Humanitarna akcija

Liječenje bolesne djece biciklističkim putom do Albanije i natrag

Bic

Humanitarna biciklijada do Albanije potekla je od dvojice zaljubljenika u biciklizam koji žele pomoći Emi i Mateju, teško bolesnim malim Ogulincima. Za vrijeme vožnje prikupljat će se financijska sredstva za njihovo liječenje.

Profesor Ivan Puškarić i Željko Magdić, dva Ogulinca, spremaju se na veliki biciklistički pothvat s idejom pomaganja dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Emi i Mateju. Naime, očekuje ih humanitarna vožnja sve do Albanije i natrag. Početak avanture planiran je 13. srpnja 2017. godine u 9 sati s Trga hrvatskih rodoljuba kada će se, simbolično, uručiti dva bicikla – jedan djetetu iz Prve osnovne škole, a drugi djetetu iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić.

Ideja humanitarne biciklijade do Albanije i natrag došla je od ove dvojice zaljubljenika u biciklizam, a zamišljena je na način da se za vrijeme njihove vožnje prikupljaju financijska sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje spomenute djevojčice i dječaka. Humanitarna udruga Oda prijateljstvu otvorila je poseban podračun na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu i veliku žrtvu dvojice hrabrih Ogulinaca mogu uplatiti svoje donacije do 31. srpnja. Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiroračune njihovih roditelja. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni nakon završetka akcije u medijima. Donacije možete uplatiti na račun u Erste banci, IBAN: HR0724020061500056208 te na taj način biti dijelom cijele ove priče o plemenitosti i velikim srcima.

Humanitarnu biciklijadu od oko 1600 kilometara podržavaju, osim Udruge Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci. Medijski će ovu humanitarnu biciklijadu pratiti Radio Ogulin, Og portal i Grad Ogulin, a svakodnevne informacije moći će se naći i na Facebook profilima dvojice biciklista. Važno je napomenuti da oni sami snose troškove ovoga putovanja i da je jedina njihova želja pomaganje Emi i Mateju.

Komentari na članak

Vezani članci

Elektronska zabava

Poziv Studentskog zbora

Posljednja ovogodišnja studentska zabava u Dubrovniku humanitarnog je karaktera

Dubrovačke će studente ove subote zabavljati DJ Time Jack. Zbor ih poziva da se pridruže u što većem broju jer je prihod od ulaznica namijenjen opremanju senzorne sobe za zaštitu mentalnog zdravlja djece.

12. Ogulinski festival bajke

12. Ogulinski festival bajke

Bajke i bajkovito stvaralaštvo slave se u Ogulinu

Predstave, radionice i pričaonice u novom ruhu donose modernu dimenziju 12. Ogulinskog festivala bajke, koji se održava od 9. do 11. lipnja. U svim sadržajima ponajviše je zastupljen književni opus Ivane Brlić Mažuranić.

Predstava "Svastike"

Humanitarna akcija

Mladi ratom bez pušaka i „Svastikom“ pomažu mladima

„Mladi mladima“ naziv je humanitarne akcije koju provodi Forum mladih. Izvedbom predstave „Svastike“ 2. prosinca prikupljaju novac za sarajevsku nezbrinutu dječicu.

humanitarna akcija

Intervju s voditeljicom inicijative Komuniciraj humanitarno

„Humanost dolazi iz srca, a komunikacija je alat koji nam je pomaže širiti"

Koliko je teško „komunicirati humanitarno" i što je važno za uspješnu akciju, otkrila nam je Suzana Jovanović.

Nakon Požara

Akcija „Studenti za studente"

Večeras u Roku prikupljanje pomoći za studente kojima su izgorjele sobe

Ulaz u Roko bit će slobodan, a prilozi dobrovoljni. Prikupljanje sredstava organizira Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.