LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje u Klubu mladih Split

Krivnja je neprijatelj užitka

Što kad se osjećamo krivima samo zato što smo sretni ili nezadovoljni jer želimo više? Saznajte na predavanju Marije Meter u Klubu mladih Split.

Što kad se osjećamo krivima samo zato što smo sretni ili nezadovoljni jer želimo više? Saznajte na predavanju Marije Meter u Klubu mladih Split.

U ponedjeljak, 29 svibnja u 20 sati integrativna terapeutkinja Marija Meter održat će se javno predavanje pod nazivom Krivnja –neprijatelj užitka. Događaj će se, kao jedan u nizu, održati u prostoru Kluba mladih Split, u organizaciji Udruge za poboljšanje kvalitete življenja ANIMA MEA.

Svi imamo potrebu za zadovoljstvom i za užitkom, no sve češće osjećamo nezadovoljstvo, a jedan od najčešćih uzroka je krivnja. Malo je onih koji nisu osjetili taj paralizirajući osjećaj koji često nazivamo grižnjom savjesti. Osjećaj je to koji nas grize i tjera da se pitamo jesmo li nešto trebali napraviti,  jesmo li to napravili s opravdanim razlogom, kakvi smo ispali u očima drugih i što sve trebamo napraviti da se iskupimo. Ako je kojim slučajem naš zločin još neotkriven, brinemo se da ćemo biti otkriveni prije nego uspijemo ispraviti štetu. A ako svoje nedjelo tek planiramo, onda činimo sve što možemo da ga ni ne napravimo; bojkotiramo se svjesno ili nesvjesno, odustajemo od planova ili ih predajemo nekome drugome.

Sve bi to možda i bilo prirodno kad bi naša zla djela bila veličine pljačke, ubojstva ili neke druge kriminalne aktivnosti i  kad bismo u svakom trenutku bili svjesni što (ne) činimo i iz kojeg razloga.

Međutim, što kad nas naša krivnja i savjest paraliziraju kad se radi o traženju povišice, postavljanju svojih osobnih granica ili jednostavno uživanju u životu i blagodatima koje su nam dane? Što kad se osjećamo krivima samo zato što smo sretni i uspješni ili nezadovoljni jer želimo više? Kad nismo sposobni posegnuti za onim što želimo ili odbaciti ono što ne želimo jer smatramo da na to nemamo pravo? 

O krivnji, čemu nam ona (ne) služi i kako se nositi s njome pričat će se predavanju. Osim psihološkog pristupa, imat ćete priliku čuti i energetski i duhovni pogled. Ulaz je slobodan.

FOTO: PINTEREST