LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi

Interaktivna zabava za zagrebačke školarce u Backo Mini Expressu

Svim malim posjetiteljima koji odmaraju od škole nude se zanimljiv boravak i uživancija na Backo Mini Expressu kroz trosatnu zabavu, vožnje vlakova, poduku o željeznici i svemu što taj mali svijet nudi.

Svim malim posjetiteljima koji odmaraju od škole nude se zanimljiv boravak i uživancija na Backo Mini Expressu kroz trosatnu zabavu, vožnje vlakova, poduku o željeznici i svemu što taj mali svijet nudi.

Školsko zvono  u srijedu je odzvonilo posljednji put u ovom nastavnom razdoblju, no na najvećoj maketi željeznice u jugoistočnoj Europi Backo Mini Expressu ovog ljeta kreće posebni program zabave za sve školarce koji ostaju u Zagrebu. Backo Mini Express, velika turistička atrakcija Hrvatske, ovog je ljeta posebno zanimljivo odredište mnogih malih posjetitelja, posebno je bogata sadržajima za djecu, u želji obogatiti aktivnosti mališanima koji za vrijeme školskih praznika odmaraju od učenja, ali ne i od zabave.

FOTO: Backo Mini Express

Svjesni činjenice da mnogi roditelji muku muče kamo s djecom kada prestane škola, bez baka servisa i sadržaja gdje svoju djecu mogu sigurno prepustiti interaktivnoj zabavi i sadržajno provedenom vremenu, na Backo Mini Expressu osmislili su program za male ljubitelje vlakova koji nikoga neće ostaviti ravnodušnima. U razdoblju od 26. lipnja do 10. srpnja, kao i od 24. srpnja do 7. kolovoza svim malim posjetiteljima koji odmaraju od škole nudi se zanimljiv boravak i uživancija na Backo Mini Expressu kroz trosatnu zabavu, vožnje vlakova, poduku o željeznici i svemu što taj mali svijet nudi.

– Uz nas djeca će učiti kako se gradi željeznička maketa, ali mogu i saznati sve o željeznici, željezničkoj infrastrukturi, načinu prometovanja vlakova, računalnom programu koji je kreiran posebno za potrebe makete, kao i još obilje ostalih maketarskih detalja u koje je uronjena ova kreativna maketarska priča, s više od 80 posto svoje izvedbe kao izvorni hrvatski proizvod. Mini vlakovi, njih više od 100, prometuju na čak 1050 metara tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra. Djeci koja nas tijekom ljeta posjete objasnit ćemo i koliko vjerno maketa prati stvarnost i to u omjeru 1:87, jer ljepota naše makete leži upravo u bogatstvu detalja stvarnog života koji je čine – najavio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik makete, jedan od petorice nastavnika koji će svakodnevno mališanima željnima zabave u svijetu željeznice biti na raspolaganju.

Djeci će se tijekom ljetnih praznika pružati mogućnost na Backo Mini Expressu da sami voze vlakove te nauče kako njima upravljati po maketi, uz mogućnost i da se utrkuju međusobnu lokomotivama. Naučit će sve o računalnom programu kojim mogu upravljati vlakovima uz pomoć tableta. Također će moći razgledati dijelove makete i sami sudjelovati u procesu izrade, oblikovanja, bojanja do postavljanja detalja na maketu te vidjeti kako se jedinstveni ručni rad pretvara u turističku atrakciju kojom se rijetko koji grad u Europi može pohvaliti.

FOTO: Backo Mini Express

Posebna je atrakcija za male posjetitelje i Sljemenska staza sa snijego, koja na tri četvorna metra brojnim detaljima – skijašima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom, predstavlja pravu atrakciju.

– Na našoj skijaškoj stazi nalazi se 40-ak skijaša koji se skijaju, stoje, odmaraju u restoranu na vrhu Sljemena. Imamo i snowboardere, ali i hitnu medicinsku pomoć jer su neki od njih pali s manje ili više težim posljedicama. Kod nas je vrlo živo, baš kao i na Sljemenu tijekom utrke FIS-a, samo što naši uvijek pobjeđuju i što žičara stalno radi – opisao je Antun Urbić Backo.

Maketa je otvorena svakog dana od 10 do 18 sati u Gundulićevoj ulici br. 4. Dodatne informacije potražite na poveznici.

FOTO: BACKO MINI EXPRESS