Domaća hrana u centru Zagreba

Kroštula – zalogajnica za one koji znaju uživati u životu

Kroštula interijer

Slastice, kolači, muesliji, zdravi doručak, prirodne namirnice, torte, drniški pršut, domaći kruh, bezglutenski obroci i domaći kruh tek su dio Kroštuline ponude. Svakog dana niču nove ideje kako što bolje upotpuniti ponudu pa su tako u planu i hladne salate i smoothieji.

Početkom ožujka Zagreb je postao bogatiji za zalogajnicu za koju se može reći da je puno više od kutka na kojem možete tek usputno nešto prizalogajiti – Kroštula je mjesto za sve one koji žele okusiti kvalitetne namirnice i žele i znaju uživati u ljepoti trenutka.

Smještena je na Cvjetnom trgu, na adresi Preradovićeva 1, i svojim kupcima nudi ukusne proizvode pri čijem je spravljanju naglasak stavljen na kvalitetu sastojaka i pripreme. Bilo da je riječ o doručku, slastici ili plati narezaka – budite sigurni da ćete uživati u vrhunskim namirnicama jer se u Kroštuli brinu o svakom detalju. Kroštula je nastala kao obiteljska pekarnica koja posluje već 15 godina na području Dalmacije. Među domaćim stanovnicima i turistima postala je prepoznatljiva zahvaljujući tradicionalnim proizvodima prilagođenim modernim izazovima.

– Otvorenjem Kroštule u Zagrebu željeli smo se odmaknuti od koncepta pekarnice i ponuditi gostima novo mjesto na kojem se mogu opustiti i uživati u domaćim i zdravim zalogajima, prepustiti se trenutku i barem na nekoliko trenutaka odahnuti od gužve i vreve. – riječi su Karla Vulina, vlasnika Kroštule.

Slastice, kolači, muesliji, zdravi doručak, prirodne namirnice, torte, drniški pršut, domaći kruh, bezglutenski obroci i domaći kruh tek su dio Kroštuline ponude. Svakog dana niču nove ideje kako što bolje upotpuniti ponudu pa su tako u planu hladne salate i smoothieji. Također, u Kroštuli planiraju i posebne akcije za studente

Iz Kroštule kažu kako su posebno ponosni i na svoj domaći kruh, jednostavno nazvan KRUH koji se pripravlja isključivo od brašna, vode, soli i kvasca bez dodatka ikakvih aditiva i čija priprema traje i do dva dana kako bi se polaganom fermentacijom dobio najbolji okus i sačuvala kvaliteta.

U ponudi možete naći i Granole, domaće hrskave mueslije, sastavljene samo od zobenih pahuljica, badema, lješnjaka, bundevinih i suncokretovih sjemenki s dodacima sezonskog voća poput borovnica, malina, jagoda ili kivija, a odlučiti se možete i za kuhano jaje, prema želji meko ili tvrdo, uz tanjurić sa šunkom, sirom, domaćim džemom i Kroštulinim domaćim kruhom, takozvani radnički doručak.

Ljubitelji slatkog mogu uživati u domaćim kroasanima spravljenim isključivo s maslacem (bez margarina) uz koje se može naručiti i namaz po želji poput domaćeg džema ili Nutelle. Tu su i sendviči koji se slažu isključivo od kvalitetnih sastojaka poput drniškog pršuta, domaće divljači ili talijanske mortadelle. Vegetarijanci i vegani također mogu uživati u sendvičima od tune ili avokada.

U asortiman su uključeni i Katini proizvodi bez glutena te Majin kruh od divljeg kvasca koji se savršeno uklapaju u načelo vrhunske kvalitete Kroštulinih proizvoda.

Za sve ljubitelje noćnog života i ugodnih večernjih razgovora uz kapljicu vina i pokoji zalogaj tu su plate servirane s drniškim pršutom, domaćim sirem, mesom divljači i dalmatinskim inćunima.

Ne propustite zaviriti u Kroštulu – sigurni smo da će postati vaše novo omiljeno mjesto za odmoriti glavu i uživati u vrhunskim zalogajima svake vrste.

Komentari na članak

Vezani članci

Alkoholrekordi

Zanimljivosti

Povijest nastanka nekih od danas najpopularnijih pića

Pivo se našlo i u prvom pisanom zakoniku na svijetu, Hamurabijevu zakoniku. U njemu stoji pravilo da pivo ne smije sadržavati previše vode i da se ne smije prodavati po previsokoj cijeni.

Plavi orkestar, službena fotka

Koncerti u Zagrebu i Ljubljani

U nastavku turneje Plavom orkestru pridružuje se The Last Location

– Rasprodane dvorane i vrhunska produkcija divna su stvar, ali nisu dovoljne. Emocije i mali svijet Plavog orkestra koji čuvamo jedini su garant za dobar koncert. – rekao je Saša Lošić prije koncerata.

Apetit City

Specijaliteti restorana Apetit City

Morska gastro rapsodija doselila u srce Zagreba i na vaš stol

Mladi Stjepan Bistrički i restoran Apetit City Zagreb su osvježili morskim specijalitetima. Neke od njih i sami možete napraviti pa vam donosimo nekoliko recepata.

Detour u MSU

Koncert u Zagrebu

Po naputku publike, Detour se penje na krov Muzeja suvremene umjetnosti

Detour, Porinom ovjenčan bend, započinje bogatu koncertnu sezonu. U pripremi je željno iščekivani koncert na krovu MSU-a, a radi se i na novom albumu.

Europska noć istraživača 2015.

Na današnji dan

Europska noć istraživača u Splitu i Zagrebu - "Istraživanje za inovacije – Inovacije za javnost"

Split i Zagreb ove će godine ugostiti Europsku noć istraživača, koju financira Europska komisija. Na programu su razne aktivnosti, od mjerenja kvalitete zraka do hrane i trkaćih bolida, a sve kako bi se smanjila averzija šire javnosti prema znanosti.