Manifestacija u Jaškovu

Guinnessova štrudla poziva na novi ŠtrudlaFest

ŠtrudlaFest 2017

Omiljeni kolač s kojim smo ušli u Guinessovu knjigu rekorda poziva na novo druženje. Drugo izdanje ŠtrudlaFesta održat će se u Jaškovu kraj Ozlja u nedjelju, 3. rujna.

Starinska hrvatska slastica štrudla ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je 6.9.2015. u Jaškovu kraj Ozlja, zahvaljujući nesvakidašnjem trudu jedne male zajednice, napravljena najduža na svijetu – od čak 1.479,38 metara. Njena priča nastavljena je na prošlogodišnjem 1. ŠtrudlaFestu, događanju koje njeguje i oživljava tradicionalnu gastronomiju i običaje, a koje je ugostilo više od 3.500 posjetitelja. Izlet u pitoreskni Ozalj i Jaškovo tada je upotpunilo jedinstveno zabavno-gastro druženje koje se kao dan dobre atmosfere te slasnih okusa nastavlja i ove godine

2. ŠtrudlaFest održat će se u nedjelju, 3. rujna s još zanimljivijim i bogatijim sadržajima. U središtu pozornosti svakako će biti amatersko i profesionalno natjecanje u pripremi štrudle, no jednako zanimanje privući će i besplatne gastro radionice za djecu i odrasle na kojima će svi zainteresirani moći saznati tajne najslavnije savijače na svijetu iz prve ruke, ali i nešto novo od akademika kulinarstva Branka Ognjenovića te Marija Valentića koji će voditi radionicu pripreme zdrave štrudle. U ponudi će biti i preko 50 punjenja omiljenog kolača, a svoje će proizvode predstaviti i četrdesetak lokalnih OPG-ova. Posebne atrakcije ovog izdanja bit će višemetarske skulpture akademskog kipara Nikole Fallera od slame, vožnja fijakerom, jahanje ponija te cjelodnevni nastupi brojnih KUD-ova. Novina je radionica prirodne kozmetike te radionica radova u polju.

Foto: Copywriting

Programi će se odvijati od 10 sati do 21 sat na dvije lokacije u selu Jaškovo: na središnjoj pozornici te u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj). Sve informacije, kao i prijave za profesionalno i amatersko natjecanje u pripremi štrudle nalaze se na poveznici. 

Dodatni motiv za posjet ovom prekrasnom dijelu Karlovačke županije svakako je utrka Run of Heart koja se održava dan ranije, u subotu 2. rujna s početkom u 9 sati u sklopu JaškoFesta. Radi se o inkluzivnom međunarodnom sportskom događaju koji uključuje elementarne igre za djecu i nekoliko utrka različitih duljina kroz pitomi jaškovski krajolik. Sudjelovati mogu baš svi – mali i veliki, od najranije vrtićke dobi, kao i osobe s invaliditetom. Obavezna je samo dobra volja i raspoloženje. Organizatore posebno veseli najavljeno sudjelovanje u utrci Henrya Wanyoike, jednog od najbržih trkača svijeta, koji je postavio nekoliko svjetskih rekorda kao slijepa osoba te dolazak u Jaškovo najboljeg hrvatskog skijaša s invaliditetom Dine Sokolovića.

Organizatori 2. ŠtrdulaFesta su: Turistička zajednica grada Ozlja, PPS destinacija Zeleno srce Hrvatske (Karlovac-Ozalj-Ribnik), Restora Žganjer i ZIA produkcija. Događanje sponzorski podržavaju: HTZ, Turistička zajednica Karlovačke županije, Turistička zajednica grada Karlovca, Milenij hoteli Opatija, Allianz, Terra Croatica, Veronika, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, Krapinske toplice – Aquae Vivae te Keramika Nova.

Foto: Copywriting

Komentari na članak

Vezani članci

Brzi i žestoki

Na današnji dan

Prije 15 godina "Brzi i žestoki" stigli na filmska platna

Na današnji je dan 2001. godine, premijernu ekranizaciju doživjela popularna američka franšiza „The Fast and the Furious“.

Riječki studenti na utrci Wings For Life

Humanitarna utrka

Tim Sveučilišta u Rijeci najveći je u povijesti „Wings For Lifea“

– Sretna sam što se projekt pokazao veoma uspješnim, a o tome ne govori samo broj studenata, ni pretrčani kilometri, nego zadovoljstvo i sreća koji su bili vidljivi cijelim putem u Zadru – istaknula je Maja Krištafor.

Niki Lauda

NA DANAŠNJI DAN

Niki Lauda – zanimljivosti iz života trostrukog svjetskog prvaka i poduzetnika

Na današnji je dan rođen Niki Lauda, bivši vozač Formule 1, trostruki svjetski prvak koji se samo šest tjedana nakon teške ozljede vratio natjecanju.

Prvi dan

Festival na Bundeku

Počinje drugi vikend Rujanfesta: Senidah, Grašo, Samardžić, Bajaga & Instruktori, Plavi orkestar...

Četvrtak na Rujanfestu odmah će pokazati da svaki posjetitelj može izabrati glazbu po svom izboru. Bajaga & Instruktori i Plavi orkestar nastupit će na Fest stageu, Bang Bang i Ljetno kino na Open-air stageu, dok će na Extra stageu biti najjača regionalna trap i R&B imena – Senidah i Coby.

Katherine Gunn

Mystik ruši stereotipe

Ona je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda jer je – najplaćenija gamerica!

Njen uspjeh prepoznala je i Guinnessova knjiga rekorda koja ju je uvrstila u novo gamersko izdanje.