LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pulska udruga „Probudi se“ poziva:

Humanitarna akcija za malog Adriana

Za operaciju, rehabilitaciju i liječenje potrebno je oko 50 000 kuna. Pomoći možete donacijom na žiro račun udruge koja će javno i transparentno objavljivati stanja donacije na svojim stranicama.

Za operaciju, rehabilitaciju i liječenje potrebno je oko 50 000 kuna. Pomoći možete donacijom na žiro račun udruge koja će javno i transparentno objavljivati stanja donacije na svojim stranicama.

Pulska humanitarna udruga „Probudi se“ odlučila je organizirati akciju prikupljanja novčanih sredstava za Adriana Malinarića, prerano rođeno dijete iz Pule.

Adrian je rođen u 29. tjednu trudnoće zbog manjka plodne vode i oslabljene funkcije posteljice. Pri rođenju je imao 570 grama i 30 centimetara, a normalna težina i duljina za novorođenčad iznosi oko 3,5 kilograma i 50 centimetara.

Nakon šest dana provedenih na respiratoru, Adrian je imao izljev krvi u mozak te je dobio hidrocefalus - proširenje u mozgu zbog povišenog pritiska. Na njemu je izvedena operacija te vanjska drenaža. Adrian se i dalje nalazi u bolnici u Rijeci gdje ga hrane na sondu. Na jesen bi trebao obaviti operaciju preponske kile te skrotalnu hipospadiju.

Adrian je poprilično malen za ovakve operacije, a istraživanjem je otkriven način kojim se izbjegavaju višekratne operacije. Moguće je u regiji kod doktora Radoša Đinovića iz beogradske klinike Belmedic.

S obzirom na dugove i rate kredita Adrijanovih roditelja, udruga je odlučila uputiti javni apel svima koji mogu pomoći. Za operaciju, rehabilitaciju i liječenje potrebno je oko 50 000 kuna. Pomoći možete donacijom na žiro račun udruge koja će javno i transparentno objavljivati stanja donacije na svojim stranicama.

Udruga Probudi se, Emova 4, 52 100 Pula
Žiro račun: PBZ 2340009-1110516653
IBAN računa: HR92 2340 0091 1105 1665 3
SWIFT CODE: PBZGHR2X S naznakom (Donacija za Adriana)

Udruga „Probudi se“ proizašla je iz građanske inicijative „Facebook Humanitarci“ i registrirana je pri nadležnom ministarstvu 21. veljače 2012. godine Njezin je cilj pomoći socijalno najugroženijim kategorijama društva, umirovljenicima, samohranim roditeljima s više djece, teško oboljelim osobama te starijim i nemoćnim osobama bez adekvatne skrbi s naglaskom na pružanje konkretne pomoći u vidu prikupljanja i raspodjele donacija namirnica i higijenskih potrepština. Također, udruga se bavi i edukacijom djece i teenagera, predavanjima o volonterstvu, javnim manifestacijama, događanjima te sličnim aktivnostima.

FOTO: FACEBOOK