Maraton karijera

Kako izgleda proljetni trening budućih poslovnih maratonaca?

Maraton karijera

Zašto Maraton karijera? Zato što je studiranje jedna vrsta maratona, možda najdužeg i za neke najsporijeg, koji zahtijeva veliku dozu koncentracije umjesto kondicije, mnogo kofeinske tekućine umjesto vode te nekoliko izlazaka kako bi malo stali, uhvatili zrak i obrisali znoj s čela od učenja za kolokvije. Maraton karijera jer tko će bolje dati savjete mladim maratoncima nego oni koji su maraton studiranja davno istrčali, a sada su poznati šampioni, hvale i slave vrijedni.

Muhammad Ali jednom je rekao: Mrzio sam svaki dan treninga, ali sam sebi govorio ‘Nemoj odustati. Trpi sada i provedi ostatak života kao šampion.’ Upravo je to poruka koja se želi prenijeti inovativnim projektom Maraton karijera.

Ono najvrjednije što nam studiranje pruža razne su mogućnosti naših vlastitih ulaganja u znanja, vještine, a time i u budućnost. Premda svi mi ponekad poželimo dići ruke od svega, krenuti lakšim putem i odustati od fakulteta i svega onoga uz što se izgrađujemo, baš kao i legendarni Ali, trebamo misliti na to kako želimo provesti ostatak svog života.

Udruga Studentski informativni kutak, koja unutar svojih projekata okuplja preko 100 mladih volontera, uz pokroviteljstvo portala Studentski.hr, jednog od najpopularnijih portala za mlade u Hrvatskoj, ovog proljeća okuplja neke od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih lica poslovne scene. Iako će projekt okupljati predavače iz različitih društvenih i poslovnih sfera, ono svima zajedničko jest da su i oni jednom bili studenti te će upravo tako najbolje dati savjete i prenijeti vlastita iskustva sadašnjim generacijama.

 

Foto: Studentski.hr

Cilj Maratona karijera jest okupiti studente i sve one zainteresirane te im ukazati na to da se studiranje ne svodi samo na suhoparno čitanje literature, pisanje ispita i trosatna usmena odgovoranja. Ako se jednog dana želimo iskazati i ostvariti kao uspješne individue, studentski nam dani trebaju biti malo više od rutinskog učenja, ispijanja kava te spajanja vikenda izlascima. Mnoge su mogućnosti za razbijanje te rutine, stoga tko može dati bolje savjete mladim studentima i podijeliti svoja uspješna iskustva nego bivši, ali nezaboravljeni studenti čija su imena poznata u cijeloj Lijepoj Našoj, a i šire.

Tako će gostujućim predavanjima na svojim bivšim fakultetima predavači studentima predstaviti vlastitu priču i put do karijere, upoznati ih s razvojem vlastitih ideja te objasniti koje ih prednosti i zamke očekuju na tržištu rada nakon fakulteta. Studentima će se na taj način približiti konkretni primjeri njihove struke za koje mogu postaviti sva pitanja na koja su im općenito nedostupni odgovori tijekom samoga studija ili uopće prvog zapošljavanja nakon diplome. Upoznavanjem uspješnih poduzetnika i karijerista dobit će i preporuke o daljnjim koracima, potrebitosti prakse, rada tijekom studija, volontiranja i sl. upravo u svojoj struci u kojoj se žele ostvariti.

Program projekta Maraton karijera započinje u travnju te će se održavati na čak pet fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon serije od četiri predavanja, održat će se panel rasprava u prostorijama Ekonomskog fakulteta sa završnim business networking okupljanjem svih zainteresiranih partnera i studenata. Tijekom provedbe projekta, u danima predavanja, studente čekaju još neka iznenađenja koja im organizatori marljivo pripremaju. 

Sve dodatne informacije o daljnjem razvoju projekta Maraton karijera možete svakodnevno pratiti na Facebook stranici, gdje će uskoro biti objavljeni i imena prvih gostiju.

Komentari na članak

Vezani članci

Noć istraživača

Split i Zagreb

Noć istraživača ove godine održava se 26. rujna

Cilj noći istraživača je na zabavan i jednostavan način podići svijest šire javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo kako bi se srušile predrasude koje često postoje prema znanstvenoistraživačkoj zajednici te povećala zainteresiranost mladih za profesionalnu karijeru u znanosti.

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata voditeljima prodaje oglasnog prostora i administratorima

Voditelji prodaje i administratori, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto voditelja prodaje oglasnog prostora ili administratora, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.

Marachino party

Pridružite nam se na tulumu

Rođendanski „party” Studentskog.hr @MARASCHINO BAR

Party je uvijek dobra ideja, a pogotovo kad se slavi prvi rođendan! Pridružite nam se u petak u Maraschino Baru.

Informiranje - pravo mladih

Projekt „Informiranje – pravo mladih”

Predstavljene besplatne neformalne organizacije i usavršavanja

Pročitajte kako je bilo na još jednom u nizu „Informativnih ponedjeljaka” u sklopu projekta „Informiranje – pravo mladih”.

Isto

Na današnji dan

Od keramičarske struke do zavidne nogometne karijere; donosimo životnu priču Marija Mandžukića

Jedan od najpoznatijih hrvatskih nogometaša danas slavi svoj 32. rođendan. Dobitnik je brojnih hrvatskih i svjetskih priznanja, a danas je igrač popularnog nogometnog kluba Juventus.