Humanitarna akcija

Liječenje bolesne djece biciklističkim putom do Albanije i natrag

Bic

Humanitarna biciklijada do Albanije potekla je od dvojice zaljubljenika u biciklizam koji žele pomoći Emi i Mateju, teško bolesnim malim Ogulincima. Za vrijeme vožnje prikupljat će se financijska sredstva za njihovo liječenje.

Profesor Ivan Puškarić i Željko Magdić, dva Ogulinca, spremaju se na veliki biciklistički pothvat s idejom pomaganja dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Emi i Mateju. Naime, očekuje ih humanitarna vožnja sve do Albanije i natrag. Početak avanture planiran je 13. srpnja 2017. godine u 9 sati s Trga hrvatskih rodoljuba kada će se, simbolično, uručiti dva bicikla – jedan djetetu iz Prve osnovne škole, a drugi djetetu iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić.

Ideja humanitarne biciklijade do Albanije i natrag došla je od ove dvojice zaljubljenika u biciklizam, a zamišljena je na način da se za vrijeme njihove vožnje prikupljaju financijska sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje spomenute djevojčice i dječaka. Humanitarna udruga Oda prijateljstvu otvorila je poseban podračun na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu i veliku žrtvu dvojice hrabrih Ogulinaca mogu uplatiti svoje donacije do 31. srpnja. Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiroračune njihovih roditelja. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni nakon završetka akcije u medijima. Donacije možete uplatiti na račun u Erste banci, IBAN: HR0724020061500056208 te na taj način biti dijelom cijele ove priče o plemenitosti i velikim srcima.

Humanitarnu biciklijadu od oko 1600 kilometara podržavaju, osim Udruge Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci. Medijski će ovu humanitarnu biciklijadu pratiti Radio Ogulin, Og portal i Grad Ogulin, a svakodnevne informacije moći će se naći i na Facebook profilima dvojice biciklista. Važno je napomenuti da oni sami snose troškove ovoga putovanja i da je jedina njihova želja pomaganje Emi i Mateju.

Komentari na članak

Vezani članci

Djeca

„Djetinjstvo van bolnice”

Prikupljanjem donacija i humanitarnim koncertom splitski studenti pomažu najmlađima

Splitski studenti humanitarnim koncertom i prikupljanjem donacija daju svoj doprinos uređenju Klinike za dječje bolesti KBC-a „Split”.

Tribina "Liječnici kakvi želimo biti"

Tribina

Studenti medicine: Ne liječimo bolest, već čovjeka

– Prije no započne naša liječnička karijera, želimo dodatno unaprijediti znanje o psihološkom aspektu onkoloških bolesnika, psihološkoj podršci i komunikaciji te postaviti temelje humanog i holističkog pristupa kako bismo našim pacijentima u budućnosti mogli pružiti kvalitetnu medicinsku skrb. – naglasila je Vlatka Jozanović.

Božićna humanitarna akcija ESN Zadar 2014.

„Erasmus Student Network” Zadar

Božićna humanitarna akcija u Zadru u organizaciji ESN-a

Postanite dio ove humanitarne akcije i djeci uljepšajte blagdane!

Deseti jubilarni koncert "Želim život"

„Želim život”

Više od 20 tisuća ljudi u raspjevanom ritmu slavilo život i rad Zaklade Ana Rukavina

Na zagrebačkom glavnom trgu ovog se ponedjeljka održao deseti jubilarni koncert „Želim život”. Podršku radu Zaklade Ana Rukavina dalo je više od 20 tisuća ljudi, poznata lica s domaće estrade i visoki politički dužnosnici. Građani su svojim pozivima donirali više od 1,2 milijuna kuna za ostvarivanje Aninog sna i pomoć oboljelima.

VUS

Pošaljite svoje fotografije i podijelite svoj hobi s drugima

Šibenik: Fotografijom do boljeg studentskog standarda

Uz to što ističe umjetnički talent studenata, izložba će imati i humanitarni karakter.