LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvene inovacije

KMS pomaže mladima pri apliciranju na natječaj "Pokreni nešto svoje!"

Klub mladih Split potiče pozitivan utjecaj na zajednicu pružajući mladima pomoć u formiranju ideja, pisanju projekata i pronalasku sredstava.

Klub mladih Split potiče pozitivan utjecaj na zajednicu pružajući mladima pomoć u formiranju ideja, pisanju projekata i pronalasku sredstava.

Klub mladih Split poziva mlade na prijave na natječaj Pokreni nešto svoje. Naime, nudi im pomoć pri formiranju finalne ideje, pisanju projekta i traženju izvora sufinanciranja.

Pokreni nešto svoje je program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima. Ovaj novi razvojni program ACT Grupe potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem te odgovara na potrebe poduzetnika za savjetodavnom i financijskom podrškom za početak i razvoj poslovanja. Namijenjen je postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na poslovanje, društvo i/ili okoliš. Financira ga Philip Morris Zagreb d.o.o.

Prijaviti se može mikropoduzeće i fizička osoba pod uvjetom da nakon prihvaćanja projekta pokrene postupak za osnivanje poduzeća. Zainteresirani trebaju ispuniti obrazac do 12. prosinca 2016. godine u 12 sati. Vrijeme trajanja projekata je do šest mjeseci. Najraniji početak provedbe je 1. travnja 2017., a svi moraju završiti do 30. rujna 2017. Za sufinanciranje projekata osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 400.000,00 kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti maksimalne vrijednosti do 100.000 kuna. ACT Grupa sufinancira projekte u iznosu od 80 posto ukupnih stvarno utrošenih sredstava.

Kako vam Klub mladih Split može pomoći?

Sve vam ovo lijepo zvuči, ali ne usudite se sami pokrenuti nešto svoje? Niste sigurni odakle početi i na što se koncentrirati? Zabrinuti ste da je vaša ideja dobra samo vama? Ne želite se prijaviti na natječaj kao fizička osoba? Klub mladih Split želi vas i kroz ovaj projekt potaknuti na činjenje promjene i pozitivan utjecaj na zajednicu. Kako? Čine to pružajući vam pomoć u formiranju finalne ideje, pisanju samog projekta i pronalasku potrebnih dodatnih 20 posto iznosa sredstava.

Timskim radom i dijeljenjem znanja i entuzijazma može se mnogo toga postići. Stoga, razmislite koju biste ideju prijavili na ovaj natječaj te istu predstavite, a zatim će Klub odabrati najbolje ideje, čijim će začetnicima pomoći pri apliciranju.

Plan je sljedeći:

1.) Nedjelja, 27. studenoga je rok za prijavu ideje Klubu mladih. Pošaljite svoje podatke te ukratko opišite ideju o kojoj razmišljate na klubmladih.split@gmail.com.

2.) Utorak 29. studenoga je rezerviran za vježbanje predstavljanja ideje žiriju uz mentore.

3.) U srijedu 30. studenoga očekuje vas izlaganje ideja žiriju, ocjenjivanje i odabiranje pobjedničkih ideja.

4.) Do 11.12. odvijat će se pružanje pomoći od strane Kluba mladih u pisanju projekta

5.) 12. prosinca je rok za prijavu na Natječaj.

Zapamtite, važan kriterij za odabir pobjedničkog projekta bit će postojanje društvene inovacije koja ima potencijal za skaliranje i/ili replikaciju te dugoročni utjecaj na lokalnu zajednicu prijavitelja ili šire društvo. Čekaju se vaše ideje! Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: KLUB MLADIH SPLIT