LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Atrakcija u centru Zagreba

Karipski orkestar „ Les colibri“ dolazi u posjet Zagrebačkim mažoretkinjama

Defileom će proći najuži centar grada – od Tkalčićeve ulice, preko Trga bana Josipa Jelačića, Bogovićeve ulice, Ulice Nikole Tesle, Trga Nikole Šubića Zrinskog, do Veleposlanstva Republike Francuske.

Defileom će proći najuži centar grada – od Tkalčićeve ulice, preko Trga bana Josipa Jelačića, Bogovićeve ulice, Ulice Nikole Tesle, Trga Nikole Šubića Zrinskog, do Veleposlanstva Republike Francuske.

U utorak, 7. srpnja, u 12 sati u Tkalčićevoj ulici započet će defile Zagrebačkih mažoretkinja, i to uz jednu od najvećih svjetskih atrakcija – karipski orkestar Les colibri. Dolaskom ovog orkestra u Zagreb – u sklopu europske turneje tijekom koje će obići 10 gradova u srednjoj i zapadnoj Europi – nastavlja se njihova uspješna suradnja s najboljim europskim mažoret-timom. 

Zagrebačke mažoretkinje su prošle godine održale turneju na Martiniqu, gdje su blisko surađivale s karipskim orkestrom Les colibri. Turneja je bila specifična zbog potpuno različite glazbe koju orkestar Les Colibri izvodi, no istovremeno je bila odlična poveznica s najboljim europskim mažoret-timom. 

Ova svjetska atrakcija ne viđa se gotovo nikad na prostorima središnje i jugoistočne Europe iako je popularna u Zapadnoj Europi, pa je i jedan od glavnih brandova koji populariziraju Karibe.

Defileom će proći najuži centar grada – od Tkalčićeve ulice, preko Trga bana Josipa Jelačića, Bogovićeve ulice, Ulice Nikole Tesle, Trga Nikole Šubića Zrinskog, do Veleposlanstva Republike Francuske.

Zagrebačke mažuretkinje
 
Izvor: Vocor media
 

Od osnutka, odnosno od 1993. godine, Zagrebačke mažoretkinje osvojile su 13 prvenstava Europe, 18 prvenstava Hrvatske, a dosad su održale čak 263 nastupa u 22 zemlje diljem Amerike, Europe i Azije. Prema nizozemskoj agenciji „SPH“, Zagrebačke mažoretkinje godišnje vidi 12 milijuna ljudi, i to na 250 nastupa (od kojih je 30 u inozemstvu). S više od 600 mažoretkinja, Zagrebačke mažoretkinje vrlo su uspješan kolektiv koji diljem svijeta uveličava različite ceremonije i protokole.