Svjetski savez mladih Hrvatska

Hrvatskoj je potrebna hitna izrada adekvatne demografske strategije

Curica

Nemoguće je osigurati sigurnu i održivu budućnost bez promocije obiteljske kulture i jačanja mlade obitelji. Iz tog razloga hrvatski organak udruge Svjetski savez mladih provodi istraživanje na temu rađanja djece.

Potaknut negativnim demografskim kretnjama u Hrvatskoj, Svjetski savez mladih Hrvatska odlučio je provesti istraživanje na temu rađanja djece u mladim obiteljima kako bi se utvrdili čimbenici koji utječu na odluke i stavove mladih obitelji po tom pitanju. Cilj je istraživanja prepoznati uzroke trenutne demografske slike Hrvatske te na temelju dobivenih podataka predložiti poticajne mjere pronatalitetne politike.

Uz ograničena financijska sredstva kojima država raspolaže, od iznimne je važnosti odabrati i provesti mjere koje dovode do poboljšanja demografske situacije u Hrvatskoj. Svjetski savez mladih Hrvatska prepoznao je mlade obitelji kao nositelje demografske obnove Hrvatske.

Ova udruga inače zagovara potrebe mladih u društvu. Stoga je izradila anketni upitnik kojim ispituje stavove populacije između 18 i 35 godina o rađanju djece, odnosno o motivima, preprekama i poticajima koji utječu na te stavove. Na temelju saznanja iz upitnika, izradit će dokument s preporukama mjera pronatalitetne politike koje bi najučinkovitije doprinijele pozitivnim demografskim pomacima.

Već je sada jasno da bez hitne izrade adekvatne demografske strategije na nacionalnoj razini, a kojoj prethodi promjena društvene paradigme u smjeru promocije obiteljske kulture te jačanja mladih obitelji, Hrvatska ne može osigurati sigurnu i održivu budućnost ni u kojem pogledu. Mladi naraštaji smatraju rješenje ovog problema neophodnim, neodgodivim i nužnim preduvjetom svake druge reforme.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba "Apartment"

Mladi izlažu

U Split stižu fotografije stana koje su obišle Srbiju, Singapur, Rusiju, Englesku i Južnu Koreju

– Splitskoj publici predstavljam se izložbom koju čine četiri serije fotografija koje koriste kontekst stana za prikazivanje različitih ideja od kojih su mnoge vrlo osobne. – najavljuje Andrea Knezović.

blaa

Prepreka koja nije nerješiva

Noćna mora neslaganja roditelja i srodne duše

Ponekad vam se veza čini kao iz bajke, a šlag na tortu bio bi upoznavanje vama savršene osobe s vašim roditeljima. Što učiniti ako upoznavanje pođe po zlu? Ne morate odmah dići ruke od svega jer ponekad razgovor i zrelo ponašanje može biti ključ za rješvanje problema.

Prijava za posao

Administracija

Sve što je potrebno za prvu prijavu na Zavod za zapošljavanje

Kako bismo vam pomogli u administrativnim zavrzlamama koje su vas dočekale nakon završenog fakulteta, donosimo vam upute o prijavi na Zavod za zapošljavanje.

Tjedan jednakosti 2015.

Centar za mirovne studije

Obilježavanje Tjedna jednakosti

Sudjelujte u Tjednu jednakosti i recite NE raznim oblicima diskriminacije!

Razgovor za posao

Ambidekster klub

Na edukativnoj radionici naučite kako se kratko, ali efektno predstaviti poslodavcima

Radionica je namijenjena mladima koji su nezaposleni, pri kraju studija ili srednje škole, a motivirani su educirati se o temama traženja posla, predstavljanja poslodavcima, pisanja životopisa i zamolbi te razvoja komunikacijskih vještina.