LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Garancija za mlade

Istra 2014. godinu završila s 1100 nezaposlenih manje nego godinu ranije

Župan Flego pozdravio je ovakvu politiku poticanja zapošljavanja mladih, poručivši kako će Istarska županija u njoj biti aktivni sudionik.

Župan Flego pozdravio je ovakvu politiku poticanja zapošljavanja mladih, poručivši kako će Istarska županija u njoj biti aktivni sudionik.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Pula, održano je predstavljanje mjera za poticanje zapošljavanja mladih u okviru Garancije za mlade

Mjere je predstavio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a prezentaciji, koja je okupila veliki broj mladih i poslodavaca, prisustvovao je i istarski župan Valter Flego.

Župan Flego pozdravio je ovakvu politiku poticanja zapošljavanja mladih, poručivši kako će Istarska županija u njoj biti aktivni sudionik. Župan se osvrnuo i na statistike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prema kojima je Istra 2014. godinu završila s, u prosjeku, 1.100 nezaposlenih manje nego godinu ranije.

Takvi se trendovi moraju nastaviti, smatra župan, a u aktivnu politiku zapošljavanja mladih trebaju biti uključeni i javni i privatni sektor.

Ministar Mrsić predstavio je novosti povezane s mjerama aktivne politike zapošljavanja koje se provode u sklopu Garancije za mlade, informacije o fiskalnim olakšicama koje poslodavci mogu koristiti pri zapošljavanju mladih osoba, kao i novu internetsku stranicu Garancija za mlade.

Riječ je o središnjem informativnom portalu na kojem će poslodavci i mlade osobe moći brzo pristupiti svim informacijama povezanim s mogućnošću obrazovanja, rada i zapošljavanja i o ostalim mogućnostima podrške koja im je dostupna pri odabiru karijere ili ulaska na tržište rada.

Više o temi pogledajte u studentskom emisiji Indeks.

FOTO: INDEKS