Petodnevna edukacija na EFZG-u

Ljetna porezna akademija: Stručnjaci educirali studente, najuspješniji dobili priliku za pripravništvo

Ljetna porezna akademija na EFZG-u

– Nastavak suradnje s Ekonomskim fakultetom i ove je godine rezultirao uspješnim programom i zadovoljnim studentima, budućim stručnjacima i kolegama. Ovim projektom investiramo u znanje, mlade ljude i akademsku zajednicu općenito. – istaknula je Maša Šarić iz tvrtke EY.

Drugu godinu zaredom konzultantsko-revizorska tvrtka EY u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu okupila je brojne studente i eminentne predavače na Ljetnoj poreznoj akademiji. Kroz petodnevnu edukaciju, od 2. do 6. srpnja, koja je uključivala brojna predavanja i popratne primjere iz prakse, studenti ekonomije i prava stjecali su nova znanja iz područja poreza te se pobliže upoznali s poreznom materijom i praksom u Hrvatskoj i EU.

Jedinstvena edukacija budućih stručnjaka

U 30 sati predavanja studenti završnih godina studija ekonomije i prava koji su prepoznali poreze, financije i strateško planiranje kao svoja područja interesa osim stjecanja vrijednih znanja i praktičnog iskustva iz sfere poreza imali su priliku ostvariti i 2 ECTS boda u svojim indeksima. Ljetna porezna akademija pokazala se kao uspješna, a studenti su prepoznali priliku da svoja znanja stečena kroz redovit studijski program obogate novim informacijama, trendovima i osobnim tumačenjima uspješnih poreznih stručnjaka i renomiranih sveučilišnih suradnika.

Prilika za uspješan početak karijere

Da je Ljetna porezna akademija na Ekonomskom fakultetu više od izvannastavne aktivnosti, govori i činjenica da svi polaznici programa pristupaju selekcijskom procesu u EY-u, a oni najuspješniji dobivaju priliku za pripravništvo u njoj. Tako je pet polaznika prošlogodišnjeg izdanja akademije svoju karijeru započelo u EY-u.

– Nastavak suradnje s Ekonomskim fakultetom i ove je godine rezultirao uspješnim programom i zadovoljnim studentima, budućim stručnjacima i kolegama. Ovim projektom investiramo u znanje, mlade ljude i akademsku zajednicu općenito. Prije svega nastojimo produbiti i proširiti znanja polaznika kroz interakciju s predavačima koji im najbolje mogu, na temelju bogatog iskustva, pojasniti suštinu problema za koje su se teorijski pripremali na svojim fakultetima. Drago mi je što su i ove godine studenti prepoznali priliku koja im se pruža ovim programom i veseli me vidjeti ih u što većem broju u našem programu pripravništva. – istaknula je Maša Šarić, partnerica u Odjelu poreznog savjetovanja EY-a Hrvatska.

Za organizaciju ovog stručnog programa zaslužni su izv. prof. dr. sc. Hrvoje Šimović i doc. dr. sc. Marko Primorac s EFZG-a te Maša Šarić iz EY-a Hrvatska. Kolegice s fakulteta izv. prof. dr. sc. Ivana Dražić Lutilsky te doc. dr .sc. Dajana Barbić za vrijeme trajanja akademije ponudile su općeniti pregled hrvatskog poreznog sustava s naglaskom na izravno i neizravno oporezivanje, a izv. prof. dr. sc. Tereza Rogić Lugarić s Pravnog fakulteta u Zagrebu predstavila je pravne aspekte poreznih postupaka. Pored domaćih EY stručnjaka, preko 40 polaznika akademije imalo je priliku pratiti predavanja inozemnih EY partnera s dugogodišnjim iskustvom – Roberta Heinczingera i prof.dr. Klausa von Brockea – o temi izbjegavanja dvostrukog oporezivanja, međunarodnog poreznog planiranja, trenutnog poreznog okruženja Europske unije, djelovanja Suda Europske unije i sl.

– Ljetna porezna akademija jedinstvena je u Hrvatskoj i zemljama regije. Slični programi postoje u EU, nama najbliže u Beču, ali studenti za njih moraju platiti značajnu kotizaciju. Zahvaljujući EY-u, to je za naše studente besplatno. Na taj način Ekonomski fakultet Zagreb nudi studentima program protkan nizom stručnih pitanja i case studyja iz područja oporezivanja, a koji predaju vodeći porezni stručnjaci kako u Hrvatskoj tako i iz nama poslovno bliskih zemalja Njemačke, Mađarske i Bugarske. – rekao je izv. prof. dr. sc. Hrvoje Šimović.

Komentari na članak

Vezani članci

Erasmus+ Info dan

Organize Your Talk

Studenti EFZG-a natječu se u prezentacijama na engleskom i njemačkom jeziku

Studenti Poslovne ekonomije i Ekonomije na engleskom i njemačkom jeziku prezentirat će neku temu iz područja ekonomije, a u kontekstu Europske unije. Time će se boriti za posjet institucijama EU-a u Bruxellesu i druge vrijedne nagrade.

Ekonomski fakultet u Splitu

Poziv svim maturantima

Ekonomski fakultet u Splitu poziva vas na 1. Dan maturanata

Povodom proslave 40. rođendana, Ekonomski fakultet u Splitu organizira Dan maturanata, koji će se održati 19. svibnja u 16 sati.

 „Dobro srce EFZG-a“

Projekt studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

„Dobro srce EFZG-a“

Cilj projekta je senzibilizirati društvo, osobito mlade, o potrebama drugih, pokazati im način na koji mogu pomoći te im objasniti zašto je njihova pomoć izuzetno bitna.

POP (Escape the life)

Projekt „POP”

Izradom inovativnih poslovnih planova studenti zakoračili u poduzetništvo

Na završnoj konferenciji studentskog natjecanja projekta „Postani/ostani poduzetnik” proglašeni su pobjednici. Najbolji od najboljih je tim „Escape the life” koji je kao nagradu dobio i šest mjeseci predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.

Kongres studenata prava

Poslovno pravo

Ovogodišnji Kongres studenata prava u poslovnom tonu

Tema devetog izdanja Kongresa studenata prava jest problematika poslovnog prava koja će se analizirati kroz nekoliko uporišnih točaka. Posjetitelji će se tako susresti s pojmovima poput poslovne organizacije, start-up tvrtke, tržišne ravnopravnosti ili poslovne etike.