Međunarodna kulturna raznolikost

KultAkt sa studentskim udrugama priprema piknik u Drven parku

Park u jesen

S ciljem osvještavanja građana o prisutnosti raznolikosti unutar lokalne zajednice, KultAkt u suradnji s udrugama AIESEC Osijek, ESN Osijek i IAESTE Osijek organizira piknik.

21. svibnja dan je Međunarodne kulturne raznolikosti, a udruga KultAkt u Osijeku u Drven parku, Perivoj kralja Tomislava (kod čuvene Tvrđe), organizira piknik tim povodom. Cilj je održavanja ovog događaja razvoj poštovanja, promicanje i edukacija o različitim kulturama te osvještavanje građana o prisutnosti raznolikosti unutar lokalne zajednice te bogatstva koje ona donosi.

Također je važno promicanje osječkih parkova koji puno toga pružaju i pokazuju, ali i osječkog studentskog života. Koji je bolji način za to nego upoznavanje sa studentima na razmjeni?!

Na pikniku se mogu pridružiti svi zainteresirani, a potrebno je donijeti samo svoju dobru volju, otvorenost i želju za upoznavanjem novih stvari. Program je sljedeći:

  • 14:00 – početak piknika
  • 15:00 – mali nogomet
  • 16:00 – graničar
  • 17:00 – potraga za blagom.

Dan kulturne raznolikosti nastao je u suradnji s udrugama AIESEC Osijek, ESN Osijek i IAESTE Osijek.

Komentari na članak

Vezani članci

Advent u Osijeku

Kada glamur i nepraktičnost zamijene idilu

Besmisao i kaos obilježili Advent u Osijeku, ništa od studentskih cijena i sadržaja

Mnogi će se složiti da advent u Osijeku nema istu čar kao u protekle dvije godine. Toplu, rustikalnu atmosferu malog, ali smislenog i simpatičnog adventa u Tvrđi prekinula je nekakva nelogična i nesimetrična postava ovogodišnjeg adventa u centru grada. Pitanje je: što promijeniti i kako se vratiti na staro?

Cure

Europsko sveučilišno prvenstvo u nogometu

Momci iz Bochuma i cure iz Porta - zlatni

Osječki su studenti u konkurenciji od četrnaest ekipa zauzeli solidno sedmo mjesto. Osječke su studentice također završile natjecanje na sedmom mjestu. Taj rezultat nije za pohvalu jer se u ženskom dijelu turnira natjecalo upravo sedam ekipa.

Studenti, FOTO: Pexels

IVA MIKIĆ

Ako nisi studirao u Zagrebu, kao da nisi ni studirao

U Osijeku postoje studenti koji ne rade ništa, oni koji odu na predavanja i polože ispite, ali i oni koji nema šta ne rade i koji ne stignu svaki dan odgledat po jednu sezonu omiljene serije jer sudjeluju u mnoštvu aktivnosti. Kao i u Zagrebu. I Splitu. Zadru ili Puli.

Teodora Dragosavljević, FOTO: Privatna arhiva

Osijek četvrtkom

„Liječnik je sestri šef“ – Ne, liječnik joj je kolega!

Teodora Dragosavljević studentica je Sestrinstva na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo. Još kao mala znala je da želi biti medicinska sestra za što je zaslužna njena tetka, ali i lik Christine Yang iz serije Uvod u anatomiju. Sudjelovala je na raznim konferencijama, a aktivna je i u preventivnim programima i promicanju zdravlja tijekom godine. Bez obzira na gust raspored obzirom na odrađivanje prakse uz teorijski dio koji je potrebno savladat, Teodora već 16 godina pleše folklor. Osim toga, strastvena je ljubiteljica fotografije, voli gledati filmove i serije, čitati knjige te učiti strane jezike. Trenutno uči danski.

Ekonomski fakultet

Europski tjedan na osječkom Ekonomskom fakultetu

„Tvoja mogućnost za budućnost” – prilike i mogućnosti u Europi

Od 6. do 8. svibnja 2015. na osječkom EFOS-u održat će se Europski tjedan pod sloganom „Tvoja mogućnost za budućnost”, a cilj mu je popularizirati EU kod mladih, posebno studenata.