LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Liječenje bolesne djece biciklističkim putom do Albanije i natrag

Humanitarna biciklijada do Albanije potekla je od dvojice zaljubljenika u biciklizam koji žele pomoći Emi i Mateju, teško bolesnim malim Ogulincima. Za vrijeme vožnje prikupljat će se financijska sredstva za njihovo liječenje.

Humanitarna biciklijada do Albanije potekla je od dvojice zaljubljenika u biciklizam koji žele pomoći Emi i Mateju, teško bolesnim malim Ogulincima. Za vrijeme vožnje prikupljat će se financijska sredstva za njihovo liječenje.

Profesor Ivan Puškarić i Željko Magdić, dva Ogulinca, spremaju se na veliki biciklistički pothvat s idejom pomaganja dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Emi i Mateju. Naime, očekuje ih humanitarna vožnja sve do Albanije i natrag. Početak avanture planiran je 13. srpnja 2017. godine u 9 sati s Trga hrvatskih rodoljuba kada će se, simbolično, uručiti dva bicikla – jedan djetetu iz Prve osnovne škole, a drugi djetetu iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić.

Ideja humanitarne biciklijade do Albanije i natrag došla je od ove dvojice zaljubljenika u biciklizam, a zamišljena je na način da se za vrijeme njihove vožnje prikupljaju financijska sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje spomenute djevojčice i dječaka. Humanitarna udruga Oda prijateljstvu otvorila je poseban podračun na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu i veliku žrtvu dvojice hrabrih Ogulinaca mogu uplatiti svoje donacije do 31. srpnja. Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiroračune njihovih roditelja. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni nakon završetka akcije u medijima. Donacije možete uplatiti na račun u Erste banci, IBAN: HR0724020061500056208 te na taj način biti dijelom cijele ove priče o plemenitosti i velikim srcima.

Humanitarnu biciklijadu od oko 1600 kilometara podržavaju, osim Udruge Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci. Medijski će ovu humanitarnu biciklijadu pratiti Radio Ogulin, Og portal i Grad Ogulin, a svakodnevne informacije moći će se naći i na Facebook profilima dvojice biciklista. Važno je napomenuti da oni sami snose troškove ovoga putovanja i da je jedina njihova želja pomaganje Emi i Mateju.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR