Program aktivnosti

Međunarodni dan mladih u Splitu obilježava se zabavom, edukacijom i humanitarnim programom

Vidikovac

Humanitarna biciklijada, društvene igre, prodajna izložba i edukacija o Europskoj uniji događanja su koja očekuju mlade Splićane povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih.

Savjet mladih Grada Splita i ove je godine u suradnji s udrugama sastavio program aktivnosti u svrhu obilježavanja Međunarodnog dana mladih 2018. godine Cilj im je potaknuti mlade osobe na aktivnu ulogu u društvu, pružiti im mogućnosti stjecanja novih znanja i vještina te utjecati i/ili ukazati na probleme i potrebe mladih u lokalnoj zajednici.

Program započinje u subotu, 11. kolovoza, drugom humanitarnom biciklijadom Zapedaliraj za COO Juraj Bonači u organizaciji Kluba mladih Split. Okupljanje i prijava sudionika krenut će od 17:30, dok će sama biciklijada započeti u 18:30 na sjevernim Marjanskim vratima. Sudjelovanje je besplatno, a budući da je biciklijada humanitarnog karaktera, pozivaju se svi sudionici da doniraju novčana sredstva prema vlastitim mogućnostima koja su namijenjena Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u svrhu opremanja senzorne sobe – Snoezelen.

Nedjelja, 12. kolovoza, rezervirana je za cjelodnevno opuštanje i zabavu uz najmodernije društvene igre u prostorijama GK Blatine-Škrape. Projekt 11. Dan društvenih igara provodi udruga F&ST i poziva sve da se pridruže jer će uz slobodno igranje biti organizirani turniri u Aliasu i Scytheu. Ulaz je besplatan, a igrat će se od 12:00 do 22:00. Pridružite se i uživajte u preko 100 naslova društvenih igara. Možete donijeti i svoje igre.

U ponedjeljak, 13. kolovoza, u 18 sati Klub mladih Split u suradnji s Foto klubom Split otvara prodajnu izložbu fotografija mladih, neafirmiranih autora Misli pozitivno, djeluj humanitarno. Postavit će se u prostorijama Kluba mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II), a riječ je o nastavku humanitarne akcije za COO Juraj Bonači. U Klubu mladih istovremeno će se održati i projekt Mala škola Europske unije u organizaciji udruge Split Misli. Predavanje i radionica o položaju mladih i politikama za mlade u EU za cilj imaju potaknuti veću političku participaciju mladih, zalaganje za promjene u Europskoj uniji, kao i u svojoj lokalnoj sredini. Sudionici će naučiti koji su sve mehanizmi koji su im na raspolaganju kako bi nešto u društvu promijenili.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstavljanje istraživanja o (ne)odgovornom spolnom ponašanju u Info zoni

Reproduktivno zdravlje mladih grada Splita

Predstavljanje istraživanja o (ne)odgovornom spolnom ponašanju

Provedeno je istraživanje o reproduktivnom zdravlju Splićanki i Splićana. U Info zoni će se u ponedjeljak, 15. veljače predstaviti rezultati.

Kopački rit

Bogat program za sve generacije

"Dan otvorenih vrata" u Kopačkom ritu

Na "Dan otvorenih vrata" Parka prirode Kopački rit za posjetitelje je pripremljen bogat cjelodnevni program, a osiguran je i besplatan prijevoz iz Osijeka u oba smjera.

Dani komunikacija 2018

Festival u Rovinju

AdBlock – još jedan as u rukavu Dana komunikacija

Organizatori festivala Dani komunikacija dosada su predstavili zvučna imena, ali čini se da su pokoji as do zadnjeg časa čuvali u rukavu. Na predstavljanju cjelokupnog programa najavljen je dolazak AdBlocka.

SCZG izvana

Studentski centar u Zagrebu

Studenti dobili priliku kreirati kulturne programe Studentskog centra

Programe koji će se realizirati u ak. god. 2018/19. možete poslati na adresu SC-a do 17. prosinca 2018. godine.

Panorama

Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu

Otvorene su prijave za besplatan program postakademskog zapošljavanja

Studenti će se kroz program osposobljavati za pokretanje i vođenje gospodarskih i drugih subjekata. Prvi modul izvodit će se putem Ljetne škole koja će se održati od 11. do 22. srpnja 2016. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.