„Holywin – svetost pobjeđuje“

Mladi vještice i bundeve zamijenili molitvom i pjesmom

Mladi u molitvi

Crkvama i katedralama diljem zemlje večeras će odjekivati molitva i pjesma mladih koji umjesto „Halloweena“ slave „Holywin“ i njime poručuju da svetost pobjeđuje.

Sve više mladih diljem naše zemlje, umjesto odlaska na popularne tulume za Noć vještica, bira nešto drugačije slavlje. Naime, večeras se okupljaju u svojim župnim crkvama i katedralama na misnom bdjenju pod nazivom Holywin – svetost pobjeđuje.

Radi se o okupljanju mladih u molitvi i pjesmi uoči blagdana Svih svetih. Prvi Holywin održan je još 2003. godine u župi blaženoga Augustina Kažotića u Zagrebu, ali je tradicija proslave službeno uspostavljena 2006. Narednih se godina događaj proširio na druge hrvatske gradove te su mladi pripremali sve bogatiji program. Tako se osim molitve i misnog slavlja organiziraju i duhovni susreti, skečevi te igrokazi koji prikazuju živote svetaca te potiču mlade da teže za svetošću u svakodnevnom životu.

Molitva, FOTO: Pixabay

Ove je godine poseban program pripremio Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Večeras će se u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati u 18:30 sati održati misno bdjenje te potom scenski prikaz života svete Majke Terezije. Ako niste uspjeli nabaviti ulaznice za večerašnju predstavu, imate priliku pogledati ponovljenu predstavu koja će se održati u utorak, 1. studenoga, u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 25 kuna za predstavu u utorak možete nabaviti još danas od 11 do 16 sati u Uredu za pastoral mladih u Branjugovoj 1. Prilog od ulaznice će ići u Fond Mladi za mlade kako bi se pomoglo studentima u potrebi.  

Molitveno slavljeničko bdjenje održat će se večeras i u varaždinskoj katedrali u 21 sat. Bdjenje organizira Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije te se ove godine odvija pod geslom Veselo kročim stazom života!. Susret će pjesmom otvoriti ujedinjeni zbor mladih, nakon čega slijedi sveta misa i kateheza.

Osim u Varaždinu i Zagrebu, Holywin će se održati i u Riječkoj nadbiskupiji, Porečko-pulskoj biskupiji, Zadarskoj nadbiskupiji te Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji. Prošle se godine održao u ukupno 32 grada, a ove se godine očekuje još veći odaziv. Kako se Holywin obilježava u Varaždinu, provjerite u videu. Možda vas potakne da se i vi pridružite mladima u radosti i pjesmi.

Komentari na članak

Vezani članci

Pisanje

Mane i prednosti popularne mjere zapošljavanja

Stručno osposobljavanje za rad: „Koliko para – toliko muzike“

Saznajte kakva su iskustva i mišljenja o stručnom osposobljavanju za rad dvoje polaznika.

Volonterski kamp u Velikom Žitniku

Erasmus + program

Dvotjedna edukacija u Outward Bound centru za 24 volontera iz europskih zemalja

24 mladih u dobi od 17 do 30 godina iz Španjolske, Italije, Njemačke, Bugarske, Latvije, Češke, Grčke i Poljske provest će dva tjedna u edukacijskom centru Outward Bound s motivacijom da dio svojeg slobodnog vremena provedu volontirajući u inozemstvu.

Antonov

Krešo Celić

Mladi u ekonomskom progonstvu: uzalud nam trud svirači

Šizofrenost naše društvene situacije svakim danom postaje sve očitija, diskrepancija između onih koji jesu i onih koji nisu (uspješni, poduzetni, optimistični, zadovoljni ili tobože ostvareni) svodi se na puku činjenicu iznosa novca na računu.

Ležaljke na plaži

CISOK Varaždin

Saznajte sve o poslu turističkog animatora

Ako želite ovo ljeto provesti na Jadranu radeći kao turistički animator, svakako dođite na besplatnu prezentaciju u CISOK Varaždin i saznajte sve što vas zanima o tom poslu.

oblak

Sve je lako kad si mlad!

Stvari za kojima ćete žaliti kada ostarite

Donosimo vam 14 stvari za kojima ćete žaliti kad ostarite.