LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najtraženiji pojmovi na Googleu

Je li Hrvate u 2018. više zanimala Istanbulska konvencija ili Istanbulska nevjesta?

Google je objavio popis najtraženijih pojmova u 2018. godini. Hrvate su najviše zanimale pojedinosti o Svjetskom nogometnom prvenstvu i nogometašima. Osim toga, odali su počast Oliveru Dragojeviću te provjeravali razliku između Istanbulske konvencije i Istanbulske nevjeste.

Google je objavio popis najtraženijih pojmova u 2018. godini. Hrvate su najviše zanimale pojedinosti o Svjetskom nogometnom prvenstvu i nogometašima. Osim toga, odali su počast Oliveru Dragojeviću te provjeravali razliku između Istanbulske konvencije i Istanbulske nevjeste.

Guglaj! Kad nešto ne znaš ili te zanima, guglaj. Kako drugačije doći do informacija, nećeš valjda nekoga pitati. Ili kad pišeš seminarski, nećeš prvo u knjižnicu, nego na Google, logično. Ipak ne guglamo samo seminarske teme, već volimo pronjuškati po domaćim i stranim aktualnostima. Google je nedavno objavio popise najtraženijih pojmova po zemljama. Donosimo one koji su se najviše pretraživali u Lijepoj Našoj ove godine

S obzirom na to da će velik broj Hrvata godinu na izmaku pamtiti po osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u nogometu, ne iznenađuje da polovicu popisa zauzimaju Prvenstvo, reprezentativci i izbornik. Svjetsko prvenstvo u nogometu najtraženiji je pojam, Dejan Lovren je na petom mjestu, a slijedi ga njegov kapetan Luka Modrić. Deveto mjesto zauzima utakmica koju je Hrvatska odigrala s Engleskom, a na zadnjem je mjestu ovog popisa izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Drugi najtraženiji pojam kontroverzna je Istanbulska konvencija, dok sljedeće mjesto zauzima turska sapunica Istanbulska nevjesta. Uzevši u obzir ovakav poredak ne možemo se ne zapitati je li serija uistinu toliko puta pretraživana ili je riječ o slučajnom klikanju na pojam koji je Google ponudio nakon upisivanja riječi istanbulska. Nakon euforije i proslave uspjeha naših nogometaša, šokirala nas je i rastužila vijest o smrti Olivera Dragojevića. Slušanjem njegovih pjesama doveli smo ga na četvrto mjesto. Osim svjetskog nogometnog prvenstva, ove se godine održalo i ono u rukometu, koje zauzima sedmo mjesto. Među aktualne, sretne i tužne trenutke, na ovaj se popis ušuljalo i srpski reality show Zadruga i zauzeo osmo mjesto.

via GIPHY

Na popisu koji izdvaja najtraženije osobe najviše je hrvatskih nogometnih reprezentativaca, ali ipak nisu vodeći jer je to mjesto zauzeo Oliver Dragojević. Dejan Lovren je na drugome mjestu, a slijede ga Luka Modrić, Zlatko Dalić, Ante Rebić i Domagoj Vida. Nogometni niz prekida nova članica britanske kraljevske obitelji Meghan Markle koja je na sedmome mjestu. Nakon nje popis nastavljaju poznati nogometaši: Ivan Rakitić, Šime Vrsaljko i Mario Mandžukić.

Nogomet dominira i popisom najtraženijih događaja. Svjetsko je nogometno prvenstvo na vrhu ovog popisa. Na drugom je mjestu Svjetsko prvenstvo u rukometu. Slijede utakmice hrvatske nogometne reprezentacije s Engleskom, Rusijom i Španjolskom. Na šestom je mjestu Majčin dan. Sedmo mjesto zauzima utakmica protiv Argentine, na osmome je teniski turnir u Wimbledonu, deveti najtraženiji pojam je utakmica Hrvatske i Nigerije, dok je posljednja na popisu finalna utakmica između Hrvatske i Francuske.

Za kraj donosimo popis filmova te televizijskih serija i emisija koji su se najčešće pretraživali ove godine Pet najtraženijih filmova su: Bohemian Rhapsody, Venom, 50 nijansi slobodniji, Black Panther i Deadpool 2. Od serija to su već spomenuta Istanbulska nevjesta, zatim Djevojka sa sela, ali i serije iz domaće produkcije: Na granici i Čista ljubav te turska sapunica Bit ćeš moja. Televizijske emisije koje smo najviše tražili na Googleu su: Big Brother, Zadruga, Ljubav je na selu, Život na vagi i Ženim sina.

FOTO: PIXABAY