Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“

FOTO: Srušimo Guinnessov rekord zajedno!

Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija
Pogledaj fotogaleriju
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– gradonačelnik Zagreba Milan Bandić
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– HNK Varaždin
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– Ina
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– Podravka
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“– RTL

Hrvatski savez za rijetke bolesti ovim putem poziva sve građane da im još danas daju podršku i pomognu doseći magičnu brojku od 108 121. Za rušenje rekorda nedostaje 40 tisuća fotografija!

Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce – u akciji Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke prikupljeno je više od 60 tisuća fotografija podrške oboljelima od rijetkih bolesti. Hrvatski savez za rijetke bolesti ovim putem poziva sve građane da im još danas daju podršku i pomognu doseći magičnu brojku od 108 121. Srušimo Guinnessov rekord zajedno! Sve što je potrebno jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati je danas prije ponoći na online platformu.

Akciju je fotografijom zagrljaja do sada podržao čitav niz osoba iz javnog života te mnogi političari – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar zdravlja Dario Nakić, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i mnogi drugi, što možete vidjeti u fotogaleriji.

Ova inicijativa provodi se povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo.

Uz brojne hrvatske građane, akciju su podržali građani iz više od 20 zemalja diljem svijeta, a u širenje pozitivnih emocija te isticanje potreba i problema osoba koje boluju od rijetkih bolesti uključile su se i brojne hrvatske te multinacionalne kompanije čiji su zaposlenici s veseljem podržali akciju. Tjedan zagrljaja naši su sugrađani dočekali pozitivnim emocijama te su ga svesrdno prihvatili.

Ostalo je još malo vremena, uključite se i zajedno pokušajmo dostići golemu brojku od čak 108 121 fotografije, koliko iznosi rekord koji drži Kanada. Samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovna

Ususret premijeri u kazalištu Gavella

FOTO: Za „Filumenu Marturano” stvorena je scenografija koja živi, igra, govori i osjeća

U kazalištu Gavella ove subote očekuje nas premijera drame „Filumena Marturano”. Ususret izvedbi porazgovarali smo sa Stefanom Katunarom, mladim i iznimno talentiranim scenografom.

Motivacijski citati

Kraj godine

FOTO: Motivacijski citati za uspješan završetak kalendarske godine

Citati za sve one koji su se umorili, koji su bezvoljni, koji trebaju vjetar u leđa – za one kojima je ponestalo motivacije.

fotografija

Edukativni događaj udruge BEST

Best Design Days: besplatne radionice iz područja dizajna i fotografije u SC-u

Tijekom četiri dana svi zainteresirani imaju prilike besplatno sudjelovati na radionicama udruge BEST: Osnove grafičkog dizajna, Osnove Photoshopa, Osnove Illustratora i InDesigna te Osnove digitalne fotografije. Održat će se u Stablu znanja.

Cure 12

Moda i ljepota na Ekonomskom fakultetu

Jesu li zagrebačke ekonomistice najzgodnije?

Odlučili smo se uvjeriti u istinitost glasina te je u skladu s tim naša fotoreporterka napravila galeriju fotografija.

Sveučilišna brucošijada naslovna

Velika studentska zabava u SC-u

FOTO: Vatra na tri "stagea" Sveučilišne brucošijade ugašena tek u jutarnjim satima

Zagrebački Studentski centar bio je doista središte okupljanja studenata protekle subote. Za najluđu zabavu u godini zaslužna su tri "stagea", tri fakulteta, brucoši, stariji studenti, prijatelji.