ISUM-ov projekt

„Mali pokretači promjena” s nultom tolerancijom za govor mržnje i nasilje

Najava projekta

Novi je ISUM-ov projekt posebno fokusiran na suzbijanje govora mržnje direktno među vršnjacima i online putem, jednog od gorućih problema suvremenog društva koje značajno karakterizira utjecaj tehnologije na svakodnevicu.

Institut za stručno usavršavanje mladih je s početkom listopada započeo je s provedbom projekta Mali pokretači promjena, i to u partnerstvu s Osnovnom školom Gornje Vrapče i Studentskim informativnim kutkom. 

Projekt traje do kolovoza 2018. godine te pruža djeci mogućnost unaprjeđenja kvalitete socijalnih i komunikacijskih vještina. Pritom je posebno fokusiran na suzbijanje govora mržnje direktno među vršnjacima i online putem, jednog od gorućih problema suvremenog društva koje značajno karakterizira utjecaj tehnologije na svakodnevicu.

Korisnici projekta učenici su partnerske Osnovne škole Gornje Vrapče koja je, kao i prijavitelj Institut za stručno usavršavanje mladih, vrlo svjesna utjecaja koji navedena problematika ostavlja na društvo u cjelini. Sukladno poraznim činjenicama, ideja je osvijestiti male o pravima djece koja im pripadaju te im usaditi uvjerenje da je na kršenje istih nužno i važno reagirati. No, srž prijedloga nalazi se upravo u sprječavanju verbalnog nasilja koje je različitim metodama moguće transformirati i u idealnom slučaju potpuno iskorijeniti, odnosno u stvaranju škole s nultom tolerancijom za govor mržnje i nasilje. O kakvim je metodama riječ i kako ih primijeniti, korisnici će kroz razne aktivnosti ovog projekta naučiti.

Studentski informativni kutak dodatni je partner na ovom projektu jer, osim što dijeli zabrinutost zbog statistika nasilja i govora mržnje, stoji za portala Studentski.hr. Naime, povećanje vidljivosti projekta doprinijet će ostvarenju njegovih ciljeva pa će se informiranje javnosti uvelike vršiti preko medijskih kanala.

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO

Kako ih prepoznati i kada reagirati

Pet znakova emocionalnog nasilja na koje biste trebale reagirati

Već je odavno postalo jasno da jedini oblik nasilja nije fizički, već da se radi i o onom psihičkom. Vrlo je važno potaknuti žene da o tome ne šute i ne trpe, već da preuzmu inicijativu.

Ljudi rade

Pilot-projekt

FOI-jev snažan doprinos u podizanju digitalne zrelosti škola

Prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i dr. sc. Bojan Žugec razvili su Okvir za digitalnu zrelost osnovnih i srednjih škola u RH i pripadajući instrument, što zajedno predstavlja jedinstveno i sveobuhvatno rješenje za procjenu digitalne zrelosti škola.

Projekt "Rethink the future – Reinvent the city"

Erasmus+ projekt

Umjetničko-obrazovnim eksperimentom mladi ponudili nove koncepte inovativne budućnosti

Erasmus+ projekt pod nazivom „Rethink the future – Reinvent the city” svojevrsni je umjetničko-obrazovni eksperiment koji je povezao mlade da pomoću neformalnih metoda učenja, umjetničkih intervencija, interkulturnog dijaloga te razmjenom znanja i vještina u zajedničkoj kreaciji ponude nove koncepte za ustroj zajedničke, stabilne i inovativne budućnosti.

Sudionici

Iskustva studenata

Upoznaj poslodavce i pronađi posao prije roka na Career Boot Campu!

Sudjelovanje na svemu u potpunosti je besplatno, a ako se dvoumite je li ovaj projekt za vas, pročitajte iskustva bivših polaznika Career Boot Campa!

Global Children's Designathon

Svjetska inicijativa

Global Children's Designathon i našu djecu uključuje u dizajniranje rješenja za bolji svijet s 1000 djece diljem svijeta

I zagrebački mališani imaju priliku sudjelovati u svjetskoj inicijativi Global Children's Designathon. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 25. listopada.