Humanitarna akcija

Liječenje bolesne djece biciklističkim putom do Albanije i natrag

Bic

Humanitarna biciklijada do Albanije potekla je od dvojice zaljubljenika u biciklizam koji žele pomoći Emi i Mateju, teško bolesnim malim Ogulincima. Za vrijeme vožnje prikupljat će se financijska sredstva za njihovo liječenje.

Profesor Ivan Puškarić i Željko Magdić, dva Ogulinca, spremaju se na veliki biciklistički pothvat s idejom pomaganja dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Emi i Mateju. Naime, očekuje ih humanitarna vožnja sve do Albanije i natrag. Početak avanture planiran je 13. srpnja 2017. godine u 9 sati s Trga hrvatskih rodoljuba kada će se, simbolično, uručiti dva bicikla – jedan djetetu iz Prve osnovne škole, a drugi djetetu iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić.

Ideja humanitarne biciklijade do Albanije i natrag došla je od ove dvojice zaljubljenika u biciklizam, a zamišljena je na način da se za vrijeme njihove vožnje prikupljaju financijska sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje spomenute djevojčice i dječaka. Humanitarna udruga Oda prijateljstvu otvorila je poseban podračun na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu i veliku žrtvu dvojice hrabrih Ogulinaca mogu uplatiti svoje donacije do 31. srpnja. Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiroračune njihovih roditelja. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni nakon završetka akcije u medijima. Donacije možete uplatiti na račun u Erste banci, IBAN: HR0724020061500056208 te na taj način biti dijelom cijele ove priče o plemenitosti i velikim srcima.

Humanitarnu biciklijadu od oko 1600 kilometara podržavaju, osim Udruge Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci. Medijski će ovu humanitarnu biciklijadu pratiti Radio Ogulin, Og portal i Grad Ogulin, a svakodnevne informacije moći će se naći i na Facebook profilima dvojice biciklista. Važno je napomenuti da oni sami snose troškove ovoga putovanja i da je jedina njihova želja pomaganje Emi i Mateju.

Komentari na članak

Vezani članci

Humanitarna akcija u Mostaru

Sveučilište u Mostaru

Mostarski studenti u organizaciji humanitarne akcije za Bosnu

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru pokrenuo je veliku humanitarnu akciju kojoj je u cilj skupiti potrebna sredstva za osobe pogođene poplavama.

Djeca iz Afrike

Dejan Nemčić, pokretač projekta „Afrika – Možemo zajedno“

„Kada jednom odete na taj predivan kontinent, uvijek ćete se vraćati“

Profesor Dejan Nemčić pokrenuo je projekt „Afrika – Možemo zajedno“ u sklopu kojeg je otišao u Afriku i pomagao afričkoj djeci darivanjem školskog pribora i lijekova protiv malarije. Pitali smo ga da nam opiše svoju afričku svakodnevicu te svoja iskustva i doživljaje.

Medicinski fakultet

Što nakon završetka medicinskog fakulteta?

Dan liječničkih karijera otvara perspektivu budućnosti mladih liječnika u RH

U medijima je sve popularnija tema odlazak mladih liječnika iz Hrvatske u druge europske i svjetske zemlje gdje ih strani poslodavci zbog visokog znanja i dobrih iskustava s hrvatskim liječnicima dočekuju raširenih ruku. Zato se na ovaj način želi potaknuti na konstruktivan dijalog kako bi mlade liječnike potaknuli na ostanak u Hrvatskoj i osigurali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu za krajnje korisnike.

Humanitarna akcija Svjetiljke ljubavi

Akcija za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju u OŠ Voštarnica

Humanitarna večer „Svjetiljke ljubavi” u Zadru

U subotu, 14. prosinca u 18 sati organizirana je humanitarna akcija pod nazivom „Svjetiljke ljubavi” koju organizira FRAMA Zadar Arbanasi za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju iz Osnovne škole Voštarnica, Zadar.

Studenti daruju krv

STUDENTSKI.HR, ACADEMIA I HRVATSKI CRVENI KRIŽ

Uspješna akcija splitskih studenata u darivanju krvi

Odaziv je bio odličan - u splitskom caffe-baru „Academia“ okupilo se čak 76 ljudi, a krv je darovalo njih 55.