Program aktivnosti

Međunarodni dan mladih u Splitu obilježava se zabavom, edukacijom i humanitarnim programom

Vidikovac

Humanitarna biciklijada, društvene igre, prodajna izložba i edukacija o Europskoj uniji događanja su koja očekuju mlade Splićane povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih.

Savjet mladih Grada Splita i ove je godine u suradnji s udrugama sastavio program aktivnosti u svrhu obilježavanja Međunarodnog dana mladih 2018. godine Cilj im je potaknuti mlade osobe na aktivnu ulogu u društvu, pružiti im mogućnosti stjecanja novih znanja i vještina te utjecati i/ili ukazati na probleme i potrebe mladih u lokalnoj zajednici.

Program započinje u subotu, 11. kolovoza, drugom humanitarnom biciklijadom Zapedaliraj za COO Juraj Bonači u organizaciji Kluba mladih Split. Okupljanje i prijava sudionika krenut će od 17:30, dok će sama biciklijada započeti u 18:30 na sjevernim Marjanskim vratima. Sudjelovanje je besplatno, a budući da je biciklijada humanitarnog karaktera, pozivaju se svi sudionici da doniraju novčana sredstva prema vlastitim mogućnostima koja su namijenjena Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u svrhu opremanja senzorne sobe – Snoezelen.

Nedjelja, 12. kolovoza, rezervirana je za cjelodnevno opuštanje i zabavu uz najmodernije društvene igre u prostorijama GK Blatine-Škrape. Projekt 11. Dan društvenih igara provodi udruga F&ST i poziva sve da se pridruže jer će uz slobodno igranje biti organizirani turniri u Aliasu i Scytheu. Ulaz je besplatan, a igrat će se od 12:00 do 22:00. Pridružite se i uživajte u preko 100 naslova društvenih igara. Možete donijeti i svoje igre.

U ponedjeljak, 13. kolovoza, u 18 sati Klub mladih Split u suradnji s Foto klubom Split otvara prodajnu izložbu fotografija mladih, neafirmiranih autora Misli pozitivno, djeluj humanitarno. Postavit će se u prostorijama Kluba mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II), a riječ je o nastavku humanitarne akcije za COO Juraj Bonači. U Klubu mladih istovremeno će se održati i projekt Mala škola Europske unije u organizaciji udruge Split Misli. Predavanje i radionica o položaju mladih i politikama za mlade u EU za cilj imaju potaknuti veću političku participaciju mladih, zalaganje za promjene u Europskoj uniji, kao i u svojoj lokalnoj sredini. Sudionici će naučiti koji su sve mehanizmi koji su im na raspolaganju kako bi nešto u društvu promijenili.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljeto u AMZ-u

Ljeto u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Veličanstveni bečki muzej, puste ulice Istanbula i stari Zagreb u lapidariju AMZ-a

Projekcije filmova i popularna predavanja Milane Vuković Runjić i Daniela Rafaelića očekuju vas od 10. do 13. srpnja u lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Tablete

Dan otvorenih vrata

Stručnjaci održavaju niz predavanja o cijepljenju na FBF-u

U sklopu programa Dana otvorenih vrata na FBF-u održat će se niz predavanja stručnjaka iz različitih područja na temu cijepljenja, a uslijedit će radionice upoznavanja s farmaceutskom i medicinsko-biokemijskom strukom.

Poklade 2015

Poklade 2015.

Pregled pokladnih događanja u hrvatskim gradovima

Brojne hrvatske gradove preplavile su maškare.

radionica

Program osobnog i profesionalnog razvoja

Prijavite se za novo izdanje radionice Skills Creator

Zbog velike zainteresiranosti, udruga Put do uspjeha odlučila je održati još jednu radionicu na kojoj se mogu naučiti sve vještine potrebne za prvi posao.

Split

Sporni mandat

Predsjednica splitskog Savjeta mladih ostavkom podigla prašinu; ne komentira nanizane optužbe

– Matea Bešlić dala je ostavku na mjesto predsjednice i članice Savjeta mladih Grada Splita nakon samo sedam mjeseci mandata kojeg su obilježile neprimjerene izjave o udrugama, zastupanje neusuglašenih stavova Savjeta, utjecaj na glasanje, fijasko organizacije Međunarodnog dana mladih i manipulacija informacijama o festivalu xSTatic pa će ovo biti prilika i za razgovor o rezultatima prethodnog razdoblja. – riječi su Gorana Biličića.