Volonterski kamp u Parku prirode Učka

Moguće je volontirati „vraćajući leptire livadi”

Volonterski kamp "Vratimo livade leptirima"

– Misija je Udruge BIOM i JU PP Učka preko ovakvih direktnih konzervacijskih akcija pružiti utočište divljim vrstama te potaknuti ljude da se povežu s prirodom i sudjeluju u njenoj zaštiti obnovom staništa i očuvanjem bioraznolikosti. – poručila je Tena Miličević.

Od 1. do 31. srpnja 2019. godine udruga BIOM u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka, a u sklopu projekta Učka 360°, organizira volonterski kamp pod nazivom Vratimo livade leptirima! Kamp se održava drugu godinu zaredom s ciljem da se zarasli travnjaci na najvišoj istarskoj planini vrate u prvobitno stanje i na taj način spriječi gubitak bioraznolikosti.

Poznato je, naime, kako su brdovita područja Parka prirode Učka nekad bila puna života. Međutim, napuštanjem tradicionalnog stočarstva travnjaci su zarasli zbog čega su brojne vrste leptira, ptica i guštera ostale bez svog doma.

– Misija je Udruge BIOM i JU PP Učka preko ovakvih direktnih konzervacijskih akcija pružiti utočište divljim vrstama te potaknuti ljude da se povežu s prirodom i sudjeluju u njenoj zaštiti obnovom staništa i očuvanjem bioraznolikosti. – poručila je Tena Miličević, službenica za edukaciju i volontiranje u udruzi BIOM.

Svi zainteresirani kampu se mogu pridružiti na samo nekoliko dana ili ostati svih trideset. Radne akcije održavaju se svakog dana od 8 do 11 te od 17 do 19 sati, volonteri spavaju u šatorima, a hranu koju osigurava organizator pripremaju na logorskoj vatri.

Više informacija dostupno je na stranicama Udruge BIOM.

Komentari na članak

Vezani članci

ornitološki kamp

Udruga BIOM

Tradicionalni ornitološki kamp uskoro se otvara u Parku prirode Učka

Kamp na Učkoj ove će godine svim zaljubljenicima u ptice biti otvoren od kolovoza do listopada.

Klub mladih Split

Natječaj za volontere

Ostvari svoje sanjarske ideje volontiranjem u Klubu mladih Split

Klub mladih Split traži nove članove. Prijave su otvorene do 23. listopada.

Volontiranje

Humanitarna utrka

Traže se volonteri za Mliječnu stazu

Volonteri na humanitarnoj utrci usmjeravat će trkače i paziti da eventualni prolaznici ne ometaju odvijanje utrke, pomoći će u pakiranju startnih paketa, dijeljenju startnih brojeva, osvježenja i medalja i sl. UNICEF zaprima prijave do 6. rujna.

Sveučilište u Rijeci

Prilika za stjecanje iskustva

Riječki Studentski zbor traži novog Pravobranitelja, članove, voditelje, koordinatore...

Otvorene su prijave za Studentskog pravobranitelja, članove i voditelje ureda i zbora te koordinatore. Prijaviti se mogu studenti Sveučilišta u Rijeci, a ostali uvjeti ovise o poziciji.

72 sata bez kompromisa 1

72 sata bez kompromisa

Završena 1. volonterska akcija Splitsko-makarske nadbiskupije

Od 24. do 26. listopada mladi su volonteri pod geslom volontiRAJ NA ZEMLJI sudjelovali u kreativnim radionicama te uređenju okoliša.