Međunarodna kulturna raznolikost

KultAkt sa studentskim udrugama priprema piknik u Drven parku

Park u jesen

S ciljem osvještavanja građana o prisutnosti raznolikosti unutar lokalne zajednice, KultAkt u suradnji s udrugama AIESEC Osijek, ESN Osijek i IAESTE Osijek organizira piknik.

21. svibnja dan je Međunarodne kulturne raznolikosti, a udruga KultAkt u Osijeku u Drven parku, Perivoj kralja Tomislava (kod čuvene Tvrđe), organizira piknik tim povodom. Cilj je održavanja ovog događaja razvoj poštovanja, promicanje i edukacija o različitim kulturama te osvještavanje građana o prisutnosti raznolikosti unutar lokalne zajednice te bogatstva koje ona donosi.

Također je važno promicanje osječkih parkova koji puno toga pružaju i pokazuju, ali i osječkog studentskog života. Koji je bolji način za to nego upoznavanje sa studentima na razmjeni?!

Na pikniku se mogu pridružiti svi zainteresirani, a potrebno je donijeti samo svoju dobru volju, otvorenost i želju za upoznavanjem novih stvari. Program je sljedeći:

  • 14:00 – početak piknika
  • 15:00 – mali nogomet
  • 16:00 – graničar
  • 17:00 – potraga za blagom.

Dan kulturne raznolikosti nastao je u suradnji s udrugama AIESEC Osijek, ESN Osijek i IAESTE Osijek.

Komentari na članak

Vezani članci

Program 2018.

Glazbene božićne svečanosti

Odsjek za glazbenu umjetnost u Osijeku i ove godine organizirao GLAZ-B-OS; ulaz besplatan

Akademija za umjetnost i kulturu i ove godine obogaćuje kulturni život grada 12. po redu glazbenim svečanostima koje sve do 20. prosinca nude pregršt atraktivnih događanja.

Le Dîner en Blanc 2014 Vancouver

Le Dîner en Blanc

Glazbeno-scenski spektakl u bijelom uskoro u Zagrebu

Zanimljive maske, maštoviti ukrasi za kosu, plaštevi, otmjeni šalovi i marame, elegantne rukavice te bijele perike najbolji su odabir za istaknuti se u moru bijelih sudionika ekskluzivnog piknika Le Dîner en Blanc.

Organizatorice Filmske RUNDE

Revija kratkometražnih filmova

Preko 30 nagrađivanih filmova prikazuje ovogodišnja Filmska RUNDA

Vođen kvalitetom, ovogodišnji program Filmske RUNDE donosi selekciju profesionalnih i studentskih filmova nagrađenih na domaćim i međunarodnim festivalima, koji će se napokon zavrtiti i pred osječkom publikom.

Advent u Osijeku

Advent u Osijeku 2015.

Božićna bajka u osječkoj Tvrđi

Od 28. studenog 2015. do 1. siječnja 2016. u Osijeku će se drugu godinu za redom održati Advent u Osijeku, koji će svim Osječanima i gostima pružiti pravu božićnu bajku u srcu barokne Tvrđe.

Matej u Splitu, FOTO: Privatna arhiva

Osijek četvrtkom

„Ljudi Slavonce vide kao radišne ljude, koje zlatna slavonska polja više ne mogu prehraniti”

Matej Šag Požežanin je koji je diplomirao na Odjelu za biologiju u Osijeku te ostao raditi na fakultetu kao stručni suradnik. Biologiju je zavolio još kao mali, a kroz školovanje se ta ljubav sve više povećavala. Za vrijeme studija počinje surađivati s docentima i suradnicima sa Zavoda za zoologiju, autor je mnogih izvješća, stručnih i znanstvenih radova. Kao apsolvent je radio u Mülleru, McDonald'su, na porti osječkog Starog studentskog doma te kao asistent u nastavi s autističnim dječakom. Odradio je i stručno usavršavanje za nenastavno osoblje u Češkoj te želi da njegovo dijete u budućnosti odrasta u prekrasnom Osijeku.