CERM-ov okrugli stol

Kako do informacija o zapošljavanju, mobilnosti i aktivizmu?

https://www.flickr.com/photos/amor2c/2063686372/in/photolist-49mW4w-e8iYcR-ra2fGg-nCtX6U-85bz1b-5DjrPz-dmcbpG-7vvekD-6w84Lr-amNFrR-812mk4-pTJuyY-RorMQg-pMSqJ4-9wUr41-7xQrdS-SEPs-39MfAc-7ct1g3-6gWWqZ-bek1sH-9dXKU2-Npmwt-6Ck8Mp-7gUrtH-phtt4C-aBBzNU-6TGoFv-S4N5BN-r1eHwi-oVQiMb-v1bcN-bqKaKA-4DhFBz-6RUZ5V-rckruE-opcbMX-7sogHm-bn4qrw-doEzos-7T4Szy-83niJC-qyGXtz-dMUXcZ-aqS4vD-9UB1hr-7W48QL-zkgy-drfMKm-LnYB2

Lucija Kundid, Marin Boban, Ana Gakić i Petra Kozjak govorit će o zapošljavanju mladih, njihovu aktivnom sudjelovanju u društvu i mobilnosti na CERM-ovom okruglom stolu.

Ovog će se četvrtka, 7. studenog 2019, s početkom u 18 sati u Stablu znanja (Studentski centar Zagreb, Savska 25) održati okrugli stol pod nazivom Potrebe mladih danas; pravo na informaciju. Događaj organizira Centar za razvoj mladih.

Gostovat će: 

  • Lucija Kundid (Svjetski savez mladih Hrvatska)
  • Marin Boban (predsjednik Studentskog zbora Medicinskog fakulteta)
  • Ana Gakić (Erasmus Student Network Zagreb)
  • Petra Kozjak (CERM, Hrvatska studentska asocijacija).

Riječ je o jednoj od aktivnosti projekta Kutak za informiranje mladih koji CERM provodi u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cjelokupni je projekt usmjeren na tri glavne teme – zapošljavanje mladih, aktivno sudjelovanje mladih u društvu i mobilnost mladih.

Okruglom stolu pridružit će se novi CERM-ovi volonteri koji će tijekom svoje prakse u narednom periodu raditi upravo na informiranju studenata i mladih o spomenutim temama. Govornici će im iznijeti glavnu problematiku tih područja danas, osvijestiti im njihovu važnost te im dati savjete gdje i kako pronaći relevantne informacije.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. 

Komentari na članak

Vezani članci

Tebe tražimo 2019.

Intervju s Filipom Bukvićem

O praksi u CERM-u koja ne oduzima previše vremena, a koja stvara razliku među kandidatima za posao

„CERM studentima nudi priliku za razvoj, na njima je hoće li je prihvatiti i koliko se žele posvetiti tom razvoju. Osobno bih volio da se prijavi što više ambicioznih studenata koji znaju preuzeti inicijativu i zgrabiti priliku koju im nudimo.”

Okrugli stol Život bez barijera

Udruga Studenti za studente Split

Okrugli stol „Studenti s invaliditetom i njihove barijere”

Okruglim stolom želi se potaknuti svijest studenata, ali i šire javnosti, na probleme s kojima se osobe s invaliditetom, a posebno studenti, susreću u svakodnevnom životu.

Hrvoje Gold

Okrugli stol

Istraživanje s Fakulteta prometnih znanosti ukazuje na prihvaćanje „pametnog grada” u Hrvatskoj

Da gradovi sve više žele postati „pametni” svjedoči činjenica da od 128 gradova u Hrvatskoj već njih 40 razvija i primjenjuje neka od pametnih rješenja.

POlitehnika 2016

Politehnika 2025

Predstavljeno deset novih studijskih programa specijalističkih politehničkih područja

Iako su unutar svih prezentiranih studijskih programa prisutne velike promjene u odnosu na postojeću akademsku praksu, posebnu je pažnju auditorija privukao i studijski program Informacijske sigurnosti i digitalne forenzike.

https://pixabay.com/en/the-conference-lecture-lecture-hall-3248255/

Poduzetnička konferencija

Just Start! – za studente koji razmišljaju o pokretanju vlastitog startupa

– Pozivamo sve studente sa željom za pokretanjem vlastitih startupa da nam se pridruže na konferenciji i od vrhunskih predavača vide kako izgleda kompletan poduzetnički put. – poručuju iz Udruge za razvoj liderstva.