Konferencija Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Mladi poručuju: „Mi ostajemo u Hrvatskoj"

Hrvatska zastava

Mladi iz udruge SSMH jedinstvenom konferencijom pružaju modele i alate koji mladima pomažu pronaći rješenja za njihove probleme, a što bi u konačnici trebalo dovesti do smanjenja njihova iseljavanja iz Hrvatske.

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira konferenciju pod nazivom Mi ostajemo u Hrvatskoj. Održava se u Zagrebu od 20. do 24. studenog 2017. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Njen je cilj susret mladih s donositeljima odluka, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva kako bi raspravljali o gorućem pitanju hrvatskoga društva – odlasku mladih iz Hrvatske. Otvaranje radnih mjesta, samozapošljavanje i promjena Nacionalnog programa za mlade, neke su od glavnih tema koje će dati smjernice za rješavanje problema iseljavanja.

Uspješni doktori znanosti, poduzetnici i studenti otvorit će prvi dan konferencije događajem Suprotiva Govori. Teme motivacijskih govora, poput vlastitog uspjeha, osobnog i profesionalnog razvoja u inozemstvu i Hrvatskoj te razlog zbog kojeg su oni odlučili ostati u Hrvatskoj, imaju cilj potaknuti mlade na izvrsnost, poduzetnost i ostanak u Hrvatskoj. 

Okrugli stol naziva Mladi danas za sutra održava se u utorak i na njemu sudjeluju: predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – gospođa Vanja Glogovac, predstavnik Ministarstva zdravstva – gospodin Tomislav Dulibić, gospođa Ivana Ninčević – Lesandrić, saborska zastupnica, pri Saborskom odboru za obitelj mlade i sport – gospođa dr. med. Željka Josić. Za njegova će se trajanja predstaviti rezultati istraživanja u sklopu projekta Suprotiva i prijedlozi mjera za poboljšanje položaja mladih u Hrvatskoj.  

Treći dan konferencije održat će se tribina pod nazivom Hrvatska među nama na kojoj će sudjelovati Rene Medvešek, glumac, redatelj i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti, Maja Hrgović, književnica i pokretačica portala Arteist, Nikola Albaneže, povjesničar umjetnosti, kustos i muzeolog. Njome se mladima želi omogućiti da razgovaraju s uspješnim umjetnicima, kulturnim poduzetnicima i kulturnim djelatnicima te da zajedno razmotre ne samo kratkoročna rješenja nego i cjelovitu kulturnu viziju Hrvatske.

Za kraj SSMH predlaže poduzetništvo kao rješenje nezaposlenosti, i to kroz četiri područja poduzetništva: OPG, IT, uspješne žene u poduzetništvu i hobi kao posao.

– Premda u razvijenim zemljama vlada trend privatnog poduzetništva, u Hrvatskoj mladi još uvijek čekaju da ih netko zaposli. Ovim business dateom upoznat ćemo mlade s osnovama poduzetništva te im dati smjernice prvih koraka pri samozapošljavanju. Cilj nam je osvijestiti i ohrabriti mlade te im pružiti priliku da upoznaju samozapošljavanje kao posao budućnosti. – javljaju iz Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Neki od osmero sudionika su: Goran Vrabec, direktor Volim ljuto, Tomislav Perko, putopisac, Ivona Zgrabljić, direktorica tvrtke Edukator kreator te Dragana Gučanin, direktorica i-Ways. Mladi će imati priliku informirati se o tome što je Plavi ured i Razvojna agencija Zagreb. Ostale sudionike možete doći poslušati u četvrtak, 23. studenog.

Dodatne se informacije nalaze na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Europske vrijednosti za budućnost regije Jugoistočne Europe

Međunarodna konferencija

Mladim vođama u cilju stvaranje mirne Jugoistočne Europe

– Počnite od sebe. Ako svi mi to uradimo, možemo doći do točke gdje smo mi, kao društvo, u stanju skupa promijeniti stvari. –

Tabla 1

Porezna konferencija

Gosti na EFZG-u predviđaju snižavanje opće stope PDV-a

Porezna konferencija održana na EFZG-u okupila je ugledne znanstvenike, gospodarstvenike i porezne stručnjake u Hrvatskoj. Donosimo vam njezine glavne zaključke.

JoB

Udruga Igra

Besplatna edukacija u svrhu povećanja zaposlenosti mladih

Na besplatnu edukaciju se mogu prijaviti mladi u dobi od 18 do 29 godina te studenti završnih godina studija društveno-humanističkog usmjerenja.

Should I Stay or Should I Go? - Publika

Prvi dan konferencije „Should I Stay or Should I Go?“

FOTO: Hrvatsko tržište nudi mogućnosti mladim poduzetnicima, bitno je biti hrabar i vjerovati u vlastiti projekt

Poslovna konferencija za mlade „Should I Stay or Should I Go?“ nastavlja se i u subotu, s početkom u 9:45. Posjetitelje, osim vrhunskih predavača i radionica, očekuju nagrade i iznenađenja.

World Mobile Congress 2014.

Mobile World Congress 2014.

Uskoro počinje najveći svjetski mobilni događaj

Uskoro počinje najveći svjetski mobilni događaj Mobile Word Congress 2014. koji će se održati u Barceloni te ugostiti vodeće stručnjake iz svijeta mobilne industrije.