Maraton karijera

Kako izgleda proljetni trening budućih poslovnih maratonaca?

Maraton karijera

Zašto Maraton karijera? Zato što je studiranje jedna vrsta maratona, možda najdužeg i za neke najsporijeg, koji zahtijeva veliku dozu koncentracije umjesto kondicije, mnogo kofeinske tekućine umjesto vode te nekoliko izlazaka kako bi malo stali, uhvatili zrak i obrisali znoj s čela od učenja za kolokvije. Maraton karijera jer tko će bolje dati savjete mladim maratoncima nego oni koji su maraton studiranja davno istrčali, a sada su poznati šampioni, hvale i slave vrijedni.

Muhammad Ali jednom je rekao: Mrzio sam svaki dan treninga, ali sam sebi govorio ‘Nemoj odustati. Trpi sada i provedi ostatak života kao šampion.’ Upravo je to poruka koja se želi prenijeti inovativnim projektom Maraton karijera.

Ono najvrjednije što nam studiranje pruža razne su mogućnosti naših vlastitih ulaganja u znanja, vještine, a time i u budućnost. Premda svi mi ponekad poželimo dići ruke od svega, krenuti lakšim putem i odustati od fakulteta i svega onoga uz što se izgrađujemo, baš kao i legendarni Ali, trebamo misliti na to kako želimo provesti ostatak svog života.

Udruga Studentski informativni kutak, koja unutar svojih projekata okuplja preko 100 mladih volontera, uz pokroviteljstvo portala Studentski.hr, jednog od najpopularnijih portala za mlade u Hrvatskoj, ovog proljeća okuplja neke od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih lica poslovne scene. Iako će projekt okupljati predavače iz različitih društvenih i poslovnih sfera, ono svima zajedničko jest da su i oni jednom bili studenti te će upravo tako najbolje dati savjete i prenijeti vlastita iskustva sadašnjim generacijama.

 

Foto: Studentski.hr

Cilj Maratona karijera jest okupiti studente i sve one zainteresirane te im ukazati na to da se studiranje ne svodi samo na suhoparno čitanje literature, pisanje ispita i trosatna usmena odgovoranja. Ako se jednog dana želimo iskazati i ostvariti kao uspješne individue, studentski nam dani trebaju biti malo više od rutinskog učenja, ispijanja kava te spajanja vikenda izlascima. Mnoge su mogućnosti za razbijanje te rutine, stoga tko može dati bolje savjete mladim studentima i podijeliti svoja uspješna iskustva nego bivši, ali nezaboravljeni studenti čija su imena poznata u cijeloj Lijepoj Našoj, a i šire.

Tako će gostujućim predavanjima na svojim bivšim fakultetima predavači studentima predstaviti vlastitu priču i put do karijere, upoznati ih s razvojem vlastitih ideja te objasniti koje ih prednosti i zamke očekuju na tržištu rada nakon fakulteta. Studentima će se na taj način približiti konkretni primjeri njihove struke za koje mogu postaviti sva pitanja na koja su im općenito nedostupni odgovori tijekom samoga studija ili uopće prvog zapošljavanja nakon diplome. Upoznavanjem uspješnih poduzetnika i karijerista dobit će i preporuke o daljnjim koracima, potrebitosti prakse, rada tijekom studija, volontiranja i sl. upravo u svojoj struci u kojoj se žele ostvariti.

Program projekta Maraton karijera započinje u travnju te će se održavati na čak pet fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon serije od četiri predavanja, održat će se panel rasprava u prostorijama Ekonomskog fakulteta sa završnim business networking okupljanjem svih zainteresiranih partnera i studenata. Tijekom provedbe projekta, u danima predavanja, studente čekaju još neka iznenađenja koja im organizatori marljivo pripremaju. 

Sve dodatne informacije o daljnjem razvoju projekta Maraton karijera možete svakodnevno pratiti na Facebook stranici, gdje će uskoro biti objavljeni i imena prvih gostiju.

Komentari na članak

Vezani članci

Seksualne navike mladih

Istraživanje Studentskog.hr o seksualnim navikama mladih

Seksualna iskustva i maštarije studenata

Provjerite što zabavno studenti kažu o svojima seksualnim navikama i željama!

Damir Martin

Kineziološki fakultet u Zagrebu

Damir Martin i Gordan Giriček na putu prema trenerskoj karijeri

– Studij na Kineziološkom fakultetu izvrstan je za stjecanje stručnoga znanja koje mi trenutno pomaže u razumijevanju trenažnih procesa te u budućem radu s mlađim naraštajima. – rekao je veslač i osvajač srebrne medalje na OI Rio 2016, Damir Martin.

https://www.facebook.com/877547485662539/photos/a.909065789177375.1073741828.877547485662539/1604797909604156/?type=3&theater

Projekt Start Up udruge

Career Booster: Putokaz do karijere, vrhunski predavači i mladi na jednom mjestu u Rijeci

Kroz predavanja, radionice i ostale aktivnosti vrhunski će predavači davati savjete mladim osobama za uspješno razvijanje karijera. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se zaključno s 5. ožujkom.

Danijela Jozić

„Maraton karijera” na FPZG-u

„Dobar novinar ne znači imati diplomu baš iz novinarstva”

Danijela Jozić uspješna je novinarka i glavna urednica tportala, a svoju je karijeru započela u klupi Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Kako je od diplomirane politologinje započela rad u dopisništvu „Novog lista”, a došla do današnje pozicije saznaj 19. travnja na FPZG-u. Uoči predavanja donosimo intervju s njom.

FOTO

Intervju s Patricijom Panić

„Definitivno je riječ o iskustvu kojega ćete se za deset godina nostalgično prisjećati”

Patricija Panić volontira na našem portalu od veljače 2017. U razgovoru s njom provjerili smo koji su razlozi da se baš i ti priključiš veselom redakcijskom timu portala i tako obogatiš svoj životopis – ali još važnije, svoj svakodnevni život.