LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tribina studenata ERF-a

Kako je veza bez nasilja isto što i riba bez bicikla, otkrit će posjetitelji Stabla znanja

Studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta organiziraju tribinu na kojoj će o nasilju u partnerskim odnosima progovoriti predstavnice Doma Duga, Ženske sobe i Zagreb Pridea.

Studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta organiziraju tribinu na kojoj će o nasilju u partnerskim odnosima progovoriti predstavnice Doma Duga, Ženske sobe i Zagreb Pridea.

Za 27. veljače u 18 sati zakazana je tribina pod nazivom Što je veza bez nasilja? Riba bez bicikla, a bavit će se nasiljem u partnerskim odnosima. Uz kavu, čaj i kolače, održat će se u prostorijama Stabla znanja na adresi Savska cesta 25.

Tribinu organiziraju studenti zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, a njen će sadržaj izložiti predstavnici ustanova i udruga u gradu Zagrebu koje se bave dotičnom problematikom:

  • Dom Duga Zagreb – predstavnica ustanove govorit će o fenomenu nasilja u partnerskim odnosima općenito te o nasilju žena nad muškarcima
  • Ženska soba – centar za seksualna prava – predstavnica udruge bavit će se specifično seksualnim nasiljem
  • Zagreb Pride – predstavnica udruge razjasnit će problematiku nasilja u istospolnim vezama te predstaviti rezultate istraživanja vezanih uz tu temu

Naziv tribine inspiriran je poznatom feminističkom parolom Žena bez muškarca je kao riba bez bicikla. koja se pojavila 1970. godine u Australiji, a koja je poprimila svjetske razmjere par godina kasnije kada ju je jedna od najpoznatijih aktivistkinja toga razdoblja, Gloria Steinem, javno upotrijebila. Korištena je za osnaživanje žena, upućujući na njihovu neovisnost i mogućnost samostalnog života.

O kojim je točno izlagačicama riječ, uskoro će biti objavljeno na službenom Facebook događaju.

Stablo znanja – powered by Vip tehnološki je centar za studente koji potiče javne rasprave o temama koje su zanimljive mladima. Njegov prostor u Studentskom centru namijenjen poticanju kreativnosti, izvrsnosti te realizaciji vlastitih studentskih projekata. Možete ga posjetiti svakim radnim danom od 9 do 17 sati.

FOTO: PIXABAY