Humanitarna akcija

Liječenje bolesne djece biciklističkim putom do Albanije i natrag

Bic

Humanitarna biciklijada do Albanije potekla je od dvojice zaljubljenika u biciklizam koji žele pomoći Emi i Mateju, teško bolesnim malim Ogulincima. Za vrijeme vožnje prikupljat će se financijska sredstva za njihovo liječenje.

Profesor Ivan Puškarić i Željko Magdić, dva Ogulinca, spremaju se na veliki biciklistički pothvat s idejom pomaganja dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Emi i Mateju. Naime, očekuje ih humanitarna vožnja sve do Albanije i natrag. Početak avanture planiran je 13. srpnja 2017. godine u 9 sati s Trga hrvatskih rodoljuba kada će se, simbolično, uručiti dva bicikla – jedan djetetu iz Prve osnovne škole, a drugi djetetu iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić.

Ideja humanitarne biciklijade do Albanije i natrag došla je od ove dvojice zaljubljenika u biciklizam, a zamišljena je na način da se za vrijeme njihove vožnje prikupljaju financijska sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje spomenute djevojčice i dječaka. Humanitarna udruga Oda prijateljstvu otvorila je poseban podračun na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu i veliku žrtvu dvojice hrabrih Ogulinaca mogu uplatiti svoje donacije do 31. srpnja. Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiroračune njihovih roditelja. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni nakon završetka akcije u medijima. Donacije možete uplatiti na račun u Erste banci, IBAN: HR0724020061500056208 te na taj način biti dijelom cijele ove priče o plemenitosti i velikim srcima.

Humanitarnu biciklijadu od oko 1600 kilometara podržavaju, osim Udruge Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci. Medijski će ovu humanitarnu biciklijadu pratiti Radio Ogulin, Og portal i Grad Ogulin, a svakodnevne informacije moći će se naći i na Facebook profilima dvojice biciklista. Važno je napomenuti da oni sami snose troškove ovoga putovanja i da je jedina njihova želja pomaganje Emi i Mateju.

Komentari na članak

Vezani članci

Blood Sport

Obustavljen projekt

VIDEO: Igrajući videoigru gubite pravu krv

Uređaj povezan s gamepadom izvlači vašu krv ako se povrijedite igrajući igricu - krvavi sport u kojemu ne želite izgubiti.

Članice veslačkog tima - golotinja

Facebook na kratko ugasio stranicu

Gole za humanitarne svrhe, ali ne na Facebooku

Golotinja za humantirane svrhe narušila je Facebookovu politiku o golotinji i pornografskim sadržajima.

Stand up SUS-a

Humanitarna akcija

Slavonska udruga studenata i Studio smijeha organiziraju „Stand up comedy show” na Savi

Na STAND UP COMEDY SHOW-u zabavljat će vas čak šest komičara.Redom će na pozornicu izaći i nasmijati vas: Vlatko Štampar, Tihomir Paravina, Tin Sedlar, Goran Furjan, Tomislav Kozačinski i Zvonimir Milas.

Dejan Nemčić i afrička deca

Udruga "Možemo zajedno"

Profesor Dejan Nemčić u Tanzaniji uručio prve donacije školskog pribora afričkoj djeci

- Oni vole učiti, marljivi su i puno rade za svoj opstanak. Ustaju u 5 sati ujutro i idu spavati u 23 sata. To su djeca koja se uvijek smiju, žive svaki trenutak i ne razmišljaju o sutra - ispričao je Nemčić.

Održan "Make a wish"

Humanitarni koncert

Studentske udruge Ekonomskog fakulteta ispunile želje mališana

– Odlučili smo zajedničkim snagama pomoći djeci i obiteljima kojima je pomoć najpotrebnija kako bi i oni proslavili Božić u što toplijem i ljepšem ozračju. – ističe voditeljica projekta „Make a wish”.