Predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Jesmo li mogli bolje iskoristiti članstvo u EU-u, odgovorit će Zoran Milanović na Sveučilištu Sjever

Milanović na Sveučilištu Sjever

Kroz interaktivno će se predavanje studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Bivši predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović gostuje u Sveučilišnom centru Koprivnica gdje će, u dvorani A01, održati predavanje pod nazivom Pet godina članstva u Europskoj uniji: izazovi vanjskoj i unutarnjoj politici Republike Hrvatske. Događaj je zakazan za ponedjeljak, 11. lipnja, u 16:30.

Kroz interaktivno će se predavanje studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Također, posjetitelji će imati priliku saznati što je Hrvatskoj donijelo članstvo i jesmo li mogli bolje iskoristiti prigodu koja nam je pružena, prijeti li EU-u stvarna podjela na više brzina ako se ne promijeni, može li iskustvo Hrvatske pomoći državama Zapadnog Balkana na njihovu putu prema članstvu u Uniji, kakve su mogućnosti malih i ispodprosječno razvijenih država u integracijama i savezima poput EU-a i NATO-a te kako iz perspektive premijera manje članice EU-e izgleda proces odlučivanja na sastancima Europskog vijeća.

Pored navedenog, Zoran Milanović će se u sklopu predavanja dotaknuti i teme o kontinuiranom iseljavanju i sveprisutnom utjecaju političke elite na ekonomiju i društveni život.

Komentari na članak

Vezani članci

Putovanje

Predavanje na Kampusu Borongaj

Putopisac Tomislav Perko putuje svijetom na konju

Nakon brojnih predavanja diljem Lijepe Naše, poznati putopisac Tomislav Perko gostuje na Kampusu Borongaj. Pridružite se i saznajte koje su ga poteškoće snašle dok je svijetom slijedio ljeto.

FPZG- Obavijest o snimanju

Fakultet političkih znanosti

Student zbog snimanja predavanja pred stegovnim povjerenstvom, iz DZZIV-a poručuju da se radi o povredi autorskih prava

„Neovlašteno korištenje predavanja kao autorskog djela stavljanjem na raspolaganje javnosti putem društvenih mreža kao što je Facebook predstavlja povredu autorskog prava, a nositelj prava čije je pravo povrijeđeno ima pravo na zaštitu tog prava”, pojašnjava Tomić iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

Dani ogranka mladih

Susret dramskih umjetnika

Predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa u Gavelli

U atriju Gavelle održavaju se drugi susreti mladih dramskih umjetnika. Njihovo djelovanje predstavit će se široj publici kroz tri dana manifestacije. Ulaz je slobodan svim zainteresiranima.

Nutella festival

Slatka pobjeda

Nutella u Hrvatskoj konačno će biti ista kao i u ostatku Europe

Europska parlamentarka Biljana Borzan donosi dobre vijesti za sve ljubitelje slatkog, kremastog namaza s lješnjacima. Prođe li sve po planu, guštat ćemo u proizvodima jednake kvalitete kakve već konzumiraju razvijene europske zemlje.

Stipendije

Stiže novac iz EU fondova

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povećava broj stipendija s 5400 na 13 000

Velika je novost i unaprjeđenje sustava stipendija, takozvani Forum stipendija. U tom će se novom sustavu svi studenti moći preko osobnih profila prijaviti na natječaje za stipendije, ali i pratiti sve vijesti vezane za stipendije.