LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nezakonite transakcije ministra Mornara

Ministar Mornar nezakonito isplatio 25,49 milijuna kuna Hrvatskom olimpijskom odboru

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta upleten u još jednu aferu?

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta upleten u još jednu aferu?

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar nezakonito je isplatio 25,49 milijuna kuna Hrvatskom olimpijskom odboru, piše Tportal.

Naime, Uprava za sport Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nije odobrila Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) Program za 2015. godinu, na temelju kojega ostvaruje prava na prihod od sredstava prikupljenih od igara na sreću.

Prema dokumentima koje posjeduje Tportal vidljivo je kako je ministar Vedran Mornar uplatio 25,49 milijuna kuna HOO-u, suprotno zakonu i odluci vlastite Uprave za sport.

MZOS nezakonito isplatio 25 milijuna kuna HOO-u
 
MZOS nezakonito isplatio 25 milijuna kuna HOO-u; FOTO: Screenshot/tportal.hr
 
 

Isplate koje su sporne, isplaćene su tijekom tri mjeseca ove godine Točnije, 19. veljače HOO-u isplaćeno je 1,6 milijuna kuna, 24. veljače 5,099 milijuna kuna, u ožujku 10,5 milijuna kuna, a krajem travnja još 8,2 milijuna kuna. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je Tportalu potvrdilo da su sredstva isplaćena HOO-u kao što je i navedeno, no na temelju čega, nisu uspjeli dobiti odgovor.

Mi smo također pokušali kontaktirati i MZOS i HOO s namjerom da naiđemo na odgovore o nezakonitoj isplati i o samoj svrsi isplate, međutim nismo ih uspjeli dobiti.

Ono što je trenutno poznato jest da HOO-u nije odobren Program za 2015. godinu sve dok se ne uskadi s ovogodišnjim financijskim okvirom koji je za sport odredio Hrvatski sabor u Državnom proračunu za 2015. godinu. Odobren im je bio sam dio aktivnosti vezan za djelovanje nacionalnih sportskih saveza i za tu svrhu im je bilo zakonito isplaćeno oko osam milijuna kuna, nakon čega je uslijedila nezakonita isplata još 25,49 milijuna kuna.
 

FOTO: MZOS