Novinarska radionica Mate Prlića

Izvrsna prilika za stjecanje novinarskih vještina

Izvrsna prilika za stjecanje novinarskih vještina

Mate Prlić, urednik Dalmatinskog portala održava novinarsku radionicu u splitskoj Info zoni. S obzirom da ima bogato iskustvo, polaznici će dobiti priliku razviti svoje novinarske vještine i dokazati se potencijalnim poslodavcima.

U splitskoj Info zoni će se od 8. do 12. veljače u 17 sati održavati novinarska radionica koju će voditi Mate Prlić. Polaznike će podučiti osnovnim znanjima o novinarskoj profesiji te im prenijeti dio svoga novinarskog i uređivačkog iskustva rada u nekoliko medija.

Kroz teoretski i praktični dio radionice će polaznicima približiti posao u redakciji, naučiti ih kako stavljati vijesti te im otkriti kako dolazi do grubih pogrešaka. Također, ponudit će im i da se okušaju u pravim novinarskim zadacima. Bit će to prilika za stjecanje i razvijanje novinarskih vještina, ali i dokazivanje potencijalnim poslodavcima.

Mate Prlić medijskim se projektima počeo baviti prije petnaestak godina pokretanjem mrežne stranice Torcida i Torcida magazina. Uslijedio je angažman u pokretanju Centra, novina o Hajduku tiskanih u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom. U svijet novinarstva ozbiljno je zakoračio upravo radom u gradskoj rubrici Slobodne Damacije nakon čega je karijeru nastavio u novinama Metro Express. Medijima na internetu ponovno se vratio na portalu Glas Dalmacije, nakon čega su uslijedile uredničke epizode na Splitskoj televiziji, tjedniku Vrime te portalu Dalmacija News.

Danas je urednik Dalmatinskog portala i čovjek s bogatim iskustvom na području novinarstva. Ova radionica izvrsna je prilika za sve zaljubljenike u spomenutu profesiju, pa se prijavite putem linka.

Komentari na članak

Vezani članci

Putopisno predavanje-Japan

Putopisno predavanje

Lada Štefek otkriva koliko se razlikuju životi japanske i hrvatske obitelji

Lada Štefek sa skupinom je izviđača prošle godine posjetila Japan. Ove će srijede održati putopisno predavanje u Info zoni.

Učenje preko neta

Alternativni načini učenja

Vještine koje možete naučiti pretražujući Internet

Iako smo svi pohađali neke obrazovne ustanove, ponekad se nađemo u situaciji da ne znamo riješiti neki problem iz praktičnog života. Umjesto da u takvim situacijama novac trošiš na skupe majstore, radije postani sam svoj majstor slijedeći upute mnogih mrežnih stranica koje nude korisne savjete za problematičnu situaciju u kojoj se nalaziš.

Međunarodna ljetna škola Oslo - seminar u Lillehammeru

Međunarodna ljetna škola Oslo

„Ako želite upoznati svijet, dođite u Oslo!“

Razgovarali smo s Milom Lečić koja je prošle godine sudjelovala na Međunarodnoj ljetnoj školi u Oslu i saznali kako se prijaviti i dobiti stipendiju za nezaboravno ljeto u Norveškoj.

Tebe tražimo

Regrutacija članova

Iskustvo ne pada s neba – stekni ga na portalu Studentski.hr i ostalim SIK-ovim projektima

Ponajveći studentski portal u Hrvatskoj i ove jeseni otvara svoja vrata svima željnima prakse i novih iskustava. Do 21. listopada pronađi svoj novi tim u udruzi Studentski informativni kutak, prijavi se i postani dijelom naše brojne obitelji kojoj smijeha i zabave nikad ne nedostaje.

Info zona traži honorarne suradnike

Info zona

Traže se kreatori aktivnosti za poboljšanje kvalitete života mladih u Splitu

Info zona nudi priliku za suradnju voditeljima različitih aktivnosti. Zainteresirani trebaju poslati prijavu do 16. srpnja.