Rotaraction: Ostani u Hrvatskoj

Inside-info poslodavaca o načinu zapošljavanja mladih u Hrvatskoj

Razgovor posao

Rotaract klub Zagreb Centar u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu organizira edukativnu konferenciju za mlade koja će im pomoći istaknuti se na tržištu rada, i to kroz niz predavanja, career speed dating, radionice javnog govorništva i pisanja životopisa i sl.

Ostani u Hrvatskoj – ime je Rotaraction konferencije za mlade koja samim sloganom poručuje i komunicira cilj ovogodišnjeg izdanja. Održat će se 3. travnja 2019. u prostoru Studentskog centra u Zagrebu.

Njen je cilj upoznavanje polaznika s mogućnostima zaposlenja na tržištu rada u Hrvatskoj. Kako pratiti i živjeti u skladu sa svakodnevnim promjenama u poslovnom okruženju i koje su to inside-info poslodavaca o načinu zapošljavanja mladih ljudi ovdje – samo su neke od tema koje će obuhvatiti. Imena nekih od govornika konferencije su: dr. Hrvoje Kenfelj, Tihana Hubicki, docent Mario Žgelja, Ognjen Bagatin i Ivan Paić.

Osim konferencije i ove godine Rotaract Klub Zagreb Centar u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu organizira Career Speed Dating na kojem će kandidati imati priliku okušati se u simuliranom razgovoru za posao te u 8 minuta pokušati predstaviti svoje sposobnosti potencijalnim poslodavcima (HEP, RIMAC, NESTLE, FINA, SCHNEIDER i drugi) u najboljem svjetlu, a vrijeme koje otkucava pokazat će njihovu spremnost na prilagodbu, brzinu i komunikacijske vještine.

U današnjim uvjetima na tržištu rada postoji jako veliki broj visokoobrazovanih ljudi, stoga je posjedovanje diplome odlična osnova, no uz to je potrebno znati kako predstaviti svoja znanja i vještine poslodavcima te kako ih povezati sa zahtjevima konkretnog radnog mjesta. Predstavljanje poslodavcu kompleksan je zadatak za koji su potrebne razvijene vještine traženja posla. Stoga se prijavite za sudjelovanje na ovoj edukativnoj Rotaraction konferenciji koja može biti presudna za vašu buduću karijeru.

Također, njen su dio i radionice Javno govorništvo i CV radionica na kojima će prijavljeni moći usavršiti svoje komunikacijsko-prezentacijske vještine, kao i saznati kako najbolje istaknuti svoje kvalitete – vještine, sposobnosti, znanja i iskustva – životopisom kojim se predstavljaju na natječajima i u molbama za radna mjesta.

Komentari na članak

Vezani članci

Mobitel na stolu

Za sve poklonike novinarstva

Traju prijave za Future News Worldwide konferenciju u Edinburghu

Studenti zainteresirani za novinarstvo mogu se prijaviti za sudjelovanje na konferenciji Future News Worldwide. Konferencija će se održati u Edinburghu ovoga ljeta.

Konferencija o električnim automobilima

Brzi i električni u organizaciji Financijskog kluba

Konferencija o električnim automobilima

Konferencija "Brzi i električni" predstavit će potrošačima prednosti i pogodnosti električnih automobila.

Seriously faca

Komentar novinarke

Radim puno radno vrijeme, a nisam magarac

U procesu traženja posla možda vam je za oko zapela činjenica kako dosta njih kao uvjet za prijavu na oglas navodi status redovitog studenta, što je u redu, jer to jamči da ćete imati vlastiti ugovor i da se time neće kršiti Pravilnik nadležnog studentskog centra.

Summer Jam Croatia

Summer Jam Croatia

Međunarodni ljetni skup za buduće poduzetnike u Pakoštanima

Ovo je jedinstvena međunarodna konferencija za mlade koja kreira platformu za poduzetnike i mlade iz cijelog svijeta s ciljem razvijanja njihovih poslovnih ideja i projektnih prijedloga međunarodnom suradnjom.

Okrugli stol - naslovna

Hrvatska poštanska banka i Studentski.hr proveli istraživanje

Financijska slika hrvatskog studenta: Polovica studenata nije sigurna u zaposlenje u struci, no planiraju izraditi financijski plan

Na okruglom stolu „Financijska slika hrvatskog studenta“ objavljeni su rezultati zajedničkog istraživanja portala studentski.hr i Hrvatske poštanske banke. Čak 48,4 % studenata ne očekuje zaposlenje u struci odmah nakon završetka školovanja, dok ih 48,6 % namjerava izraditi financijski plan kako bi pravilno raspodijelili buduće prihode.