitalne transformacije, na sebe je preuzeo zadatak uključivanja razvijene metodike i platforme za e-učenje u nastavne procese, a na taj će se način omogućiti dugoročna održivost projekta. 

Projekt ukupne vrijednosti 2 106 825,97 eura uključivao je čak 14 partnerskih institucija iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske. Iz Hrvatske je sudjelovao i TICM – Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. S partnerima je postignuta dugoročna suradnja i komunikacija koja će se zbog praćenja održivosti projekta nastaviti i dalje, a kao nastavak suradnje i provođenja digitalne transformacije planirani su novi projekti i drugi oblici suradnje.

Digitalna transformacija nije danas samo buzzword, već je jasno da jedino mjerama učinkovitog upravljanja digitalnom transformacijom poduzeća mogu udovoljiti sve većim zahtjevima tržišta i novih klijenata te uspješno ugraditi nove pristupe i paradigme poslovanja. Za održivost projekta važna je primjena DIGITRANS metodike i uspješnost njezinog korištenja. Iz tog razloga, članovi FOI projektnog tima (Varaždin) u suradnji s TICM projektnim timom (Čakovec) bit će zaduženi za kontinuirano prenošenje stečenih znanja i vještina malim i srednjim poduzetnicima u Hrvatskoj zainteresiranim za unaprjeđenje postojećeg poslovnog modela.

FOTO: FOI