Simpozij na EFOS-u

Kreativna riznica u punom je jeku, a zainteresirani se još stignu pridružiti

Otvorenje Kreativne riznice 2019.

Nakon što je prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju, red. prof. art. Robert Raponja, svečano otvorio Kreativnu riznicu, započeo je bogat ovogodišnji program koji će do 13. travnja obuhvatiti više od 60 događanja.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u srijedu, 10. travnja 2019. godine, u večernjim je satima održano svečano otvorenje jubilarnoga, petog izdanja Kreativne riznice. Riječ je o popularizacijskom simpoziju kreativne industrije koji se od 10. do 13. travnja održava na temu Kružna kreativnost.

Sve nazočne – uzvanike, posjetitelje, nastavnike, studente i rizničare – pozdravile su Ana Zrnić, voditeljica, te Ljerka Sedlan König, članica Komunikacijskoga odbora Kreativne riznice 2019. Naglasile su važnost kreativne industrije i ovoga projekta. Kreativna riznica održava se pod pokroviteljstvom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, pa ju je prorektor za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju, red. prof. art. Robert Raponja, svečano otvorio.

Žarišta programa ovoga izdanja jesu problematiziranje kružne kreativnosti kojom se postojeći resursi obnavljaju, informiranje posjetitelja o novim poslovnim konceptima i mogućnostima projektnoga zapošljavanja te suradnja s tržištem. Prilikom otvaranja najavljena je i novina – Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije koje će se održati u subotu, 13. travnja, u 9:00.

Foto: Institut Andizet

Dodjelom Vodikove nagrade nagrađeni su najbolji izlagač prve Kreativne riznice, održane 2015. godine, kada nagrada nije bila dodjeljivana, te najbolja prošlogodišnja radionica. Nagrada za najboljeg izlagača 2015. godine dodijeljena je Dunji Degmenčić za predavanje Kreativni um, a nagradu za najbolju radionicu 2018. godine dobile su Ivana Jobst i Dora Radl Ćućić za radionicu Radioaktivna kreativna bilježnica koja je nastala uz pomoć 42 rizničara.

U okviru programa svečanoga otvorenja pretpremijerno je izvedena predstava DNA koja okuplja tinejdžere čiji je bullying otišao predaleko, a koja je nastala u režiji Petra Kaukova uz mentorstvo izv. prof. art. Tatjane Bertok Zupković i umjetničke suradnice Katice Šubarić. U predstavi su igrali: Ana Cmrečnjak, Matilda Fatur, Goran Vučko, Šime Rabar, Mihael Elijaš, Silvijo Švast, Toni Levaković, Anna Jurković, Andrija Krištof i Marijin Kuzmičić.

Kreativna riznica primjer je kako se u kreativnom i sveučilišnom gradu popularizira znanost te spajaju ekonomija i industrija. Posjetitelje ove godine ukupno očekuje više od 60 događanja, a na sva događanja ulaz je besplatan. Detaljni program možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO

U organizaciji Studentske sekcije Hrvatskog kemijskog društva

Nakon rekordna 273 sudionika u pripremi je 6. Simpozij studenata kemičara

Već šestu godinu zaredom održava se Simpozij studenata kemije – događaj u kojem studenti zaljubljenici u kemiju prikazuju niz svojih talenata i organizacijskih vještina kako bi na jedan dan svake godine okupili priznate stručnjake kemičare, kao i sve studente i buduće studente, i razmijenili iskustva.

EWoB

Odvaži se, prijavi se i istupi iz mase!

Osijek: EWob Business Hackathon #2

EWoB Business Hackthon je studentsko natjecanje u organizaciji studentske udruge EWoB (Poduzetnici Bez Granica). Održava se 22. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a cilj natjecanja je doći do 1% najboljih studenata na osječkom Sveučilištu.

Zatvaranje Kreativne riznice 2019

Popularizacijski simpozij na EFOS-u

Posljednjega dana Kreativne riznice 2019. održano Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Proglašeni su pobjednici četiriju kategorija Milenijskog natjecanja iz kreativne industrije. Nagrada je dodijeljena i prof. dr. sc. Jasni Horvat.

EFOS

Simpozij „Kreativna riznica“

INTERVJU: Osijek na nekoliko dana postaje središte kulturne i kreativne industrije

U Osijeku će se od 22. do 25. travnja održati simpozij „Kreativna riznica“. Otvoren je za sve zainteresirane građane, a tema je razvoj kulturnih i kreativnih industrija u Osijeku.

Ekonomski fakultet

Prilika za studente Financijskog menadžmenta

EFOS raspisao natječaj za studentske stručne prakse

Ekonomski fakultet u Osijeku raspisao je natječaj za obavljanje studentske stručne prakse u šest gospodarskih subjekata. Na praksu će biti primljeno 17 studenata, a natječaj traje do 5. lipnja 2015.