Klub mladih Split

FOTO: Izložba unikatnih majica i plakata nadahnuta dalmatinskim dijalektom

Đeloza – unikatnim majicama do kvalitetnog programa za mlade
Pogledaj fotogaleriju
Đeloza – unikatnim majicama do kvalitetnog programa za mlade
Đeloza – unikatnim majicama do kvalitetnog programa za mlade
Đeloza – unikatnim majicama do kvalitetnog programa za mlade
Đeloza – unikatnim majicama do kvalitetnog programa za mlade
Đeloza – unikatnim majicama do kvalitetnog programa za mlade

+3

– Moji su radovi posvećeni dalmatinskom dijalektu koji se, nažalost, pomalo i gubi, tako da o našim starim riječima i frazama moramo osvještavati ne samo turiste, već i lokalno stanovništvo. – istaknula je Petra Leskovec.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, u Klubu mladih Split je u srijedu navečer otvorena izložba Dizajn dalmatinskog dijalekta mlade grafičke dizajnerice Petre Leskovec. Izložene su majice i plakati unikatnog dizajna nadahnuti dalmatinskim dijalektom, čime je službeno predstavljen projekt Đeloza dizajn na kojem će ova kreativka surađivati s Klubom.

Moji su radovi posvećeni dalmatinskom dijalektu koji se, nažalost, pomalo i gubi, tako da o našim starim riječima i frazama moramo osvještavati ne samo turiste, već i lokalno stanovništvo. Nadam se da ćemo na ovaj način barem malo doprinijeti oživljavanju dalmatinskog dijalekta i obogaćivanju turističke ponude Splita.  rekla je na otvaranju Petra.

Naime, svi koji kupe Petrine radove sudjelovat će u podizanju kvalitete raznolikog i zanimljivog sadržaja koji Klub mladih Split nudi mladima. Dio prihoda od svakog kupljenog proizvoda bit će namijenjen upravo njegovom edukacijskom, kulturnom i zabavnom programu.

 Zajedničkim snagama ćemo ulagati u umjetnost u koju vjerujemo te ćemo ujedno doprinositi kvaliteti neformalnog obrazovanja mladih u Splitu.  istaknula je Romana Caktaš, voditeljica programa KMS-a.

Izložbu je, prigodno, uveličala klapa Šinjorine, a svi posjetitelji dobili su kupone s popustima. Petrine radove možete pogledati do srijede, 17. kolovoza, na adresi: Ruđera Boškovića 20/II. Dodatne informacije i narudžbe primaju se na Facebook i Instagram stranicama.

Komentari na članak

Vezani članci

Momci se zabavljaju u mađarskom selu

Sziget 2015

IZVJEŠTAJ: Kings Of Leon definitivni kraljevi predzadnjeg dana Szigeta

Main — Hollywood Undead, Major Lazer, Kings of Leon

Izložba Vedrana Perkova

Galerija Škola u Splitu

Antropomorfni reptili na izložbi Vedrana Perkova

U novom izložbeno-galerijskom prostoru u Splitu otvara se izložba Vedrana Perkova "Nevjerojatni svijet Blavora i Kravosasa" koju možete razgledati do 6. svibnja.

putovanje

Putopisno predavanje

KMS: 55 država u ruksaku 25-godišnjeg Igora

Kako izgleda ručak kod najboljeg svjetskog kuhara, kako je spavati u palači kraj jordanskog kralja i trčati ispred bikova u Pamploni, otkrit će Igor Tomić.

dadf

Širenje umjetnosti

Otvoren poziv umjetnicima za donaciju vlastitih radova te samopromociju

Poziv za donaciju umjetničkih radova otvoren je do 1. svibnja. Radovi će biti izloženi u Karlovcu, Puli, Splitu i Valpovu, gdje će posjetitelji imati priliku udomiti radove te se upoznati s radom ovih umjetnika.

Radionice debatiranja u KMS-u

Radionice u KMS-u

Besplatno naučite kako dokazati da ste u pravu!

Klub mladih Split u suradnji sa Splitskom Debatnom Unijom organizira radionice debatiranja koje će se održati 24., 26. i 27. travnja.