Program aktivnosti

Međunarodni dan mladih u Splitu obilježava se zabavom, edukacijom i humanitarnim programom

Vidikovac

Humanitarna biciklijada, društvene igre, prodajna izložba i edukacija o Europskoj uniji događanja su koja očekuju mlade Splićane povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih.

Savjet mladih Grada Splita i ove je godine u suradnji s udrugama sastavio program aktivnosti u svrhu obilježavanja Međunarodnog dana mladih 2018. godine Cilj im je potaknuti mlade osobe na aktivnu ulogu u društvu, pružiti im mogućnosti stjecanja novih znanja i vještina te utjecati i/ili ukazati na probleme i potrebe mladih u lokalnoj zajednici.

Program započinje u subotu, 11. kolovoza, drugom humanitarnom biciklijadom Zapedaliraj za COO Juraj Bonači u organizaciji Kluba mladih Split. Okupljanje i prijava sudionika krenut će od 17:30, dok će sama biciklijada započeti u 18:30 na sjevernim Marjanskim vratima. Sudjelovanje je besplatno, a budući da je biciklijada humanitarnog karaktera, pozivaju se svi sudionici da doniraju novčana sredstva prema vlastitim mogućnostima koja su namijenjena Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u svrhu opremanja senzorne sobe – Snoezelen.

Nedjelja, 12. kolovoza, rezervirana je za cjelodnevno opuštanje i zabavu uz najmodernije društvene igre u prostorijama GK Blatine-Škrape. Projekt 11. Dan društvenih igara provodi udruga F&ST i poziva sve da se pridruže jer će uz slobodno igranje biti organizirani turniri u Aliasu i Scytheu. Ulaz je besplatan, a igrat će se od 12:00 do 22:00. Pridružite se i uživajte u preko 100 naslova društvenih igara. Možete donijeti i svoje igre.

U ponedjeljak, 13. kolovoza, u 18 sati Klub mladih Split u suradnji s Foto klubom Split otvara prodajnu izložbu fotografija mladih, neafirmiranih autora Misli pozitivno, djeluj humanitarno. Postavit će se u prostorijama Kluba mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II), a riječ je o nastavku humanitarne akcije za COO Juraj Bonači. U Klubu mladih istovremeno će se održati i projekt Mala škola Europske unije u organizaciji udruge Split Misli. Predavanje i radionica o položaju mladih i politikama za mlade u EU za cilj imaju potaknuti veću političku participaciju mladih, zalaganje za promjene u Europskoj uniji, kao i u svojoj lokalnoj sredini. Sudionici će naučiti koji su sve mehanizmi koji su im na raspolaganju kako bi nešto u društvu promijenili.

Komentari na članak

Vezani članci

Work&Study Australia

STA putovanja: Work & Study Australia

Posjeti Sydney, Melbourne, Brisbane ili Gold Coast!

Želiš posjetiti Australiju, usavršiti znanje engleskog jezika, steći novo radno iskustvo i upoznati ljude? To sve ti omogućava program Work & Study!

Veterinarski fakultet

Cjelodnevna manifestacija

Zavirite u unutrašnjost Veterinarskog fakulteta na otvorenim vratima te nastavite na Noć knjiga

Program Dana otvorenih vrata započet će organiziranim obilaskom zavoda, klinika i studentskih prostora Veterinarskoga fakulteta, tijekom kojega će se posjetiteljima demonstrirati rad s malim životinjama.

Noć knjige 2015.

Noć knjige 2015.

U Zagrebu najveći broj programa u Noći knjige

Predstavljanje novih izdanja, razgovori s piscima, javna čitanja, sajmovi knjiga i kvizovi znanja samo su neki od mnoštva bogatih programa ovogodišnje zagrebačke Noći knjige.

Međunarodni dan

Na današnji dan

Diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan mladih

Svake godine mijenja se tema za obilježavanje ovoga dana koji u fokus stavlja mlade, njihove potrebe, probleme i mogućnosti. Ovogodišnja je tema Youth Building Peace - Mladi grade mir.

PIMS akademija

MOL Grupa

MOL-ova PIMS akademija prima novu generaciju studenata!

Financiranje programa za odabrane kandidate u cijelosti će biti pokriveno od strane MOL Grupe.