Međunarodni susret u Trakošćanu

Hrvatski "instameet" obići će svijet

Instameet u Trakošćanu

– Kada se zbroji publika svih nas sudionika "Instameet-a", brojke su zaista impresivne – zajedno na svojim profilima na društvenim mrežama imamo preko 580 000 pratitelja iz cijelog svijeta. – ističe jedna od organizatorica.

Ovog vikenda, 28. i 29. listopada Trakošćan i Varaždin bit će domaćini međunarodnog susreta instagramera, youtubera i blogera na događaju pod nazivom Croatia Instameet – Trakošćan edition. Susret po prvi puta organiziraju hrvatski instagrameri – Domagoj Sever, Željka i Jasminka Đaković te Josip Kramarić koji na svojim profilima promoviraju Hrvatsku i putovanja.

– Okupiti kolege instagramere, domaće, ali i iz susjednih zemalja u Hrvatskoj, promocija destinacije, povezivanje s lokalnom zajednicom, kreiranje foto i video sadržaja, druženje i razmjena znanja – glavna je ideja koja nas je vodila, a koju su ovaj put prepoznali hotel Trakošćan i Turistička zajednica Varaždina. – istaknula je Jasminka Đaković.

Gosti, osim iz Hrvatske, dolaze iz Slovenije i Mađarske. Radi se o fotografima, travel, gastro i lifestyle instagramerima i blogerima. Supružnici Sonja i Zoran Trojar pokretači su profila @igslovenia, imaju preko 63 000 pratitelja i veliki su ljubitelji putovanja, a posebno onoga što je autentično. Njihov kolega Jaka Ivančić poznati je slovenski fotograf pejzaža čiji su radovi na solo izložbi Salted With Love bili izloženi na Expo-u u Milanu. Mladi fotograf Mario Jurina također će sudjelovati na instameetu i svojim pratiteljima prenijeti jesenski ugođaj Trakošćana i Varaždina.

Foto: Domagoj Sever

Jake Youtube snage na instameetu zastupaju Mateja Frajsberger, poznatija kao Click4Chic koja ima preko 43 000 pretplatnika na svom kanalu te njezina kolegica Maša Zibar koja na svojem kanalu mashinthebeauty ima preko 40 000 pretplatnika. Tradicionalne gastro delicije posebno će zanimati Sanju Miljac, blogericu iz Virovitice i vlasnicu popularnog profila domacica.sanja. Norbert Lepsik instagramer, fotograf i student geografije, zajedno s kolegom Davidom Erdely-jem, koji je i content creator, dolazi iz Budimpešte. Ljubitelj je arhitekture i voli fotografirati gradove, a kod snimanja uvijek istražuje novu perspektivu. Cilj mu je da svojim profilom i fotografijama inspirira ljude, ali i da pokrene instagram ture u Budimpešti za turiste i za domaće ljude.  

– Svi su se rado odazvali našem pozivu i vesele se susretu. U dva dana bogatog programa sudjelovat će u foto turama, razgledima, kušati tradicionalna jela, ali također sudjelovati u panelima na temu pozitivnih suradnji i iskustava putem Instagrama. Kada se zbroji publika svih nas sudionika Instameet-a, brojke su zaista impresivne – zajedno na svojim profilima na društvenim mrežama imamo preko 580 000 pratitelja iz cijelog svijeta. – objasnila je Jasminka.

Fotografije, vlogovi i blogovi koji će nastati u jesenskom okruženju dvorca Trakošćan i grada Varaždina obići će cijeli svijet putem društvenih mreža.

Foto: Putopis

Nakon uspješne kampanje na društvenim mrežama Jesen u Istri koja je ostvarila čak  preko milijun pregleda, Domagoj, Jasminka, Željka i Josip odlučili su se za novi, zajednički projekt – organizaciju međunarodnog Instameet-a u Trakošćanu i Varaždinu.

  • Domagoj Sever uspješan je fotograf, na svom profilu ima preko 77 000 pratitelja. Njegova fotografija plaže Bol uskoro izlazi na duplerici National Geographic-a u Nizozemskoj. Ove godine imao je i izložbu u Bruxellesu povodom Noći muzeja.
  • Jasminka Đaković, nakon desetogodišnjeg iskustva rada u medijima i marketingu, zajedno je sa sestrom Željkom, profesoricom engleskog jezika, otvorila agenciju Putopis. Tako je nastao i profil @putopis koji broji preko 20 000 pratitelja, a na kojem se promoviraju  ljepote Hrvatske i putovanja.
  • Josip Kramarić pokretač je profila @croatia_instagram i #crostagram koji okuplja preko 89 400 pratitelja iz cijelog svijeta. Gotovo rijetko se nađe turist, domaći ili strani, koji u svojim objavama na Instagramu ne koristi #crostagram.

Komentari na članak

Vezani članci

Asim Ugljen Dnevnik Facebook idiota

Pretpremijera predstave

„Dnevnik fejsbuk idiota" je svojevrsni „Preobražaj" za novi milenij

Priča je to o čovjeku koji dugi niz godina odbija koristiti društvene mreže jer naprosto ne vjeruje u njihovu potrebu niti korist sve dok jednog dana napokon ne popusti nagovaranju brata i okoline te se upusti u otkrivanje Facebooka i ostalih društvenih mreža.

Održan Instameet 2

Okupljanje instagramera, blogera i youtubera

Prvi međunarodni Instameet u jesenskim tonovima Trakošćana

– Instameet u Trakošćanu i Varaždinu pravi je dokaz da su granice samo u našim glavama i da možeš postići nešto izuzetno kad razmjenjuješ ideje i povezuješ se s drugim ljudima. – istaknuo je slovenski fotograf i instagramer Jaka Ivančić.

JCI Zagreb

Sudjelujte u stvaranju pozitivnih promjena!

Konferencija „Komuniciraj svoju ideju by JCI Zagreb”

Koji su komunikacijski kanali najisplativiji? Koji se alati koriste na društvenim mrežama? Kako komunicirati svoj proizvod i uslugu te se istaknuti na tržištu? Zašto vaš proizvod treba priču? Odgovore potražite na konferenciji „Komuniciraj svoju ideju by JCI Zagreb”.

Facebook logo

Promjene u najvećoj društvenoj mreži

Što nam Facebook sprema u 2014.

Predviđa se daljnji trend porasta korisnika na mjesečnoj bazi, poglavito starije populacije. Mark Zuckerberg, glavni izvršni direktor kompanije, naglašava kako u budućnosti cilj Facebooka neće biti ˝cool˝ faktor, već će se priklanjati Googleovoj filozofiji formiranja online servisa koji će ljudima omogućavati umrežavanje po potrebi.

LinkedIn Volunteer Marketplace

LinkedIn predstavio novu uslugu

„Volunteer Marketplace“

LinkedIn Volunteer Marketplace nova je usluga kojom je omogućeno jednostavnije povezivanje neprofitnoh organizacija i potencijalnih volontera.