Rotaraction: Ostani u Hrvatskoj

Inside-info poslodavaca o načinu zapošljavanja mladih u Hrvatskoj

Razgovor posao

Rotaract klub Zagreb Centar u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu organizira edukativnu konferenciju za mlade koja će im pomoći istaknuti se na tržištu rada, i to kroz niz predavanja, career speed dating, radionice javnog govorništva i pisanja životopisa i sl.

Ostani u Hrvatskoj – ime je Rotaraction konferencije za mlade koja samim sloganom poručuje i komunicira cilj ovogodišnjeg izdanja. Održat će se 3. travnja 2019. u prostoru Studentskog centra u Zagrebu.

Njen je cilj upoznavanje polaznika s mogućnostima zaposlenja na tržištu rada u Hrvatskoj. Kako pratiti i živjeti u skladu sa svakodnevnim promjenama u poslovnom okruženju i koje su to inside-info poslodavaca o načinu zapošljavanja mladih ljudi ovdje – samo su neke od tema koje će obuhvatiti. Imena nekih od govornika konferencije su: dr. Hrvoje Kenfelj, Tihana Hubicki, docent Mario Žgelja, Ognjen Bagatin i Ivan Paić.

Osim konferencije i ove godine Rotaract Klub Zagreb Centar u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu organizira Career Speed Dating na kojem će kandidati imati priliku okušati se u simuliranom razgovoru za posao te u 8 minuta pokušati predstaviti svoje sposobnosti potencijalnim poslodavcima (HEP, RIMAC, NESTLE, FINA, SCHNEIDER i drugi) u najboljem svjetlu, a vrijeme koje otkucava pokazat će njihovu spremnost na prilagodbu, brzinu i komunikacijske vještine.

U današnjim uvjetima na tržištu rada postoji jako veliki broj visokoobrazovanih ljudi, stoga je posjedovanje diplome odlična osnova, no uz to je potrebno znati kako predstaviti svoja znanja i vještine poslodavcima te kako ih povezati sa zahtjevima konkretnog radnog mjesta. Predstavljanje poslodavcu kompleksan je zadatak za koji su potrebne razvijene vještine traženja posla. Stoga se prijavite za sudjelovanje na ovoj edukativnoj Rotaraction konferenciji koja može biti presudna za vašu buduću karijeru.

Također, njen su dio i radionice Javno govorništvo i CV radionica na kojima će prijavljeni moći usavršiti svoje komunikacijsko-prezentacijske vještine, kao i saznati kako najbolje istaknuti svoje kvalitete – vještine, sposobnosti, znanja i iskustva – životopisom kojim se predstavljaju na natječajima i u molbama za radna mjesta.

Komentari na članak

Vezani članci

Red u Studentskom

Štrajk djelatnika Studentskog centra

Menze u Studentskom centru će u utorak ipak raditi

Unatoč štrajku zaposlenika zagrebačkog Studentskog centra, radnici ne žele ići na štetu studentima.

CMF Career Day

Uoči 8. kontroling konferencije

Besplatna predavanja za studente o kontrolingu, financijama i menadžmentu na CMF Career Dayu

Događaj je namijenjen stručnjacima u kontrolingu, financijama i menadžmentu i onima koji to namjeravaju postati, kao što su primjerice studenti završnih godina studija ili nedavno diplomirani studenti iz navednih ili srodnih područja.

Konferencija o električnim automobilima

Brzi i električni u organizaciji Financijskog kluba

Konferencija o električnim automobilima

Konferencija "Brzi i električni" predstavit će potrošačima prednosti i pogodnosti električnih automobila.

Grad Split

Nacionalna konferencija

Konferencija katoličke mladeži F+18 ove godine na splitskom Sveučilištu, prijave još traju

Prijave na konferenciju F+18 u organizaciji katoličke udruge Forum plus otvorene su do 14. rujna svim zainteresiranim studentima i mladima, a u Splitu ih čeka bogat edukativan i zabavni program.

Sveučilište u Dubrovniku - Logo

Međunarodna znanstvena konferencija

Ovogodišnji Dubrovački medijski dani posvećeni terorizmu i tehnologiji

Otvaranje DMD-a očekuje nas ovog petka u 17 i 30 sati. Konferencija će se održati u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, a moći će se pratiti i putem društvenih mreža.