Konferencija Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Mladi poručuju: „Mi ostajemo u Hrvatskoj"

Hrvatska zastava

Mladi iz udruge SSMH jedinstvenom konferencijom pružaju modele i alate koji mladima pomažu pronaći rješenja za njihove probleme, a što bi u konačnici trebalo dovesti do smanjenja njihova iseljavanja iz Hrvatske.

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira konferenciju pod nazivom Mi ostajemo u Hrvatskoj. Održava se u Zagrebu od 20. do 24. studenog 2017. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Njen je cilj susret mladih s donositeljima odluka, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva kako bi raspravljali o gorućem pitanju hrvatskoga društva – odlasku mladih iz Hrvatske. Otvaranje radnih mjesta, samozapošljavanje i promjena Nacionalnog programa za mlade, neke su od glavnih tema koje će dati smjernice za rješavanje problema iseljavanja.

Uspješni doktori znanosti, poduzetnici i studenti otvorit će prvi dan konferencije događajem Suprotiva Govori. Teme motivacijskih govora, poput vlastitog uspjeha, osobnog i profesionalnog razvoja u inozemstvu i Hrvatskoj te razlog zbog kojeg su oni odlučili ostati u Hrvatskoj, imaju cilj potaknuti mlade na izvrsnost, poduzetnost i ostanak u Hrvatskoj. 

Okrugli stol naziva Mladi danas za sutra održava se u utorak i na njemu sudjeluju: predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – gospođa Vanja Glogovac, predstavnik Ministarstva zdravstva – gospodin Tomislav Dulibić, gospođa Ivana Ninčević – Lesandrić, saborska zastupnica, pri Saborskom odboru za obitelj mlade i sport – gospođa dr. med. Željka Josić. Za njegova će se trajanja predstaviti rezultati istraživanja u sklopu projekta Suprotiva i prijedlozi mjera za poboljšanje položaja mladih u Hrvatskoj.  

Treći dan konferencije održat će se tribina pod nazivom Hrvatska među nama na kojoj će sudjelovati Rene Medvešek, glumac, redatelj i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti, Maja Hrgović, književnica i pokretačica portala Arteist, Nikola Albaneže, povjesničar umjetnosti, kustos i muzeolog. Njome se mladima želi omogućiti da razgovaraju s uspješnim umjetnicima, kulturnim poduzetnicima i kulturnim djelatnicima te da zajedno razmotre ne samo kratkoročna rješenja nego i cjelovitu kulturnu viziju Hrvatske.

Za kraj SSMH predlaže poduzetništvo kao rješenje nezaposlenosti, i to kroz četiri područja poduzetništva: OPG, IT, uspješne žene u poduzetništvu i hobi kao posao.

– Premda u razvijenim zemljama vlada trend privatnog poduzetništva, u Hrvatskoj mladi još uvijek čekaju da ih netko zaposli. Ovim business dateom upoznat ćemo mlade s osnovama poduzetništva te im dati smjernice prvih koraka pri samozapošljavanju. Cilj nam je osvijestiti i ohrabriti mlade te im pružiti priliku da upoznaju samozapošljavanje kao posao budućnosti. – javljaju iz Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Neki od osmero sudionika su: Goran Vrabec, direktor Volim ljuto, Tomislav Perko, putopisac, Ivona Zgrabljić, direktorica tvrtke Edukator kreator te Dragana Gučanin, direktorica i-Ways. Mladi će imati priliku informirati se o tome što je Plavi ured i Razvojna agencija Zagreb. Ostale sudionike možete doći poslušati u četvrtak, 23. studenog.

Dodatne se informacije nalaze na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Logo Unidu radio

Razgovarali smo s ekipom koja slavi 8. rođendan UNIDU radija

INTERVJU: „UNIDU radio je puno više od samo studentskog medija koji služi studentima za praksu. Tu se radi, ali se sklapaju i prijateljstva!“

Dubrovački studentski UNIDU radio slavi 8. rođendan. Tom prilikom razgovarali smo s izvršnim urednikom Alenom Rokijem, a svoje misli podijelili su i „radio-aktivni“ studenti Mislav Ćimić, Marijana Matulović i Robert Žarak.

AIESEC Split Discover Dalmatia

Zatvaranje projekta Discover Dalmatia

AIESEC Split poziva na Global Village u Splitu

Cilj projekta je podizanje svijesti lokalnog građanstva i stranih državljana o kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama Dalmacije, kao i svih drugih prednosti Hrvatske.

Tjedan događanja od 28.11. do 4.12. 2016.

Događanja u udruzi CINAZ

Mladi Zadrani će ovog tjedna učiti, čitati i boriti se protiv AIDS-a

U udruzi CINAZ se priprema radionica učenja. Prvi dan mjeseca prosinca oblježava se Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, a isti dan možete se pridružiti volonterskoj akciji „Mladi čitaju".

https://c1.staticflickr.com/4/3890/14977281788_c3724d718b_z.jpg

Prednosti neizlaska

22 razloga zašto je subotu navečer bolje provesti kod kuće nego vani

Kako godine odmiču, shvaćamo da je subotu navečer puno ljepše provesti kod kuće nego vani. Ako to još dosad niste shvatili, donosimo vam čak 22 razloga koji će vas uvjeriti.

Panel "Kako do (boljeg) posla?"

Udruga 3D za lokalni razvoj

Stručnjaci za tržište rada otkrivaju kako do posla

Panel je namijenjen svima koji razmišljaju o traženju (boljeg) posla, bilo da je riječ o srednjoškolcima, studentima, nezaposlenima ili zaposlenima. Sudjelovanje na panelu je besplatno.