Petodnevna edukacija na EFZG-u

Ljetna porezna akademija: Stručnjaci educirali studente, najuspješniji dobili priliku za pripravništvo

Ljetna porezna akademija na EFZG-u

– Nastavak suradnje s Ekonomskim fakultetom i ove je godine rezultirao uspješnim programom i zadovoljnim studentima, budućim stručnjacima i kolegama. Ovim projektom investiramo u znanje, mlade ljude i akademsku zajednicu općenito. – istaknula je Maša Šarić iz tvrtke EY.

Drugu godinu zaredom konzultantsko-revizorska tvrtka EY u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu okupila je brojne studente i eminentne predavače na Ljetnoj poreznoj akademiji. Kroz petodnevnu edukaciju, od 2. do 6. srpnja, koja je uključivala brojna predavanja i popratne primjere iz prakse, studenti ekonomije i prava stjecali su nova znanja iz područja poreza te se pobliže upoznali s poreznom materijom i praksom u Hrvatskoj i EU.

Jedinstvena edukacija budućih stručnjaka

U 30 sati predavanja studenti završnih godina studija ekonomije i prava koji su prepoznali poreze, financije i strateško planiranje kao svoja područja interesa osim stjecanja vrijednih znanja i praktičnog iskustva iz sfere poreza imali su priliku ostvariti i 2 ECTS boda u svojim indeksima. Ljetna porezna akademija pokazala se kao uspješna, a studenti su prepoznali priliku da svoja znanja stečena kroz redovit studijski program obogate novim informacijama, trendovima i osobnim tumačenjima uspješnih poreznih stručnjaka i renomiranih sveučilišnih suradnika.

Prilika za uspješan početak karijere

Da je Ljetna porezna akademija na Ekonomskom fakultetu više od izvannastavne aktivnosti, govori i činjenica da svi polaznici programa pristupaju selekcijskom procesu u EY-u, a oni najuspješniji dobivaju priliku za pripravništvo u njoj. Tako je pet polaznika prošlogodišnjeg izdanja akademije svoju karijeru započelo u EY-u.

– Nastavak suradnje s Ekonomskim fakultetom i ove je godine rezultirao uspješnim programom i zadovoljnim studentima, budućim stručnjacima i kolegama. Ovim projektom investiramo u znanje, mlade ljude i akademsku zajednicu općenito. Prije svega nastojimo produbiti i proširiti znanja polaznika kroz interakciju s predavačima koji im najbolje mogu, na temelju bogatog iskustva, pojasniti suštinu problema za koje su se teorijski pripremali na svojim fakultetima. Drago mi je što su i ove godine studenti prepoznali priliku koja im se pruža ovim programom i veseli me vidjeti ih u što većem broju u našem programu pripravništva. – istaknula je Maša Šarić, partnerica u Odjelu poreznog savjetovanja EY-a Hrvatska.

Za organizaciju ovog stručnog programa zaslužni su izv. prof. dr. sc. Hrvoje Šimović i doc. dr. sc. Marko Primorac s EFZG-a te Maša Šarić iz EY-a Hrvatska. Kolegice s fakulteta izv. prof. dr. sc. Ivana Dražić Lutilsky te doc. dr .sc. Dajana Barbić za vrijeme trajanja akademije ponudile su općeniti pregled hrvatskog poreznog sustava s naglaskom na izravno i neizravno oporezivanje, a izv. prof. dr. sc. Tereza Rogić Lugarić s Pravnog fakulteta u Zagrebu predstavila je pravne aspekte poreznih postupaka. Pored domaćih EY stručnjaka, preko 40 polaznika akademije imalo je priliku pratiti predavanja inozemnih EY partnera s dugogodišnjim iskustvom – Roberta Heinczingera i prof.dr. Klausa von Brockea – o temi izbjegavanja dvostrukog oporezivanja, međunarodnog poreznog planiranja, trenutnog poreznog okruženja Europske unije, djelovanja Suda Europske unije i sl.

– Ljetna porezna akademija jedinstvena je u Hrvatskoj i zemljama regije. Slični programi postoje u EU, nama najbliže u Beču, ali studenti za njih moraju platiti značajnu kotizaciju. Zahvaljujući EY-u, to je za naše studente besplatno. Na taj način Ekonomski fakultet Zagreb nudi studentima program protkan nizom stručnih pitanja i case studyja iz područja oporezivanja, a koji predaju vodeći porezni stručnjaci kako u Hrvatskoj tako i iz nama poslovno bliskih zemalja Njemačke, Mađarske i Bugarske. – rekao je izv. prof. dr. sc. Hrvoje Šimović.

Komentari na članak

Vezani članci

Konferencija o dobroj ekonomiji

Trodnevna konferencija

Svjetski pokret za dobru ekonomiju obuhvatio i Zagreb

Zelena mreža aktivističkih grupa organizira četvrtu po redu Konferenciju o dobroj ekonomiji. Posjetitelje uz niz inspirativnih predavanja očekuju brojni noviteti.

Ulaz

„Poduzetništvo inovacija"

Hrvatska studentska asocijacija otkriva što je potrebno za uspješno pokretanje posla

Svečano otvorenje projekta „Poduzetništvo inovacija“, održat će se 17. ožujka u 10 sati na Ekonomskom fakuletu u Zagrebu. Na događaj stiže ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, dekanat i profesori Ekonomskog fakulteta.

Brod u daljini

Studentska edukacija

Najveći projekt u povijesti ELSA-e Split – „Ljetna škola prava”

„Ljetne škole prava” organiziraju se u brojnim ELSA-inim članicama na europskom kontinentu, a prvi put „ELSA Summer Law School“ stiže u grad pod Marjanom.

Filozofski teatar - Piketty

Slavni francuski ekonomist

Thomas Piketty gost Filozofskog teatra

Piketty dolazi kako bi predstavio hrvatsko izdanje svoje knjige Kapital u 21. stoljeću koju je ekspresno preveo i objavio Profil krajem prošle godine.

Ulaz

JOŠ JEDNO SLAVLJE ZAGREBAČKOG SVEUČILIŠTA

Ekonomski fakultet u Zagrebu slavi 93. rođendan

Ekonomski fakultet u Zagrebu sutra će proslaviti svoj 93. rođendan, a mnogi ne znaju da je na samom početku nosio naziv Visoke škole za trgovinu i promet...