Javnozdravstvena akcija

Mnogobrojna publika obučena u crveno, hashtag #nosicrveno preplavio društvene mreže

Dan crvenih haljina 2

Brojna se publika u crveno odjevena okupila u Lisinskom u svrhu podizanja svijesti o moždanom udaru u žena. K tome, hashtag #nosicrveno preplavio je društvene mreže.

Svečanim okupljanjem u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog završena je ovogodišnja javnozdravstvena akcija Dan crvenih haljina. Za cilj je imala podizanje svijesti javnosti o moždanom udaru u žena.

Akciju su organizirali Hrvatski liječnički zbor – Hrvatsko neurološko društvo i Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba, uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnika Milana Bandića i Ministarstva zdravstva. Pozdravne riječi uzvanicima uputili su predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. Ines Strenja, izaslanica zaklade Hrvatska kuća srca dr. Ivana Portolan Pajić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč te uime organizatora prof. dr. sc. Arijana Lovrečić-Huzjan i prof. dr. sc. Zdravka Poljaković. Brojnu publiku koja je u Lisinski došla odjevena u crveno ili s barem jednim crvenim detaljem programom je vodila odlična Karmela Vukov Colić, a svojim sjajnim nastupima večer su oplemenile glazbene gošće Elis Lovrić, Antonella Malis i Zdenka Kovačiček.

Zvijezde večeri bile su žene koje su preboljele moždani udar – njih deset odlučilo je sudjelovati u akciji i svojim hrabrim i odvažnim djelovanjem potaknuti javnost na to da mnogo više razmišlja i govori o bolesti koja dolazi bez najave, pogađa sve životne dobi i ostavlja posljedice. Deset hrvatskih dizajnera darivalo je crvene kreacije. Hashtag #nosicrveno preplavio je društvene mreže, a podrška akciji stizala je od tisuća ljudi iz cijele Hrvatske, ali i svijeta.

– Neizmjerno smo zahvalni svima koji su nam dali podršku, a osobito svim sudionicima ove akcije – pokroviteljima, volonterima, sponzorima, umjetnicima koji su nastupili i dizajnerima, a najviše divnim ženama koje svojim primjerom najbolje pokazuju koliko je važno podići svijest javnosti o moždanom udaru. Već sada počinjemo s pripremama za sljedeću godinu i novi Dan crvenih haljina i pozivamo sve da nam se pridruže. – kaže prof. dr. sc. Zdravka Poljaković, predsjednica Hrvatskog neurološkog društva i članica Organizacijskog odbora Dana.

Komentari na članak

Vezani članci

Barbika se kupa u lovi

Pierre de la Boud

Lekcija 2: Spotuše

Jednom davno, postojale su dvije vrste cura; fine cure i one druge. Fine cure su nazivale one druge droljama, a one druge su nazivale fine cure uštogljenima i dosadnima.

isto

Globalno istraživanje

Hrvatska na visokom 15. mjestu po poticanju žena na ekonomsku neovisnost i dokidanju diskriminacije u gospodarstvu

– Prema istraživanju radne jednakosti i gospodarskih mogućnosti koje je rangiralo 189 država svijeta kroz različite čimbenike spolne diskriminacije na tržištu rada, poput poticanja prilika za zaposlenje žena, kreditnoga poticanja poslovnih projekata žena, jednakost šansi za dobivanje radnog mjesta u konkurenciji s muškarcima, zapošljavanja žena unatoč realiziranom majčinstvu ili želji za istim, kao i snage zaštite žena od nasilja, Hrvatska se našla na visokom 15 mjestu. – istaknula je Sanela Dropulić.

Pinterest.com

Potrebe muškaraca i žena

Jesu li žene doista skuplje od muškaraca?

Današnja žena odlazi na kozmetičke tretmane i koristi se kozmetičkim proizvodima iz dvaju razloga – prvi je da izgleda ljepše, a drugi da se osjeća bolje. Muškarci rade jednako iz apsolutno istog razloga. 

Ženska torba

Nadohvat ruke

Predmeti koje bi trebala sadržavati svaka ženska torba

Za one koji pakiraju torbu ne samo za plažu već i za posao donosimo popis stvari koje bi se u njoj trebale naći kako biste si olakšali život u vrelim ljetnim danima.

https://pixabay.com/illustrations/feedback-group-communication-2044700/

Otvorena tribina na FFZG-u

Don Stojić, rabin Dadon i imam Mešić o ulozi žene u monoteističkim religijama

USFF Virtus organizira tribinu „Percepcija i uloga žene u monoteističkim religijama”. Svoja mišljenja i stavove na tribini iznosit će rabin Dadon, don Stojić te imam Mešić.