LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KONFERENCIJA „INTERNET I OBRAZOVANJE“

„Moramo biti inovativni i konkurentni.“

Ministar Jovanović sudjelovao je na dvodnevnoj konferenciji „Internet i obrazovanje“ u Ljubljani.

Ministar Jovanović sudjelovao je na dvodnevnoj konferenciji „Internet i obrazovanje“ u Ljubljani.

Konferencija pod nazivom Internet i obrazovanje održana je od ponedjeljaka, 11. studenoga do srijede, 12. studenoga u Ljubljani.

Na konferenciji je sudjelovao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Ministar je naglasio kako će uvođenje novih (posebice informacijskih) tehnologija dovesti do inovacija i razvoja vještina koje se traže pri zaposlenju. Sve će to transformirati hrvatsko obrazovanje i podići ga na višu razinu.

„Moramo biti inovativni i konkurentni, a to možemo samo ako je jednaka kvaliteta obrazovanja dostupna svima, u čemu važnu ulogu ima upravo uporaba moderne tehnologije“, objasnio je Jovanović.

Slovenski ministar obrazovanja Jernej Pikalo je na otvaranju konferencije naglasio kako je u SAD-u, zapadnoj Europi i Indiji posljednjih godina došlo do velikih promjena. Te promjene su dovele do novih pristupa i rješenja kao što su internetski tečajevi ili masovne otvorene platforme za obrazovanje. Slovenija je na tom području već napravila neke korake. Uz objavljivanje obrazovnih materijala u elektronskom obliku i stvaranje portala Videolectures.net, potrebno je sva rješenja povezati u cjelovit sustav. Na taj način Slovenija bi postala pilot-primjer drugim državama.

„Države u regiji mogle bi surađivati na području otvorenog obrazovanja i ponuditi nova, globalno zanimljiva rješenja“, dodao je Mitja Jermol iz Instituta Jožef Stefan.

Konferenciju, koja je trajala dva dana, organizirali su Odsjek za umjetnu inteligenciju Instituta Jožef Stefan i neprofitna organizacija sa sjedištem u Londonu „Knowledge 4 All Foundation (K4A)“, navodi HINA.

FOTO: SEEBIZ.EU