Istraživanje Centra „Miko Tripalo”

Koliko mladi poznaju EU-institucije, a koliko se uključuju u procese donošenja EU-politika?

Jasna Ožanić

Kako bi podigao razinu svijesti mladih o koristima EU-a za mlade u Hrvatskoj, Centar „Miko Tripalo” pokrenuo je projekt Odredište EU-a: Budućnost mladih u Hrvatskoj. U sklopu projekta aktiviran je i upitnik za mlade koji će doprinijeti kvaliteti njegove realizacije.

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo pripremio je kratak upitnik za mlade kojim želi istražiti budućnost mladih u Hrvatskoj u europskom kontekstu. Upitnik u obliku 16 anonimnih pitanja propituje poznavanje prava i institucija Europske unije, percepciju položaja mladih u Hrvatskoj, njihova utjecaja na donošenje odluka i promjene od ulaska Republike Hrvatske u EU. 

Istraživanje se odvija u sklopu projekta pod nazivom Odredište EU-a: Budućnost mladih u Hrvatskoj koji ova udruga provodi uz sufinanciranje Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Cilj je projekta pronaći čimbenike koji utječu na razinu znanja mladih, pogotovo studentske populacije, o EU-u i njihovim pravima te detektirati primjere njihovih neispunjenih očekivanja od hrvatskog članstva u EU-u. U konačnici, cilj je podići razinu svijesti mladih o koristima Unije za mlade u Hrvatskoj te potaknuti njihovo aktivnije uključivanje u procese dijaloga i donošenja politika koje utječu na njihove živote. 

Upitnik se nalazi na poveznici, a za njegovo je ispunjavanje potrebno izdvojiti otprilike 3 minute.

Komentari na članak

Vezani članci

Ljetni posao

Radno ljeto

7 tipičnih ljetnih poslova i sve njihove čari

Diplomirani ekonomisti postaju konobari, informatičari iznajmljuju jet-skije, a pravnici apartmane. Bacimo pogled na najčešća i najzanimljivija zanimanja s kojima se susrećemo u turističkoj sezoni.

Sok

Znanstvenici potvrdili

Sokom od kruške protiv mamurluka

Kruške snižavaju razinu kolesterola, mogu pomoći kod konstipacije, sprječavaju upalne procese, a k tome mogu spriječiti i mamurluk.

Baby

Demografski problemi

Fenomen „nestalih muškaraca“

Mnoge mlade žene odlučuju se zamrznuti svoja jajašca. Mi vam otkrivamo razloge koji stoje iza takve odluke.

MOL UPPP program

MOL UPPP

MOL Grupa pokreće program namijenjen studentima i diplomantima geološkog i naftnog inženjerstva; borite se za nagradu od 20 000 eura!

MOL Grupa, vodeća međunarodna kompanija u industriji nafte i plina sa sjedištem u Budimpešti, pokreće novi I&P (istraživanje i proizvodnja) program za privlačenje i razvoj talenata namijenjen studentima i diplomantima geološkog i naftnog inženjerstva.

ured slika

Centar za kulturu Trešnjevka

Pokrenuto dramsko-akcijsko istraživanje mobbinga na radnom mjestu

Tijekom besplatne DAR radionice, koja će se održavati u Domu kulture Prečko, utorkom od 18:30 do 20 sati od 1. listopada do 26. studenoga 2019. godine, sudionici će istražiti temu mobbinga, osnažiti se te steći brojna znanja i vještine.