LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brački ljetni festival nastavlja se u Sinju!

Graffiti na gradele „Pod Pekon”

Graffiti na gradele, zajedno sa Sinjiskim Kulturnim Urbanim Pokretom uredit će napuštenu vojarnu "Ivaniša Nelipića".

Graffiti na gradele, zajedno sa Sinjiskim Kulturnim Urbanim Pokretom uredit će napuštenu vojarnu "Ivaniša Nelipića".

GNG, odnsno Graffiti na gradele, inače godišnje organiziraju festival na Braču, no ove su se godine udružili sa Sinjskim Kulturnim Urbanim Pokretom (S.K.U.P). 25. listopada, održavat će se after party i graffiti jam u Sinju, prilikom čega će se zašareniti napuštena vojarna "Ivaniša Nelipića" kako bi kasnije taj prostor služio za rad s mladima ili razvoj nezavisne kulturne scene.

Osim kreativnog šaranja, cijeli dan te nakon koncerata će u pozadini biti hip-hop glazba koju će puštati DJ Pedo i Vuk Oreb, dok su za navečer planirani nastupi mladih hrvatskih repera, Bore Balboe, Trećeg čina i 6wilda. Grafiteri i grafiterke dolaze iz Splita, Sarajeva te Zagreba, a neki od njih su Anxio, Smog, Wens te Oreb iz Splita, Nia iz Zagreba, Seko, Ewone i Blamer iz Sarajeva.

Upad se plaća samo za večernji program, i to u donacijama – a minimalna je 10 kuna.

Ciljevi S.K.U.P.-a i GNG-a su su ponajprije podržavanje alternativne scene, kao i podržavanje mladih umjetnika i umjetnica, te promovirati volontiranje i rad s mladima. S.K.U.P. je također poznat i po organiziranju izložbi, predavanja, te ekološkim i humanitarnim akcijama.

Za više informacija o ovom događanju, posjetite službenu Facebook stranicu

FOTO: FACEBOOK