Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“

FOTO: Srušimo Guinnessov rekord zajedno!

Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija
Pogledaj fotogaleriju
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– gradonačelnik Zagreba Milan Bandić
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– HNK Varaždin
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– Ina
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– Podravka
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– RTL

Hrvatski savez za rijetke bolesti ovim putem poziva sve građane da im još danas daju podršku i pomognu doseći magičnu brojku od 108 121. Za rušenje rekorda nedostaje 40 tisuća fotografija!

Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce – u akciji Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke prikupljeno je više od 60 tisuća fotografija podrške oboljelima od rijetkih bolesti. Hrvatski savez za rijetke bolesti ovim putem poziva sve građane da im još danas daju podršku i pomognu doseći magičnu brojku od 108 121. Srušimo Guinnessov rekord zajedno! Sve što je potrebno jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati je danas prije ponoći na online platformu.

Akciju je fotografijom zagrljaja do sada podržao čitav niz osoba iz javnog života te mnogi političari – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar zdravlja Dario Nakić, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i mnogi drugi, što možete vidjeti u fotogaleriji.

Ova inicijativa provodi se povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo.

Uz brojne hrvatske građane, akciju su podržali građani iz više od 20 zemalja diljem svijeta, a u širenje pozitivnih emocija te isticanje potreba i problema osoba koje boluju od rijetkih bolesti uključile su se i brojne hrvatske te multinacionalne kompanije čiji su zaposlenici s veseljem podržali akciju. Tjedan zagrljaja naši su sugrađani dočekali pozitivnim emocijama te su ga svesrdno prihvatili.

Ostalo je još malo vremena, uključite se i zajedno pokušajmo dostići golemu brojku od čak 108 121 fotografije, koliko iznosi rekord koji drži Kanada. Samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

Komentari na članak

Vezani članci

Agjamal kolekcija ljeto 2017. poduzetnice Martine Kuntić

Svjetski uspjeh hrvatske poduzetnice

FOTO: Seksipilni i senzualni kupaći kostimi Martine Kuntić predstavljeni na Maldivima

Nova kolekcija kupaćih beach party kostima Agjamal za 2017. godinu mlade poduzetnice Martine Kuntić posebno je pogodna za zabavne i noćne sadržaje na otvorenom.

Milenijska fotografija košarkaške lopte

Zadar Basketball Tournament

Svijetom putuje milenijska fotografija košarkaške lopte snimljena u Zadru

Zadarska košarkaška lopta 582. je milenijska fotografija Šime Strikomana, a nastala je u sklopu četvrtog izdanja Zadar Basketball Tournamenta.

Vladimir Putin

Photoshop

FOTO: Možete li zamisliti svjetske lidere s punđama na glavi?

Zamislite da svi svjetski politički lideri počnu nositi punđe. Smiješno, zar ne?

Mladi Velšanin zaboravio na svoju ekipu, ali oni nisu na njega

FOTO: Lažni sprovod za prijatelja koji se ne može odvojiti od svoje djevojke

Organizirali su gotovo pravi sprovod koji je čak uključivao lijes, mrtvačka kola pa i eulogiju

SCool Fest 2019

Festival u Studentskom centru

FOTO: SCool Fest srušio rekorde posjećenosti; zabilježio preko 10 000 posjetitelja

– Dok se za mnoge druge festivale jednake kvalitete trebaju izdvojiti značajni iznosi za ulaz, na ovaj je festival on besplatan, a to se onda ne propušta. – rekao je student Mate.