Filmska radionica

Korak do prvog koraka vašeg kreativnog dokumentarca

Rada Sesic

Prijave za radionicu „Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca” produžene su do 6. kolovoza 2017. Održat će se od 25. do 28. kolovoza u Krapinskim Toplicama.

Čemu se točno posvetiti prilikom razvoja dokumentarnog filma? Koje su smjernice bitne za razvoj dokumentarne filmske priče, kako u kontekstu festivala tako i (međunarodne) publike? Kako pripremiti produkcijski paket za kreativni kratki ili dugi dokumentarac? Odgovore na ova pitanja moći ćete dobiti na radionici za razvoj kreativnog dokumentarnog filma u okviru Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić. Radionica vas priprema na razmišljanje o stvaranju kreativnih dokumentaraca, neovisno o dužini trajanja istih.

Prijave za radionicu Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca produžene su do 6. kolovoza 2017. Podsjetimo, ona se odvija od 25. do 28. kolovoza u Krapinskim Toplicama. Voditeljica je filmska autorica, kritičarka i kuratorica nekolicine međunarodnih filmskih festivala od Sarajeva do Amsterdama i Beča – Rada Šešić.

Za sudjelovanje će se odabrati pet dokumentarnih projekata u razvoju. Predstavljat će ih tim u sastavu redatelj i producent. Ovisno o potrebama svakog od njih, naglasak će biti stavljen na sljedeće elemente:

 • razvoj priče i scenarija; likove, situacije, narativnu strukturu,

 • pripremu za predstavljanje projekta u formi verbalne i pisane prezentacije.

Na kraju drugog dana radionice redatelj i producent u formi sedmominutne prezentacije (pitchinga) predstavit će projekt polaznicima radionice za dokumentarni film, od kojih će također dobiti odgovarajući feedback.

Prijave za radionicu zaprimaju se, dakle, do 6. kolovoza 2017. godine Moguće se prijaviti:

 1. slanjem svih potrebnih materijala na e-mail sanja.zanki@hfs.hr,
 2. slanjem svih potrebnih materijala poštom na Hrvatski filmski savez, n/r Sanja Zanki, Tuškanac 1, 10 000 Zagreb.

Potrebno je priložiti:

 • naziv projekta,

 • predviđeno trajanje projekta,

 • Ime i prezime redatelja,

 • ime i prezime producenta, produkcijska kuća,

 • kontakt osoba (ime i prezime / tele / mob / e-mail),

 • sinopsis (max. 1 str.),

 • redateljsku koncepciju / motivaciju (max. 2 str.),

 • biografiju redatelja i producenta (max. 1 str.),

 • vizualni materijal: trailer postojećeg projekta ili posljednje ostvarenje redatelja.

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Financijska podrška

Stipendije za pohađanje ljetnih seminara bugarskog jezika, književnosti i kulture

Do 27. travnja traju prijave za stipendije Republike Bugarske, a prednost prilikom prijave imaju studenti bugarskog jezika, književnosti i kulture.

Anglophilia

Filozofski fakultet u Zagrebu

Traju prijave za sudjelovanje na međunarodnoj anglističkoj konferenciji

Odlična prilika za studente engleskog jezika da svoje ideje i radove predstave na konferenciji Anglophilia, međunarodnoj studentskoj anglističkoj konferenciji.

Suicide Squad

Warner Bros.

Novi trailer za film „Suicide Squad“

Novi trailer filma „Suicide Squad“, u kojem će se pojaviti i novi Joker i novi Batman, procurio je tijekom ovog vikenda. Studio „Warner Bros“ ubrzo je objavio novi visokokvalitetni trailer.

Mažoretkinje na Karibima

Budi i ti dio uspješnog tima!

Zagrebačke mažoretkinje održavaju audicije

U dvorani Zagrebačkih mažoretkinja u Palmotićevoj 30 održat će se audicije za nove članice Zagrebačkih mažoretkinja. Zagrebačke mažoretkinje nižu uspjeh za uspjehom, a sve to zahvaljujući izvrsnoj spremnosti i motiviranim članicama kojih ima čak više od 600.

Nizozemska

University of Twente

Ugrabi stipendiju za diplomski studij u Nizozemskoj

Oduvijek sanjaš o upoznavanju države tulipana, klompi i vjetrenjača? Donosimo ti informacije kako vidjeti sve te ljepote u ulozi studenta.