Međunarodni susret u Trakošćanu

Hrvatski "instameet" obići će svijet

Instameet u Trakošćanu

– Kada se zbroji publika svih nas sudionika "Instameet-a", brojke su zaista impresivne – zajedno na svojim profilima na društvenim mrežama imamo preko 580 000 pratitelja iz cijelog svijeta. – ističe jedna od organizatorica.

Ovog vikenda, 28. i 29. listopada Trakošćan i Varaždin bit će domaćini međunarodnog susreta instagramera, youtubera i blogera na događaju pod nazivom Croatia Instameet – Trakošćan edition. Susret po prvi puta organiziraju hrvatski instagrameri – Domagoj Sever, Željka i Jasminka Đaković te Josip Kramarić koji na svojim profilima promoviraju Hrvatsku i putovanja.

– Okupiti kolege instagramere, domaće, ali i iz susjednih zemalja u Hrvatskoj, promocija destinacije, povezivanje s lokalnom zajednicom, kreiranje foto i video sadržaja, druženje i razmjena znanja – glavna je ideja koja nas je vodila, a koju su ovaj put prepoznali hotel Trakošćan i Turistička zajednica Varaždina. – istaknula je Jasminka Đaković.

Gosti, osim iz Hrvatske, dolaze iz Slovenije i Mađarske. Radi se o fotografima, travel, gastro i lifestyle instagramerima i blogerima. Supružnici Sonja i Zoran Trojar pokretači su profila @igslovenia, imaju preko 63 000 pratitelja i veliki su ljubitelji putovanja, a posebno onoga što je autentično. Njihov kolega Jaka Ivančić poznati je slovenski fotograf pejzaža čiji su radovi na solo izložbi Salted With Love bili izloženi na Expo-u u Milanu. Mladi fotograf Mario Jurina također će sudjelovati na instameetu i svojim pratiteljima prenijeti jesenski ugođaj Trakošćana i Varaždina.

Foto: Domagoj Sever

Jake Youtube snage na instameetu zastupaju Mateja Frajsberger, poznatija kao Click4Chic koja ima preko 43 000 pretplatnika na svom kanalu te njezina kolegica Maša Zibar koja na svojem kanalu mashinthebeauty ima preko 40 000 pretplatnika. Tradicionalne gastro delicije posebno će zanimati Sanju Miljac, blogericu iz Virovitice i vlasnicu popularnog profila domacica.sanja. Norbert Lepsik instagramer, fotograf i student geografije, zajedno s kolegom Davidom Erdely-jem, koji je i content creator, dolazi iz Budimpešte. Ljubitelj je arhitekture i voli fotografirati gradove, a kod snimanja uvijek istražuje novu perspektivu. Cilj mu je da svojim profilom i fotografijama inspirira ljude, ali i da pokrene instagram ture u Budimpešti za turiste i za domaće ljude.  

– Svi su se rado odazvali našem pozivu i vesele se susretu. U dva dana bogatog programa sudjelovat će u foto turama, razgledima, kušati tradicionalna jela, ali također sudjelovati u panelima na temu pozitivnih suradnji i iskustava putem Instagrama. Kada se zbroji publika svih nas sudionika Instameet-a, brojke su zaista impresivne – zajedno na svojim profilima na društvenim mrežama imamo preko 580 000 pratitelja iz cijelog svijeta. – objasnila je Jasminka.

Fotografije, vlogovi i blogovi koji će nastati u jesenskom okruženju dvorca Trakošćan i grada Varaždina obići će cijeli svijet putem društvenih mreža.

Foto: Putopis

Nakon uspješne kampanje na društvenim mrežama Jesen u Istri koja je ostvarila čak  preko milijun pregleda, Domagoj, Jasminka, Željka i Josip odlučili su se za novi, zajednički projekt – organizaciju međunarodnog Instameet-a u Trakošćanu i Varaždinu.

  • Domagoj Sever uspješan je fotograf, na svom profilu ima preko 77 000 pratitelja. Njegova fotografija plaže Bol uskoro izlazi na duplerici National Geographic-a u Nizozemskoj. Ove godine imao je i izložbu u Bruxellesu povodom Noći muzeja.
  • Jasminka Đaković, nakon desetogodišnjeg iskustva rada u medijima i marketingu, zajedno je sa sestrom Željkom, profesoricom engleskog jezika, otvorila agenciju Putopis. Tako je nastao i profil @putopis koji broji preko 20 000 pratitelja, a na kojem se promoviraju  ljepote Hrvatske i putovanja.
  • Josip Kramarić pokretač je profila @croatia_instagram i #crostagram koji okuplja preko 89 400 pratitelja iz cijelog svijeta. Gotovo rijetko se nađe turist, domaći ili strani, koji u svojim objavama na Instagramu ne koristi #crostagram.

Komentari na članak

Vezani članci

Zasjedanje zastupnika

Obrazovanje odraslih

Erasmus + platforma okuplja važne i korisne informacije vezane uz EU direktive

Sve teme koje će projektni partneri predstaviti na blogu u skladu su sa strategijom Europe 2020, usmjerene su na problematiku razvoja DOP-a u EU, kao i razmjenu najboljih praksi kada je riječ o EU direktivama u području DOP-a.

Will Smith

Koncert u Poreču

FOTO: Pripreme Willa Smitha za MTV SummerBlast preplavile Instagram

Kako zarazni klasici megapopularnog Smitha zvuče uživo, moći ćete provjeriti 26. kolovoza. A kako se priprema za iščekivani nastup, provjerite u fotogaleriji koju smo vam pripremili.

Putovanja

"Online" putovanja

Najposjećeniji gradovi na Instagramu

Povodom godišnjice uvođenja Instagram storyja, Instagram je otkrio koje su najposjećenije lokacije na svijetu, ali i koji se "hashtagovi" najčešće koriste.

Naslovna

Društvene mreže

Kako Facebook prikuplja vaše podatke i koristi ih za reklame

Jeste li ikad na Facebooku dobili veoma specifičnu reklamu baš kada ste razmišljali o kupnji toga? Ne, Facebook vam nije pročitao misli. Već je vrlo specifičnim metodama otkrio što volite i ponudio vam to u obliku reklame. Kako to sve funkcionira i kako isključiti takve reklame, pročitajte u nastavku.

Djevojka s laptopom

Moj prvi posao

Savjeti za pronalaženje prvog posla

Polažete zadnje ispite ili ste diplomirali i odlučili ste aktivno tražiti svoj prvi posao? Krenite s usvajanjem vještina nužnih za uspjeh u poslovnom svijetu.