Festival u Zadru

Inovativni splitski robot Gammachef kuha na "Taste and Travelu"

E@T

Dvojica inovatora pretvorila su san svake kućanice u stvarnost izumivši uređaj koji bolje od bilo kojeg ljudskog kuhara sprema razna variva, tjestenine, rižota i gulaše. U njegove sposobnosti moći ćete se uvjeriti na ovogodišnjem izdanju festivala "Taste and Travel."

Splitski robot kuhar GammaChef jedna je od inovacija koja nas očekuje na ovogodišnjem Taste and Travel festivalu. Tim stručnjaka koji je osmislio ovaj kuhinjski uređaj sposoban spremiti bilo koje jelo iz jednog lonca u subotu, 26. kolovoza na E@t: Food in the digital age konferenciji predstavit će njegove kulinarske sposobnosti i uvesti nas u potpuno novu dimenziju kada je budućnost pripreme hrane u pitanju.

GammaChef je nastao u radionici u Splitu iz ljubavi prema tehnologiji dvojice inovatora Dražena Drnasa i Đulijana Nole. San svake kućanice pretvorili su u stvarnost izumivši uređaj koji bolje od bilo kojeg ljudskog kuhara sprema razna variva, tjestenine, rižota i gulaše, a uz već ponuđene, integrirane recepte, možete unijeti i vlastite. Radi se o potpuno hrvatskom proizvodu u smislu ideje, implementacije i dizajna. Dio njegovih dijelova napravljen je u Hrvatskoj, a dio dolazi iz Slovenije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Belgije i Kine. Zanimljiv i elegentan dizajn te odlične kulinarske sposobnosti prototipa već su privukle iznimnu pozornost, pa GammaChef na radost brojnih gurmana uskoro najavljuje i serijsku proizvodnju.

Foto: Select PR

Uz predstavljanje hrvatskog GammaChefa, na E@t: Food in the digital age konferenciji od domaćih će stručnjaka predavanje Food tech održati Sergej Lugović. Od međunarodnih stručnjaka Adam Lowy održat će predavanje Food Waste and how tackle it, John Monaghan – Designing a better agtech eko system, Adaemy Babington Ashaje – Forth industrial revolution, prof. Davor Pavuna – Water: oil of forth industrial revolution, Marck Buckley – Same questions different answers : How to feed the world.

Ovogodišnji Taste and Travel festival koji se od 24. do 30. kolovoza održava u Zadru predstavit će i Sajam proizvoda hrvatskog sela koji okuplja OPG izlagače iz cijele Hrvatske. Već tradicionalni Craft beer festival ponudit će više od 50 vrsti craft piva, od kojih su mnoge noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan. U sklopu festivala na zadarskoj rivi održat će se i bogat zabavni program na kojem će u petak, 25. kolovoza nastupiti Kuzma i Shaka Zulu, dok će u subotu, 26. kolovoza nastupiti grupa Vatra.

Događaj se održava u Zadru pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni partner festivala je HEP. E@t: Food in the digital age konferenciju, kao i ostale dijelove festivala pomogli su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d., Jamnica te Hrvatska gospodarska komora. Podršku su dali Grad Zadar i Turistička zajednica Grada, Jägermeister i hostel Forum. Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Street Food Festival Zagreb 2014.

Street Food Festival Zagreb 2014.

Street Food Festival na Strossmayerovom šetalištu u Zagrebu

Festival mogu posjetiti svi ljubitelji delicija 26. i 27. travnja na Strossmayerovom šetalištu u Zagrebu.

studentski dom u Zadru

Vodič za brucoše

FOTO: Jedan, ali vrijedan – studentski dom u Zadru

Provjerite kako izgleda i koje su prednosti boravka u jednom od najmanjih studentskih domova u Hrvatskoj.

Otvorenje Vukovar Film Festivala 2017

Filmski festival

Vukovarska publika zatečena jezivo dubokom dramom „Tijelo i duša”

Svečano otvaranje Vukovar film festivala proteklo je u stilu istinskog filmskog festivala. Publiku je na poseban način dojmila projekcija drame „Tijelo i duša”, apsolutnog pobjednika Berlinalea.

Kupa Open Air

Festival u Petrinji

Kupa Open Air

Festival iz godine u godinu raste i privlači brojne posjetitelje svih generacija. Održava se na obali rijeke Kupe na površini cca 5000m².

Naslovnica knjige

Etnolog Aleksej Gotthardi Pavlovsky održao predavanje na temu turbofolka

IZVJEŠTAJ: U Zadru održano predavanje „Narodnjaci i turbofolk u Hrvatskoj”

Iako se smatra da je turbofolk relativno novi fenomen, njegova prisutnost u Hrvatskoj dulja je od pet desetljeća. Tajna njegovog uspjeha je prilagodljivost trenutnim glazbenim stilovima.